Jim Breeman Sports Photography

Vrouwen

Feyenoord Vrouwen blijft ongeslagen na zwaarbevochten zege in Sittard

Van de redactie

Feyenoord Vrouwen heeft ook de tweede competitiewedstrijd van het seizoen gewonnen. Op bezoek bij Fortuna Sittard boekte de ploeg van Danny Mulder een 0-1 overwinning.

Feyenoord Vrouwen begon zondagochtend sterk aan de wedstrijd. Fortuna Sittard, dat voor het eerst in de geschiedenis een thuiswedstrijd in de Azerion Vrouwen Eredivisie speelde, werd overal op het veld hoog afgejaagd. In het eerste kwartier van de wedstrijd slaagde Feyenoord erin de thuisploeg amper over de middenlijn te laten komen.

Minder
Na het sterke openingskwartier werd het spel van Feyenoord Vrouwen wat minder. Nu was het Fortuna dat druk zette, en hoewel Feyenoord weinig weggaf, had het moeite om zelf nog tot grote kansen te komen. Beide ploegen leken met 0-0 de kleedkamers op te zoeken voor de rust.

Vlak voor het zover was wist Feyenoord-verdediger Danique Ypema echter haar ploeggenoot Cheyenne van den Goorbergh te bereiken met een prachtige boogbal. Van den Goorgbergh schoot knap binnen en zorgde ervoor dat haar team bij rust op voorsprong stond.

Tweede helft
In de tweede helft kwam Feyenoord Vrouwen niet meer tot verzorgd aanvalsvoetbal. In plaats daarvan werd er voor elke meter gestreden, en lukte het uiteindelijk om een zwaarbevochten 0-1 overwinning uit het vuur te slepen. Hierdoor blijft de ploeg van Danny Mulder foutloos in de Azerion Vrouwen Eredivisie, met zes punten uit twee wedstrijden.

Scoreverloop:
45' Van Den Goorbergh 0-1

Opstelling Feyenoord:
Weimar; Brandau, Ypema, Verspaget, De Graaf; Van Den Goorbergh, Ellouzi (56' Rijsdijk), Boshuizen; Bennink (90+2' Obispo), Cobussen (56' Koopman), Van De Ven (75' Schneijderberg)

Programma:
De eerstvolgende wedstrijd voor Feyenoord Vrouwen 1 is op vrijdag 30 september, als Eredivsie-debutant SC Telstar op bezoek komt op Varkenoord. De aftrap van deze wedstrijd is om 19:30 uur. Wil je erbij zijn? Koop je kaart(en) hier.