fey-feytel012

Vrouwen

Feyenoord V1 boekt overtuigende zege op Telstar

Saskia

Feyenoord V1 is voor de zesde keer op rij (alle competities) ongeslagen gebleven. In de laatste wedstrijd voor de interlandbreak werd Telstar zaterdagmiddag met 3-0 verslagen door doelpunten van Esmee de Graaf, Emma Pijnenburg en Zoï van de Ven.
Op Varkenoord was zaterdag een oude bekende weer terug in de basisopstelling. Jacintha Weimar keerde na een afwezigheid van een aantal weken weer terug onder de lat.

Feyenoord begon sterk aan de wedstrijd tegen Telstar en kreeg in het eerste deel een aantal gigantische kansen. Onder andere Sanne Koopman en Toko Koga faalden echter oog in oog met de keeper van de bezoekers. Naarmate de eerste helft vorderde raakte de ploeg het initiatief een beetje kwijt en beide teams leken met een 0-0 stand de kleedkamer op te gaan zoeken voor de rust.

Zo ver kwam het echter niet. Vlak voor rust werd Ella Van Kerkhoven neergehaald in het strafschopgebied van Telstar en de bal ging op de stip. Esmee de Graaf schoot snoeihard binnen. Ruststand: 1-0.

Tweede helft
Feyenoord leek vlak na rust al op 2-0 te komen, maar een treffer van Celainy Obispo werd afgekeurd vanwege buitenspel. Het bleef daarna lang bij 1-0, maar na 69 minuten spelen was het Emma Pijnenburg die met haar eerste goal voor Feyenoord de score wist te verdubbelen. Een mooi boogballetje belandde achter de keeper van Telstar: 2-0.

Vijf minuten voor tijd moest Feyenoord met 10 speelsters verder. Ella Van Kerkhoven kreeg haar tweede gele kaart, en moest vertrekken.

In de blessuretijd werd de score nog groter. Feyenoord kreeg andermaal een strafschop. Dit keer was het Zoï van de Ven die met een subtiel balletje de eindstand op 3-0 zette. Zo bleef Feyenoord na winst op ADO Den Haag (beker), Excelsior, PEC Zwolle (competitie), FC Twente (beker) en een gelijkspel tegen PSV (competitie) zaterdag voor de zesde keer op rij ongeslagen.

Bron: Feyenoord.nl