yv2023423yv2023423a1a01240

Vrouwen

Feyenoord V1 stelt teleur in stadsderby en verliest van Excelsior

Van de redactie

Voor Feyenoord Vrouwen 1 is de Rotterdamse derby uitgelopen op een teleurstelling. In het Van Donge & De Roo Stadion verloor de ploeg van Jessica Torny zondagmiddag verrassend van de hekkensluiter van de Azerion Vrouwen Eredivisie. In Kralingen eindigde de wedstrijd in 1-0.

Feyenoord V1 en Excelsior begonnen zondagmiddag allebei rommelig aan de Rotterdamse derby. Beide teams kregen wat kleine kansen, maar waren te onzorgvuldig om echt grote mogelijkheden bij elkaar te voetballen. In de slotfase van de eerste helft kreeg Feyenoord plotseling wel een aantal goede kansen achter elkaar, maar keer op keer belandde de bal niet in het net. Ruststand: 0-0.

Tweede helft
Na de pauze veranderde er niet veel aan het spelbeeld. Feyenoord kwam iets beter in de wedstrijd, maar slaagde er niet in om het de thuisploeg echt lastig te maken. Een kwartier voor tijd, toen de derby af leek te stevenen op een gelijkspel, wist Excelsior plotseling te scoren. Uit een snelle counter liet Chelsea Homan Feyenoord-keeper Jacintha Weimar kansloos. Hierna zette Feyenoord nog een slotoffensief in, maar tevergeefs. Hierdoor eindigde de wedstrijd in Kralingen in een voor Feyenoord zeer teleurstellende 1-0 nederlaag.

Opstelling Feyenoord
Weimar; Brandau, Verspaget, Ypema, Baptiste (46' Kagenaar); Van de Ven, Van den Goorbergh, De Graaf; Bennink (80' Cobussen), Koopman (68' Obispo), Ellouzi (68' Conijnenberg)

Delen

Reacties

Als je Obispo op de bank zet begrijp je er als trainer niets van. Zij is een echte Feyenoorder, gaat voorop in de strijd en heeft ook de kwaliteit ervoor. Onbegrijpelijk.
Totaal geen scorend vermogen bij de Dames!
De coachwissel heeft ook 0 gebracht. Vreemde opstellingen en de mensen die het afgelopen seizoen redelijk deden zitten vaak op de bank.