ham

Foto: Feyenoord.nl

Nieuws

Feyenoord vindt in Van der Ham nieuwe video-analist

Van de redactie

Feyenoord heeft in Roderick van der Ham (31) een nieuwe video-analist gevonden voor het eerste elftal. Van der Ham maakt de overstap van Heracles Almelo en heeft een contract getekend voor twee seizoenen tot medio 2024.

Van der Ham maakte vorig jaar de overstap van RKC Waalwijk naar Heracles Almelo, waar hij het afgelopen seizoen werkzaam was. Daarvoor werkte hij voor NAC Breda en Oranje Onder 19. Van der Ham is maandag begonnen in zijn nieuwe functie en ging direct met het eerste elftal mee naar De Lutte voor het mini-trainingskamp.

Van der Ham is blij met zijn stap naar Feyenoord: ‘Het voelt als een enorme eer om voor deze mooie, grote club aan het werk te gaan. Ik ben de directie en de trainer dan ook enorm dankbaar voor het vertrouwen. Van buitenaf heb ik met veel bewondering gekeken naar de ontwikkeling van Feyenoord onder deze staf en kijk ernaar uit om daar onderdeel van uit te mogen maken.’

Eerder werd de technische staf al uitgebreid met Sipke Hulshoff – vorig seizoen hoofdtrainer van Feyenoord Onder 21 – als derde assistent-trainer. Door het vertrek van Dennis van der Ree naar FC Groningen was de functie van video-analist vacant.

Bron: Feyenoord.nl

Delen

Reacties

Jammer dat die nu net de helikopter moet missen...
Ik vind dat ie een pleister op zijn neus moet
Er mist een F neem ik aan bij het eerste dikgedrukte woord ;)
Mooie promotie voor Trauner ;)

Wat doet een video-analist eigenlijk? Analyseren die vooral de prestaties van de Feyenoordspelers of zijn ze meer ter ondersteuning van de scouting?
Een videoanalist haalt naar aanleiding van het verzoek van de trainer bepaalde spelsituatie eruit en analyseert deze met de staf of de speler(s).

Daarbij kan het bijvoorbeeld gaan om de manier van drukzetten, opbouwen, corners etc.

Daarnaast kan aan de hand van een videoanalyse in de rust al bepaalde facetten uit de eerste helft duidelijk naar voren komen.
Ah cool, hadden we dit altijd al? Kan me haast niet voorstellen dat Dickie er na de wedstrijd even voor ging zitten. Verder dan ''compact houden'' en ''niet te veel druk'' is het nooit gekomen..
Nee volgens Dickie was het allemaal overtrokken. Dat komt ook in die Disney docu naar voren, helaas. Die video analist wordt gewoon genegeerd en Feyenoord wordt wekelijks weggespeeld....
Die was er zeker maar werd weinig gebruikt.
Dickie kreeg waarschijnlijk ooit een soa van videoanalisten, sindsdien ptss.
Zal je zien dat hij ineens in de basis staat en Trauner niet...
Zozo, geeneens verregaande interesse joh?
Eindelijk. Hebben we lang op gewacht. Hahahaha