Bevestigd
korede-osundina-feyenoordnl

Feyenoord.nl

Transfers

Feyenoord verhuurt Osundina aan Dordrecht

FeyenoordTM

Feyenoord verhuurt Korede Osundina voor de rest van het seizoen aan FC Dordrecht. De rappe aanvaller tekende recentelijk een Rotterdams contract tot medio 2026.

Dat de Amerikaan uitgeleend zou worden aan de Schapenkoppen, was sinds het eerste gerucht al duidelijk. De tijdelijke overgang is nu dan ook formeel afgerond.

Officieel bericht FC Dordrecht:

Korede Osundina komt de Schapekoppen versterken. De 19-jarige Amerikaanse aanvaller met Nigeriaanse roots wordt één jaar gehuurd van Feyenoord dat hem onlangs heeft overgenomen van Orange County uit de Verenigde Staten.

Doordat er lang gewacht moest worden op een werkvergunning van het IND begint hij later dan gehoopt, maar het is eindelijk zover.

Osundina is een multifunctionele aanvaller die voor het eerst voor een club buiten zijn geboorteland gaat spelen. Hij begon zijn voetballoopbaan in de Verenigde Staten bij Crossfire Premier en maakte medio 2020 de overstap naar Barca Residence Academy. Orange County SC, dat momenteel actief is in de USL Championship, wat het tweede niveau van Amerika is, nam hem in januari 2022 over. De aanvaller maakte vier goals en gaf twee assists in achttien wedstrijden bij de club.


‘’Ik zou mezelf omschrijven als een snelle aanvaller die graag doelpunten wil scoren’’, zegt hij.  
Osundina wil zich graag verder ontwikkelen in Nederland en heeft er veel zin om zich bij FC Dordrecht te laten zien.” 

Legenda

Bevestigd Bevestigd
Betrouwbaar Betrouwbaar
Onbevestigd Onbevestigd
Gerucht Gerucht

Delen

Reacties

Krijgen ze een dure speler in de selectie. Buiten de EU salaris kosten van hier tot Tokio...Kan gene gokje ,in dunkt mij
Ik snap niet hoe. De transfermarkt is toch allang dicht?
Was al afgerond maar nu pas werkvergunning gok ik
Denk dat ze hem wel hebben gekocht, maar nog niet als speler in een competitie hebben ingeschreven. Weet het ook niet, maar kan me indenken dat zo een constructie mogelijk is.