Quinten Timber in actie tegen Sturm Graz

VK Sportphoto

Europees

Topduels voor Europese tegenstanders: Lazio wint knap, Sturm Graz en Midtjylland spelen gelijk

Ference

Aanstaande donderdag neemt Feyenoord het als koploper van Poule F op tegen nummer vier Sturm Graz. De Oostenrijkers zijn goed in vorm, waardoor Feyenoord een lastige avond staat te wachten in Oostenrijk. Om 21:00 uur zal er in de Merkur Arena worden afgetrapt voor het vijfde groepsfase-duel van dit Europese seizoen. Eerder op de avond speelt Lazio tegen het Deense Midtjylland. Hierbij een overzicht van de resultaten en bijzonderheden van afgelopen weekend van de Europese tegenstanders van Feyenoord. 

Sturm Graz

Voor de eerstvolgende Europese tegenstander van Feyenoord stond er een waar topduel op het programma. Sturm Graz nam het als de nummer twee van de Oostenrijkse Bundesliga op tegen de koploper; RB Salzburg. Ondanks een (licht) overwicht van het thuisspelende RB Salzburg heeft Sturm Graz een punt uit het vuur weten te slepen. De wedstrijd eindigde namelijk in de brilstand: 0-0. RB Salzburg maakte de wedstrijd overigens niet met elf spelers af, aangezien Pavlovic in de blessuretijd nog rood pakte. Voor beide ploegen is hiermee niks veranderd op de ranglijst, waardoor Sturm Graz nog steeds twee punten achter de koploper staat. Hiermee zet Sturm Graz wel de goede reeks voort. De Oostenrijkse formatie heeft namelijk sinds de 6-0 nederlaag in De Kuip geen wedstrijd meer verloren. Feyenoord kan zijn borst dus nat maken, aangezien de Oostenrijkers ook tweemaal gelijk speelden tegen Lazio tussendoor. Tot slot beschikt Sturm Graz over een nagenoeg fitte selectie, alleen keeper Siebenhandl en middenvelder Demaku zijn twijfelgevallen voor de wedstrijd van aanstaande donderdag in de Merkur Arena. 

SS Lazio

Ook voor Lazio stond er een topduel op het programma in de Italiaanse Serie A. De ploeg van trainer Sarri reisde namelijk af naar Bergamo voor het duel tegen concurrent Atalanta. Lazio moest het in deze wedstrijd stellen zonder de geblesseerde aanvalsleider Ciro Immobile, maar wist desondanks de volle buit mee te nemen naar Rome. Lazio won namelijk knap met 0-2 en staat daarmee derde in de competitie. De doelpunten werden gemaakt Zaccagni (10’) en Felipe Anderson (52’). Naast Immobile is ook middenvelder Bertini geblesseerd. De Italianen nemen het aanstaande donderdag in het eigen Stadio Olimpico om 18:45 uur op tegen FC Midtjylland. Donderdag 3 november speelt Feyenoord in de laatste wedstrijd van de groepsfase tegen Lazio. In De Kuip wordt er dan om 18:45 uur afgetrapt.

Midtjylland

De meest recente Europese tegenstander van Feyenoord speelde op papier gisteren (zaterdag) ook een topwedstrijd tegen FC Kopenhagen. Als we kijken naar de ranglijst, konden we echter niet bepaald spreken over een topper. Beide teams beleven namelijk tot nu toe een moeizaam seizoen in de Deense Superligaen en kunnen de verwachtingen van ‘meestrijden om de titel’ niet waar maken. Misschien is de 1-1 uitslag van gisteren daarom ook geen verrassing. Het enige doelpunt van Midtjylland werd in de 73'ste minuut gemaakt door de Braziliaanse middenvelder Evander. De Denen reizen ook met een nagenoeg fitte selectie af naar Rome, alleen aanvaller Júnior Brumado moet toekijken met een blessure. 

Delen

Reacties

@FTM wanneer ben je van plan om studio1908 op te nemen? Zeg aub dat feyenoord overweegt om in de winter een buitenspeler te huren. Dilrosun, Jahanbaks en Walemark hebben het gewoon niet
Walemark heeft het wel, maar speelt nooit in de basis.
Inderdaad Walemark moet veel beter , hebben we genoeg geduld ?
Zag gisteren en ook eerder Arzakan.
Heerlijk ventje .
Heb er niet echt veel verstand van maar het huidige gestuntel hoeft van mij niet.
Arzakan is een echte Feyenoorder .
Als het kan terghalen in de winter en opstellen!
Geen buitenspeler concreet op de radar, at the moment. Denk dat ik voor WK nog wel nieuwe opname doe.
De enige die hwt niet heeft in dit rijtje is Jahanbaksh.
Geduld schijnt lastig te zijn. Sinisterra werd na drie maanden in de kuip ook als miskoop aangmekt door de kenners op de tribune. De rest weten we.