van-persie

VK Sportphoto

Nieuws

KNVB benoemt Robin van Persie tot bondsridder

Van de redactie

Robin van Persie heeft tijdens een bijeenkomst voor oud-internationals in Zeist de onderscheiding van het bondsridderschap uitgereikt gekregen van Directeur Betaald Voetbal Marianne van Leeuwen. Het bondsridderschap is na het erelidmaatschap de hoogste onderscheiding die de voetbalbond kent. Naast Van Persie ontving ook Arjen Robben de onderscheiding van de bond. Dat meldt de KNVB zondag via hun website.

“Zowel voor Robin van Persie als voor Arjen Robben geldt dat ze gedurende hun hele carrière het Nederlands voetbal op een kenmerkende manier vertegenwoordigd hebben. Niet alleen door de prachtige momenten die ze het voetbal gegeven hebben, maar ook door de manier waarop ze - ieder op een eigen wijze – hun stempel op sportieve prestaties hebben weten te drukken. Gedurende een lange periode zijn zij bovendien bepalende spelers voor Oranje geweest waardoor een hele generatie met hen als voetbalhelden is opgegroeid,” aldus Directeur Betaald Voetbal Marianne van Leeuwen.

Voor de bijeenkomst in Zeist waren achttien internationals uitgenodigd die inmiddels zijn gestopt met voetballen bij een BVO. De namen van al deze internationals zijn toegevoegd aan de Oranje Wall of Fame. De toegevoegde namen aan deze 'Wall of Fame' zijn onder andere oud Feyenoorders: Robin van Persie (102 caps), Daryl Janmaat (34 caps), Ron Vlaar (32 caps), Romeo Castelen (10 caps), Glenn Loovens (2 caps) en Dwight Tiendalli (2 caps).

De oud-internationals zijn op uitnodiging van de KNVB aanwezig bij de UEFA Nations League-wedstrijd tegen België. Na afloop krijgen de Oranjefans de gelegenheid om onder andere Robin van Persie te danken voor hun inzet voor het nationale elftal.

Delen

Reacties

Ik was dus in die hoofdstedelijke betonbak deze week. Maar daar hangen dus meerdere levensgrote foto’s van Van Persie. Kan me niet voorstellen dat in de Kuip ooit foto’s van Van der Vaart of Sneijder gaan hangen…