Jim Breeman sports photography

Vrouwen

Feyenoord V1 onderuit tegen sc Heerenveen [video]

Dennis

Feyenoord V1 heeft de thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen verloren. Op Varkenoord ging de ploeg van Jessica Torny vrijdagavond teleurstellend met 1-2 onderuit.

Feyenoord begon op eigen veld voortvarend aan de wedstrijd, en kreeg in de openingsfase al een goede kans om op voorsprong te komen. Heerenveen kwam in de negende minuut niet weg uit het eigen strafschopgebied en de bal plofte voor de voeten van Feyenoord-aanvaller Maxime Bennink. Haar schot ging rakelings naast.

Daarna ging de wedstrijd redelijk gelijk op en waren beide ploegen aan elkaar gewaagd, zonder echt grote kansen bij elkaar te voetballen. Feyenoord kreeg in de eerste helft nog een tweetal mogelijkheden uit standaardsituaties, maar wist hieruit niet te scoren. De 0-0 ruststand was een aardige afspiegeling van het spelbeeld, maar voor Feyenoord leken er in de resterende 45 minuten zeker kansen te liggen om voor het eerst dit kalenderjaar een overwinning bij te kunnen schrijven.

Tweede helft
Vrijwel direct na rust was het raak voor Feyenoord. Uitgerekend Zoï van de Ven, die afgelopen zomer van Heerenveen overkwam, was doeltreffend van afstand: 1-0. Lang kon Feyenoord echter niet genieten van deze voorsprong, want nog geen vijf minuten later lag de bal er aan de andere kant al weer in. De schade werd in korte tijd nog groter voor de ploeg van Jessica Torny. Luttele minuten na de gelijkmaker kwamen de bezoekers ook nog op voorsprong.

Met nog een half uur te spelen ging Feyenoord met veel passie en strijd op zoek naar de gelijkmaker. Ruim tien minuten voor tijd leek deze ook te vallen toen de bal over de doellijn van Heerenveen ging, maar de scheidsrechter had in aanloop naar het doelpunt een overtreding van Sophie Cobussen geconstateerd.

In de absolute slotfase deed Feyenoord er alles aan om toch nog een doelpunt te kunnen maken, maar zonder resultaat. Hiermee eindigde ook de derde wedstrijd van het nieuwe jaar in een teleurstelling voor de ploeg van Jessica Torny. Eindstand: 1-2.

Scoreverloop
47' 1-0  Van de Ven
53'  1-1 Van Beijeren
57'  1-2 Ennema