website-fotoverslag04

Vrouwen

Feyenoord Vrouwen lijdt thuisnederlaag tegen Fortuna Sittard (1-3)

Feyenoord Vrouwen heeft de eerste thuiswedstrijd van het seizoen niet winnend af weten te sluiten. De ploeg van Jessica Torny ging zondagmiddag met 1-3 onderuit tegen Fortuna Sittard. Het Feyenoord-doelpunt werd gemaakt door Esmee de Graaf.

Feyenoord opende op Varkenoord sterk en dit betaalde zich uit. Na 24 minuten spelen schoot Esmee de Graaf prachtig raak van afstand en zette daarmee haar ploeg op 1-0.

Zoals wel vaker kon Feyenoord ook vandaag niet heel lang genieten van de voorsprong. De bezoekers uit Sittard draaiden de wedstrijd met twee doelpunten nog voor de pauze om. Er waren nog meer zorgen voor Feyenoord. Kirsten van de Westeringh, die vorige week nog haar rentree maakte na lang revalideren, moest zich vlak voor rust met veel pijn laten vervangen.

Tweede helft
Na rust probeerde Feyenoord met man en macht de gelijkmaker op het bord te zetten en er kwamen ook kansen. Desondanks was Fortuna effectiever voor de goal en een paar minuten voor tijd wisten de zuiderlingen ook nog de 1-3 te maken.

Klein lichtpuntje voor Feyenoord was de invalbeurt van Noëlle van der Sluijs. De speelster die normaliter uitkomt voor Jong Feyenoord Vrouwen viel een kwartier voor tijd in en maakte daarmee haar officiële debuut in het eerste elftal.

Opstelling Feyenoord
Szymczak; Kagenaar (73' Van de Lavoir), Verspaget, Obispo; De Graaf, Van Bentem (73' Van der Sluijs), Van de Ven, Brandau; Van de Westeringh (41' Koopman), Van den Goorgbergh, Bennink

Programma
Voor Feyenoord begint nu de interlandbreak. De eerstvolgende wedstrijd is op zondag 1 oktober, als de ploeg op bezoek gaat bij FC Twente. Zes dagen later staat De Klassieker op Varkenoord op het programma (aftrap: 14:00 uur). Wil je hierbij zijn? Scoor je ticket(s) hier.

Bron: Feyenoord.nl