jada-conijnenberg-ii-280823

Vrouwen

Feyenoord Vrouwen pakt eerste winst van het seizoen

Feyenoord Vrouwen heeft na  vijf nederlagen en een gelijkspel de eerste winst van het seizoen geboekt. Telstar Vrouwen werd na vooral een zeer sterke eerste helft met 0-2 verslagen. Met deze winst draagt Feyenoord de rode lantaarn over aan Heerenveen en vindt het voorzichtig aansluiting met de rest van het rechterrijtje.

Trainster Jessica Torny moest voor de wedstrijd een domper incasseren toen bleek dat aanvoerster Sisca Folkertsma geblesseerd was. Los van die wijziging moest Van der Sluijs plaatsmaken voor Conijnenberg. Op jacht naar goals is Torny nog zoekende naar de ideale spits. Conijnenberg, die in eerdere seizoen vooral verdediger was, maar wel al vaker als stormram werd gebruikt, betaalde het vertrouwen snel terug. Binnen het halfuur stond er een terechte 0-2 op het bord en was het twee keer Conijnenberg die scoorde.

Eerst een intikker na een goede actie van Bennink en een paar minuten later schoot ze van veertig meter raak. Die voorsprong gaf Feyenoord niet meer weg. De tweede helft was een stuk minder sprankelend, maar de zege kwam niet meer in gevaar.