stengs-ivanusec

VK Sportphoto

Nieuws

Spitsenprobleem in eerste twee CL-duels: "Tegen Celtic moet je misschien eerder kijken naar Stengs of Ivanušec"

Van de redactie

Door de rode kaart vorig seizoen in het laatste duel tegen AS Roma in de UEFA Europa League mag de Mexicaanse spits Gimenez de eerste twee wedstrijden van de groepsfase in de Champions League niet meedoen bij Feyenoord. De tweede spits van de Rotterdammers, Ayase Ueda, heeft een spierblessure opgelopen. De 25-jarige aanvaller is hierdoor naar verwachting de komende weken niet inzetbaar voor Feyenoord. Ueda liep de blessure op tijdens de interlandperiode met Japan. Welke opties heeft Arne Slot nu in de spits in de thuiswedstrijd tegen Celtic en uit in Madrid tegen Atlético?

Oud-Feyenoorder Karim El Ahmadi ziet in 'Voetbalpraat' van ESPN kansen voor een aantal spelers in de spits, maar niet tegen iedere tegenstander van Feyenoord in de groepsfase. "Als je tegen Atlético Madrid uit speelt, kun je het makkelijker doen met Yankuba Minteh of Igor Paixão in de spits. Nu tegen Celtic thuis zal Feyenoord heel veel de bal hebben. Als je dan Minteh of Paixão in de spits zet zullen zij niet heel veel ruimte krijgen. Dat wordt misschien wel lastig. Tegen Atlético kun je terughoudender spelen en heb je met Paixão of Minteh snelheid voorin en wat meer ruimte, maar thuis tegen Celtic zal je dan misschien toch eerder moeten kijken naar een Stengs als valse spits of Ivanušec."

De aanvallende vier van Feyenoord zijn volgens de 38-jarige Marokkaan tegen Celtic op de volgende manier opgesteld: "Paixão op links, Ivanušec als spits, Minteh op de rechterkant en dan daarachter Stengs." Kees Kwakman ziet het anders. "Ik denk dat het toch Paixão in de spits wordt. Hij heeft het vorig jaar ook een aantal keren gedaan en dan gaat Stengs misschien wel naar rechts. Lingr kan er ook nog in komen op tien."

Poll: Wie moet volgens jou in de spits bij Feyenoord tegen Celtic?

Delen

Reacties

Ik gok dat Minteh daar gaar spelen, aangezien Slot veel waarde hecht aan het druk zetten. En als iemand dat goed kan..
Is het Lingr. Die ook qua spel het meest in de buurt komt van een spits. Plus je kan de rest laten staan.
Ik zou ervoor kiezen om in een 442 te spelen, met een ruit op het middenveld. Lingr dan op tien (heel diep), Ivanusec links en Paixão rechts. Achter Lingr zet je dan Timber en Wieffer, en Zerrouki op zes. Je speelt dan met een ruim middenveld, maar de jongens die er spelen hebben veel loopvermogen.
Lijkt me geen goed idee, dan laat je veel vastigheden los. Ik weet trouwens ook bijna wel zeker dat het niet gaat gebeuren, Slot gaat vasthouden aan 4-3-3 en zo hoort het ook. Maar ik snap je idee wel, hoor, er zit zeker wat in.
Paixao heeft de snelheid en de touch, maar zijn lengte en gewicht kunnen zijn potentie tegen houden op de spitspositie.
Sauer - ivanusec - paixao

Timber - stengs - wieffer

Q - hancko. - trauner - geertje

Sauer maakt een hattrick en is volgend seizoen 40mil waard
Sauer volgend jaar €40M waard, dat is de grootste winst na het afvallen van Ueda
Iedereen denkt iets, maar mensen die veel denken weten weinig zeker. Er valt wb voetbal ook niks zeker te weten. Anders had nr 14 en Van Hanegem wekelijks de toto gewonnen.
Laat spelers die nu redelijk functioneren op een bepaalde positie (Stengs bv.) vanui de positie spelen waar ze dat al deden. Iets dergelijks geldt voor een nieuwkomer als Ivanušec.

Kortom: Laat Jahanbakhsh op de plek van Giménez spelen. Hij heeft er de dynamiek en de ijver voor en een behoorlijke sprongkracht. En niet vergeten, hij speelde een beslissende rol in een aantal stevige sleutelwedstrijden vorig seizoen.
ik zou zeggen jahanbakhsh of wieffer
ik zou zeggen jahanbakhsh of wieffer
Ik heb geen idee wat lingr kan maar lijkt me het proberen waard
Ik ook niet. Lingr is een CAM en dus niet afhankelijk van 1 kant
Even heeeeeel erg out of the box: Mats Wieffer.
Lengte, duelkracht, goede kopper, aardig schot, een echte kaatser, prima overzicht in de kleine ruimte, kan drukzetten zoals Slot dat wil en kan zich laten uitzakken om gaten te trekken voor snelle spelers als de tegenstander ervoor kiest om door te dekken. Als Feyenoord niet onder de druk van de tegenstander kan uitvoetballen is hij ook nog eens geschikt om de lange bal op te hanteren.
Lingr spits, zeer doelgericht en veel energie om af te jagen.
Jahanbahksh in de spits tegen Celtic
Mijn gedachte vanaf het blessurebericht van Ueda.
Paixao moet in mijn ogen hoe dan ook op de flank, zijn voorzetten zijn echt een wapen. Ik zou Ivanusec in de spits zetten, Stengs op rechtsbuiten en dan Lingr op 10
Zullen we ons eerst maar richten op Heerenveen..Wellicht daar iets uit proberen maar focus
Daar heb je sowieso een punt. Maar juist als je focus wilt hebben moet je misschien niet gaan experimenteren. Mijn idee, de eerste helft beginnen met Giménez en afhankelijk van de stand en het wedstrijd beeld Alirezah als diepste spits laten spelen in de (loop van) de tweede helft.
zou mooi zijn als ie ook binnen een minuut scoort
Dat is eerder een argument om dat dus 'niet' te doen.
Jeetje Kees je bent scherp. Ik bedoel hij moet in de spits. Hij is snel en niet te stoppen.
Maar dat is aan de zijkant een belangrijker kwaliteit dan in het zestienmetergebied waar je als centrum spits niet altijd maar wel heel vaak al 'bent'.
Ik zou dan inderdaad Lingr misschien als Valse Spits uitproberen tegen Celtic en dan tegen Atletico met Minteh en/of Paixao aantreden in die positite

Lijkt mij wel prima
Nooit gaan onnodig gaan schuiven of een andere veldbezetting gaan uitproberen in dot soort wedstrijden. Gewoon Alirezah als centrumspits opstellen en verder iedereen vanuit een positie laten spelen die het beste bij hem past.
Dilrosun proberen als hij toch blijft. Lukt t niet dan vervangen door Lingr.
Waarom proberen? Die gast kan alleen maar rennen met de bal aan zijn voeten. Zonder bal is hij verschrikkelijk en met bal heeft hij geen overzicht
Ivanusec links, Paixao rechts en Minteh centrum spits. Met voldoende aanvoer en teruggetrokken ballen komt dat wel goed.
Kun je niet meer inschrijven voor de CL
Als een spits nu nog transfervrij is, is die waarschijnlijk iig niet goed genoeg om te starten in de aankomende potten. Daarbij is het sws af te vragen of die überhaupt Feyenoord waardig zijn
Jij doet me denken aan Jones van daar komen de schutters. Die roept. Don't panic don't panic terwijl hij in paniek is
Lancecorporal Jones, wie is er niet groot mee geworden.
Toch mooi ruk dat de vervanger van 9/10? miljoen precies geblesseerd raakt in de periode waarin hij van groot belang kon zijn...
Ha ha ha, er wordt nogal makkelijk voorbijgegaan aan onze vriend Dilrosun.

Hij heeft laten zien dat hij op een nieuwe plek altijd 1 geweldige pot speelt. Dus zetten we hem 1 x in de spits.
Om te beginnen tegen Celtic. Onze joker. Het geheime wapen. De verrassing van de CL.

Daarna dus subiet verkopen. Altijd maar 1 potje goed.
Er staat gewoon een optie "ANDERS" in de poll hé...
Doe dan maar Justin, die kan zijn handen toch nog niet gebruiken.
Ik zou naast Paixao ook Lingr geen gekke optie vinden, die wist het net bij Slavia vaak te vinden.