img-5156

Vrouwen

Feyenoord V1 spelen in laatste thuiswedstrijd gelijk tegen PEC Zwolle

Dennis

Feyenoord V1 heeft in de laatste thuiswedstrijd van het seizoen gelijkgespeeld tegen PEC Zwolle. Op Varkenoord eindigde het vrijdagavond in 1-1. Het doelpunt aan Feyenoord-zijde kwam van de voet van Esmee de Graaf.

Op een goedgevuld Varkenoord moest Feyenoord V1 het initiatief in de openingsfase aan de bezoekers laten. Na 11 minuten kreeg PEC een grote kans om de score te openen, maar het schot van dichtbij ging net naast.

De eerste goede mogelijkheid voor Feyenoord kwam na een half uur spelen. Een schot van Esmee de Graaf kon nog knap gepakt worden door de Zwolse keeper, en de rebound werd door Amber Verspaget over het doel gekopt.

Naarmate de eerste helft vorderde kwam Feyenoord steeds beter in de wedstrijd. De ploeg voetbalde een aantal kansen bij elkaar, maar wist niet tot scoren te komen. Ruststand: 0-0.

Tweede helft
In een leuke, spannende tweede helft leken beide ploegen aanspraak te willen maken op de overwinning. Na vijf minuten spelen kon Zwolle-middenvelder Danique Noordam vrij inschieten, maar Feyenoord-verdediger Danique Ypema wist haar schot te kraken.

In minuut 53 en 54 kreeg Feyenoord achter elkaar meerdere grote kansen. Eerst schoot Sabrine Ellouzi een voorzet van Justine Brandau direct op doel, maar haar poging werd gered. De daaropvolgende corner werd over de goal gekopt.

Na een ruim uur spelen was het dan wel raak voor Feyenoord. Zoï van de Ven mocht aanleggen voor een hoekschop, en schoot de bal met een boog het strafschopgebied van Zwolle in. Esmee de Graaf aarzelde geen moment, en schoot de bal op prachtige wijze direct het doel in: 1-0.

Lang kon Feyenoord niet genieten van de voorsprong. Een paar minuten later werd een verdedigende sliding van Celainy Obispo aan de andere kant van het veld door de scheidsrechter beoordeeld als overtreding, en de bal ging op de stip. De rake penalty bepaalde meteen de eindstand: 1-1.

Scoreverloop

63'         1-0        De Graaf

68'         1-1