team-vrouwen

Vrouwen

Feyenoord V1 wint op bezoek bij ADO Den Haag

Van de redactie

Feyenoord V1 heeft in de tweede speelronde van de Azerion Vrouwen Eredivisie een zwaarbevochten zege op ADO Den Haag geboekt. In het Bingoal Stadion werd het zondagmiddag 1-3 voor de ploeg van Jessica Torny. Esmee de Graaf (2) en Ella Van Kerkhoven troffen doel.

In Den Haag was het Ella Van Kerkhoven die al vroeg in de wedstrijd de score opende. Na 12 minuten kopte de Belgische Feyenoord-spits een voorzet van Justine Brandau knap binnen.

Feyenoord kreeg in de eerste helft een groot aantal kansen om de score uit te bouwen, maar wist keer op keer het net niet te vinden. Ruststand: 0-1.

Tweede helft
Na rust wist de ploeg van Torny de 0-2 wel te maken. Esmee de Graaf verdubbelde de score.
Feyenoord leek daarmee de wedstrijd onder controle te hebben, maar ADO deed na 67 minuten wat terug: 1-2.
In een spannende slotfase waren er voor beide ploegen kansen, maar het was De Graaf die met haar tweede goal van de middag de wedstrijd in het slot gooide. Eindstand: 1-3.

Scoreverloop
12' 0-1 Van Kerkhoven
52' 0-2 De Graaf
67' 1-2
84' 1-3 De Graaf

Opstelling Feyenoord
Weimar; Van Bentem (80' Verspaget), Koga, Obispo, Brandau; Koopman (63' Conijnenberg), Waldus, Teulings, Van de Lavoir (80' Buabadi), Van Kerkhoven (90' Lont), De Graaf

Programma
Feyenoord speelt de komende twee weken twee thuiswedstrijden. Op zondag 13 oktober komt eerst FC Utrecht op bezoek op Varkenoord (aftrap: 12:15 uur). Een week later, op zondag 20 oktober, staat de Klassieker op het programma (aftrap: 12:15 uur). Voor beide wedstrijden kan Feyenoord alle support goed gebruiken! Ben jij erbij? Scoor je ticket(s) nu in de Officiële Feyenoord Ticketshop.