img-4400

Vrouwen

Feyenoord Vrouwen start de competitie met een nederlaag in Utrecht (4-2)

Van de redactie

Feyenoord Vrouwen is de Azerion Vrouwen Eredivisie gestart met een teleurstellende nederlaag. Herintreder FC Utrecht was met 4-2 te sterk. Na een 2-0 achterstand knokte Feyenoord zich terug in de wedstrijd, maar uiteindelijk keerde de ploeg van Torny met 0 punten terug naar huis.

Feyenoord begon met de nieuwelingen van Bentem en Henry in de basis. Vanuit de beloften mochten Heij en van der Sluijs aansluiten bij de selectie. In een 5-3-2 opstelling begon Feyenoord sterk. Al na 1 minuut had Bennink de 0-1 op de schoen, maar ze schoot iets te gehaast naast. Na die kans bleef Feyenoord druk zetten op de goal van Utrecht. Met een kans voor de Graaf en schoten van Bennink en van de Ven had Feyenoord duidelijk de overhand. Na de eerste drinkpauze sloeg Utrecht plots toe. Van Straten speelde zich knap vrij en schoot over de grond binnen. Feyenoord leek van slag en Utrecht kwam tot meer kansen. Nadat Weimar eerst de 2-0 nog voorkwam door een knappe redding ging zij 2 minuten later de fout in. Een eenvoudige vangbal werd losgelaten en Bakker was er als de kippen bij om de 2-0 binnen te tikken. Net toen iedereen aan de rust dacht poeierde van de Ven de eerste goal van het nieuwe seizoen binnen. Direct daarna klonk het rustsignaal. 

In de rust greep Torny in. Ypema bleef achter in de kleedkamer en Kagenaar nam haar plaats in. Een fout van ex-Feyenoorder De Groot leidde de gelijkmaker vlak na rust in. Een schot van Van de Ven werd losgelaten en de Graaf tikte eenvoudig binnen. Even leek Feyenoord hiermee de touwtjes in handen te nemen, maar Utrecht pakte opnieuw de leiding. Bakker kopte uit een corner de 3-2 binnen. De wedstrijd leek als een nachtkaars uit te gaan tot dat Weimar met een onbegrijpelijke actie Bakker torpedeerde in de zestien.  Een terechte rode kaart en een penalty zorgde voor de 4-2 eindstand.

Opstelling Feyenoord: Weimar, Verspaget, Obispo, Ypema (Kagenaar), Brandau, van Bentem, van de Ven, Koopman (vd Westeringh), de Graaf, Bennink (Szymcak), Henry (Conijnenberg)

Delen

Reacties

Echte topsporters na de wedstrijd gezellig met z'n naar de mac in lombardijen
Niet gelijk weer iedereen negatief, Edwin “ in “ Ronald keuren we ook niemand op af, BI happy Edwin. Komt allemaal goed en elkaar leren kennen hoort bij de eerste lessen! Leuk team top 3 zeker haalbaar!
Wat een slecht team dit, kunnen niet eens naar de juiste kleur shirt passen, de eerste trainer die d'r uit gaat bij de vrouwen?
hele slechte wedstrijd, rechtsback van 1e helft van feyenoord zou ik een min cijfer geven dekte constant verkeerd, verbaasde mij dat die pas in de rust werd gewisseld
Touwtjes in handen.? Mooi tenue ,dat is het beste aan Feyenoord.