geertruida

VK Sportphoto

Nieuws

Feyenoord vestigt nieuw puntenrecord in uitduels

Moreno1908

Met enkel een thuiswedstrijd in het verschiet in dit eredivisieseizoen, kan Feyenoord de balans opmaken als het gaat om uitduels. En die balans is bijzonder goed. Sterker nog, Feyenoord heeft buitenshuis een recordaantal van 42 punten behaald, meldde OptaJohan.

Nooit eerder wist Feyenoord buiten De Kuip tot dat puntenaantal te komen. Dertien van de zeventien uitwedstrijden werden dit seizoen gewonnen, met als uitschieter de 2-3 overwinning in de Johan Cruijff ArenA. Feyenoord speelde driemaal gelijk. FC Utrecht, NEC en FC Twente hielden Feyenoord allen op 1-1. Alleen bij PSV wisten de Rotterdammers geen punten mee te nemen; de Eindhovenaren bleken met 4-3 te sterk.

Goed presteren binnen De Kuip is voor Feyenoord geen verrassing meer. Al jaren is het eigen stadion een plek waar tegenstanders moeilijk punten weten te pakken, maar vaak waren het de uitwedstrijden die ervoor zorgden dat Feyenoord net niet kon aanpikken bij de top. Als volgende week thuis van Vitesse gewonnen wordt, halen de Rotterdammers 43 punten in eigen huis en 42 buitenshuis; nauwelijks verschil dus.

Tevens evenaart de formatie van Arne Slot bij winst het clubrecord dat in 1972/73 werd neergezet (omgerekend naar driepuntensysteem): 85 punten. Echter moest Feyenoord de grote rivaal uit Amsterdam toen nog voor zich dulden op de ranglijst. De club kan dus wél een clubrecord neerzetten als het gaat om het aantal behaalde punten als kampioen.

Delen

Reacties

Nog geen reacties