de-kuip-binnen

Nieuws

Feyenoord verrast slachtoffer auto-ongeluk

Stan

De 18-jarige Feyenoord-fan Christian Vonk raakte bij een auto-ongeluk zwaar gewond en brak bijna alles wat hij kon breken. Hij laat de tragische gebeurtenis zijn liefde voor de club uit Rotterdam-Zuid echter niet in de weg zitten. In Tubantia valt te lezen dat de fanatieke Feyenoorder er ergens in de aankomende weken alsnog bij hoopt te zijn als op de Coolsingel het kampioenschap wordt gevierd. 

Op weg naar een klus voor zijn werk botste een tegenligger frontaal op de auto van Christian, die daardoor zwaargewond in het ziekenhuis terecht kwam. Waar de persoon in de andere auto overlijdt, weet Christian aan de dood te ontsnappen. "Dat ik hier nu tegenover je zit, is puur geluk. Bijna alles wat je kunt breken, heb ik gebroken. Mijn bekken, een aantal rugwervels, mijn linkerarm, beide boven- en onderbenen. Ook mis ik een tand. Waarschijnlijk ben ik door de klap met mijn hoofd op het stuur terechtgekomen."

Al snel daarna neemt Feyenoord, de club waar Christian al zijn hele leven groot fan van is, kennis van het tragische voorval. "Daags na het ongeluk stond iemand van Feyenoord al voor de deur van het Erasmus MC. Hij had een shirt met alle handtekeningen van de spelers voor mij meegenomen. Dat vond ik zo mooi. Toen heb ik wel even gehuild. Dat de club zo begaan met mij was, dat had ik niet verwacht. Het is het mooiste shirt dat ik heb."

De fanatieke supporter komt al sinds zijn tweede levensjaar in De Kuip. Door het ongeluk kan hij zijn geliefde stadion echter niet meer bezoeken. "Nu ik zo in de kreukels lig, mis ik de Kuip heel erg. Ik mis het juichen en zingen in mijn vak en de Legioenzaal, waar ik voor de wedstrijd en in de rust naartoe ga om te hakken met mijn maten. Maar het is niet anders. Ik moet nu revalideren. Herstellen van het ongeluk. Drie keer per dag door de huiskamer rondbanjeren met de rollator.

Christian hoopt binnenkort eindelijk weer een bezoek aan Feyenoord te kunnen brengen. "Volgende week heb ik controle in het ziekenhuis. Dan krijg ik meer duidelijkheid over wat de lichamelijke gevolgen van het ongeluk zijn. Maar de belangrijkste vraag voor mij is wanneer ik weer naar Feyenoord kan. Stiekem hoop ik de kampioenswedstrijd in het rolstoelvak van de Kuip mee te mogen maken.”

Delen

Reacties

Nog geen reacties