Feyenoord team

Vrouwen

Feyenoord V1 pakt punt in Klassieker voor ruim 30.000 toeschouwers

Voor meer dan 30.000 toeschouwers heeft Feyenoord een knap punt gepakt in de Johan Cruijf Arena. Een Klassieker waarin Ajax als torenhoge favoriet startte eindigde in 1-1. Na een 0-0 ruststand kwam Feyenoord vlak na rust op voorsprong. Die voorsprong was snel te niet gedaan.

Het eerste kwartier van de wedstrijd was voor Feyenoord. Waar Ajax last leek te hebben van de druk om voor zoveel toeschouwers te spelen kwam Feyenoord er meerdere keren gevaarlijk uit. Tot grote kansen leidden het niet. Een zuivere pass in de eindfase ontbrak waardoor Kop niet getest werd. Na 15 minuten kwam ook Ajax voor de eerste keer gevaarlijk voor de goal van Weimar. Eredivisie-debutant liet zien dat ze tegen Hoekstra, die in grote vorm verkeert, goed uit de voeten kon. Met veel lef en drang naar voren liet zij zien dit niveau aan te kunnen. Ajax kreeg wel de overhand maar kwam niet verder dan een aantal afstandschoten.

Een slecht uitgespeelde kans van Feyenoord was de start van een counter van Ajax die tot de grootste kans van de eerste helft leidde. Grant kwam oog in oog te staan met Weimar maar schoof de bal naast.

De tweede helft begon met 2 snelle goals. Vlak na rust viel een corner uit de kluts via de rug van de Graaf binnen. Een verrassende voorsprong van Feyenoord in de Arena. Helaas kon er maar kort worden genoten van deze voorsprong. Een voorzet van Weerden valt achter Weimar binnen. Na die gelijkmaker leek Ajax te beseffen dat ze moesten winnen om enigszins kans te houden op de titel. Er volgden veel kansen in korte tijd. Met een dubbele wissel aan de kant van Feyenoord probeerde Torny de balans te herstellen. Dat leek goed te lukken. Hoewel Feyenoord zelf weinig creërde en niet lang in balbezit bleef werd Ajax minder gevaarlijk.

Met nog 15 minuten op de klok bracht Torny Boshuizen en Conijnenberg voor van de Goorbergh en Bennink. Conijnenberg kwam voorin te staan naast Ellouzi en Boshuizen nam haar plek op het middenveld in. Waar Ajax op zoek was naar de overwinning was het voor Feyenoord vooral tegenhouden. Daarin slaagde de club van Zuid dankzij een prachtige redding van Weimar in de slotseconden. Zo wacht Feyenoord nog op de eerste overwinning onder Torny maar zal dit punt voelen als een driepunter.

Opstellling Feyenoord: Weimar, Baptiste (60 vd Lavoir), Ypema, Obispo, Brandau, Verspaget, van de Goorbergh (75 Conijnenberg), de Graaf, Rijsdijk ( 60' Ellouzi), Bennink (75 Boshuizen)

Goals: De Graaf 0-1