Jim Breeman Sports Photography

Vrouwen

Feyenoord Vrouwen verliest 2 punten in Zwolle

Rinus

Feyenoord Vrouwen heeft vandaag het eerste puntverlies in de competitie geleden. In een matig duel eindigde de wedstrijd in 0-0.

Mulder stuurde dezelfde 11 namen het veld in als vorige week tegen vv Alkmaar. Waar vorige week de eerste helft overtuigend was, was het deze week verre van goed in de eerste 45 minuten. Weinig balbezit en slechts 1 kans na een goede individuele actie van Ellouzi. Via goed keeperswerk en wat geluk voor Zwolle belandde deze bal op het dak van het doel.

PEC Zwolle was daarentegen veel dreigender en had continue iemand vrij op het middenveld. Dit kreeg Feyenoord niet opgelost en daardoor liep Feyenoord veel achter de bal aan. Ondanks de dreiging en het balbezit van Zwolle werd er voor de rust niet gescoord.

Na rust veranderde er weinig aan het spelbeeld. 10 minuten na rust voorkwam Ypema met een goede getimede sliding de 1-0. Direct daarna greep Mulder in. Rijsdijk, vd Lavoir en Obispo komen het veld in voor Boshuizen, Ellouzi en van de Ven. Rijsdijk was bijna de gouden wissel, slechts 30sec na haar entree raakt ze de lat.

Feyenoord bleef slordig in balbezit en bij spaarzame aanvallen kwam niet tot uitgespeelde kansen. Met nog een kwartier op de klok mocht Cobussen het tij proberen te keren. Ze kwam het veld in voor Koopman maar het veranderde weinig in het laatste kwartier. De wedstrijd eindigde zoals het begon en op basis van de wedstrijd was het vooral Feyenoord die daar blij mee mocht zijn.

opstelling Feyenoord: Weimar, de Graaf, Ypema, Verspaget, Brandau, Boshuizen(55 Rijsdijk), vd Ven (55 Obispo) vd Goorbergh, Koopman (77 Cobussen) Bennink, Ellouzi (55 vd Lavoir)