de-kuip

VK Sportphoto

Analyse

NEXT MATCH - Feyenoord ontvangt degradatiekandidaat FC Groningen

Twan

Na de moeizame kwalificatie voor de halve finale van de KNVB-beker, mag Feyenoord vanavond alweer opdraven voor een Eredivisieduel. Het kwakkelende FC Groningen is de tegenstander. 1908.nl blikt alvast vooruit.

Onderlinge ontmoetingen

Feyenoord heeft de Trots van het Noorden 54 keer eerder ontvangen voor een competitieduel in de Kuip. 37 van deze ontmoetingen werden gewonnen door Feyenoord. Twaalf keer eindigde het in een gelijkspel, en slechts vijf keer gingen de punten mee naar Groningen.

In speelronde 16 stond het uitduel tussen beide ploegen op het programma. Feyenoord heeft in het verleden wisselvallig gespeeld bij de wedstrijden in Groningen, maar wist nu eenvoudig als winnaar van het veld te stappen. Doelpunten van Igor Paixão, Orkun Kökçü en Santiago Giménez zorgden voor een gemakkelijke 0-3 overwinning.  

Laatste vijf resultaten in competitieverband

Seizoen Thuis Uit Uitslag
2022/2023 FC Groningen Feyenoord 0-3
2021/2022 Feyenoord FC Groningen 1-1
2021/2022 FC Groningen Feyenoord 1-1
2020/2021 FC Groningen Feyenoord 0-0
2020/2021 Feyenoord FC Groningen 2-0

Huidige vorm

FC Groningen beleeft een teleurstellend seizoen en zal zich moeten richten op lijfsbehoud in de Eredivisie. De club staat momenteel op een zeventiende plaats met 17 punten uit 23 wedstrijden.

De Trots van het Noorden wist afgelopen weekend na elf speelrondes zonder overwinning eindelijk weer eens met drie punten van het veld af te stappen. Excelsior Rotterdam werd in de Euroborg verslagen met 3-0. 
 
Afwezigen

Feyenoord: Quinten Timber (knieblessure), Justin Bijlow (polsblessure), Patrik Walemark (bovenbeenblessure)

 
FC Groningen: Mads Bech Sörensen (armblessure), Paulos Abraham (blessure), Oliver Antman (blessure), Ragnar Oratmangoen (hersenschudding) 
 
Prognose

FC Groningen weet dat het in de Kuip een zware wedstrijd staat te wachten. Hoewel de ploeg afgelopen weekend vertrouwen kon tanken tegen stadsgenoot Excelsior, lijkt een overwinning tegen Feyenoord hoog gegrepen.

 FC Groningen heeft overigens wel het voordeel dat het langer rust heeft gehad doordat het al uitgeschakeld was in het bekertoernooi. De Feyenoordselectie staat bekend om de fitheid, maar soms verzwakt het spel van de Rotterdammers in de tweede helft na een drukke speelweek.


Feyenoord zal wel beter moeten spelen dan bij de uitwedstrijd in Heerenveen. Er werden weinig kansen gecreëerd, mede doordat er veelvuldig slordig balverlies geleden werd. Als de zorgvuldigheid tegen FC Groningen iets hoger ligt, zal Feyenoord de punten in Rotterdam moeten kunnen houden. 

Delen

Reacties

Nog geen reacties