team-1

Feyenoord verslaat AZ in De Kuip

Feyenoord heeft goede zaken gedaan in de strijd om de topposities in de Eredivisie. De ploeg van trainer Arne Slot versloeg directe concurrent AZ met 1-0 in een uitverkochte Kuip. Een uitstekend spelende Quinten Timber maakte in de eerste helft het enige doelpunt van de wedstrijd. Door de overwinning stijgen de Rotterdammers naar de tweede plaats en gaan zo over FC Twente en de Alkmaarders heen.

Feyenoord controleerde de wedstrijd vanaf de eerste minuut. De eerste grote kans van de wedstrijd was dan ook voor de Rotterdammers via Quinten Timber. In de 24ste minuut was het opnieuw Timber die gevaarlijk was namens Feyenoord, ditmaal verschalkte de middenvelder doelman Ryan van de Alkmaarders, 1-0.

In de tweede helft kwamen beide ploegen tot weinig grote kansen en bracht zowel Slot als AZ-trainer Jansen de nodige wissels in de ploegen. Timber, de gevaarlijkste man aan de kant van Feyenoord, schoot halverwege de tweede helft nog een keer op de lat, maar het bleef 1-0.

Feyenoord klimt door de overwinning naar de tweede plaats op de ranglijst en bezit 29 punten uit 12 duels. Komende week zullen de internationals uitvliegen en treedt de ploeg van Arne Slot zaterdag 25 november weer aan in een thuisduel tegen Excelsior om 16:30 uur.

Feyenoord - AZ 1-0