Transfers

Feyenoord werkt aan huur Oussama Idrissi

FeyenoordTM

Feyenoord is werk aan het maken van Oussama Idrissi. Dat melden bronnen aan 1908.nl. De linksbuiten moet gehuurd gaan worden van Sevilla FC, waar hij tot medio 2025 onder contract staat.

Tussen 2011 en 2015 voetbalde Idrissi in de jeugd van Feyenoord. Hierna volgde de overstap naar FC Groningen. Daar groeide hij uit tot een gewaardeerde kracht in de eredivisie. AZ besloot hem in de winter van 2018 op te pikken voor €2.000.000. Arne Slot en Idrissi werkte in die tijd veelvuldig samen. De voormalig Marokkaans-international bekroonde zijn prestaties in de zomerwindow van 2020 met een transfer naar het Spaanse Sevilla FC. De Spanjaarden kwamen tot een overeenstemming met AZ voor €12.000.000. Idrissi kwam echter in Andalusië niet helemaal uit de verf. In de winter van 2021 werd Idrissi uitgeleend aan Ajax, waarmee hij later dat jaar kampioen werd. Daarna kwam Idrissi wederom niet in de plannen voor in het Estadio Ramón Sánchez Pizjuán. Sevilla FC besloot hem wederom uit te lenen, ditmaal aan FC Cádiz.

Ook komend seizoen wil Sevilla zijn rechtsbenige vleugelaanvaller weer uitlenen. Zijn derde uitleenbeurt moet op korte termijn afgerond worden met Feyenoord. De Rotterdammers werken daarbuiten ook nog aan komst van Largie Ramazani en/of Wilfried Gnonto, waarvan eerstgenoemde dichterbij lijkt te zijn.

Arne Slot ziet met de komst van Oussama Idrissi één van zijn wensen in vervulling gaan. Met het weerzien kan Idrissi zich bij Feyenoord weer in de kijker spelen voor Marokko, wat in november naar het WK in Qatar gaat en in Groep F de strijd aangaat met België, Kroatië en Canada.

Legenda

Bevestigd Bevestigd
Betrouwbaar Betrouwbaar
Onbevestigd Onbevestigd
Gerucht Gerucht

Delen

Reacties

Idrissi is een prima buitenspeler voor de eredivisie, die heeft het net als vele andere niet gered in het buitenland en dat kan want behoudens afgelopen jaar ziet het er Europees gezien behoorlijk summier uit wat de Nederlandse clubs laten zien, dat is niet omdat het niveau zo top is.

Neemt niet weg dat hij bruikbaar is en voor de breedte altijd handig om erbij te hebben.
Waarom zeikt iedereen hierover? Staat duidelijk dat ze ook nog een andere gaan halen en denk dat voor concurrentie Idrissi een prima optie is, wilt zich ook laten zien voor het wk dus die gaat wel ze best doen!
Mensen reageren graag ipv lezen en denken.
Helemaal mee eens, heb ook het idee dat ie goed bij een spits als Gimenez past. Heeft echt een piekfijne voorzet in huis, goeie corner ook. Lijkt me prima, zeker als je hierachter nog een talent a la Gnonto/Ramzani hebt lopen. Je kan niet 8 posities in gaan vullen met dure talenten, dat er ook wat gehuurd wordt, ontkom je niet aan.
Precies, kijk stel er komt geen buitenspeler meer is het anders maar heb er wel vertrouwen in dat die nog wel komt en dan mooi als dat talentje ook concurrentie krijgt! En het is ook niet dat we lekker kunnen smijten met geld he
Daarom moet er ook een optie tot koop in dat huurcontract.
Nu nog Vormer als Aursness wordt verkocht. Vormer is transfervrij
Vind Vormer net wat te oud. Prima als je een speler van 28-30 erbij haalt voor de ervaring maar een 34-er moet wel exceptionele kwaliteiten hebben, wil je daar nog aan beginnen.
Halen we ook op . Willem wil jij niet in de top 5 eindigen ?
Misschien kunnen we ook nog El Ahmadi overtuigen weer te gaan voetballen Willem? Hij heeft geen contract en is op leeftijd.
Als ik één naam zag aankomen deze zomer na het vertrek van Sini, was Idrissi het wel. Desondanks vind ik het geen slechte aankoop, al ben ik er geen fan van dat we hem gaan huren tenzij dit betekent dat we iemand een jaartje rustig kunnen laten rijpen.
Geweldig toch ...transfer periode gek gemaakt worden met de meest mooie namen..allemaal onhaalbaar...en dan uitkomen bij idrissi...hahahaha.

Wat een gelul...
Rustig aan, staat letterlijk in het artikel dat ze nog steeds bezig zijn met die zogenaamd onhaalbare namen. Hebben momenteel niemand voor links, dus logisch dat er gezocht wordt naar een type a la Idrissi die er meteen kan staan.
je zult toch de competitie moeten starten met een degelijke basiself waar je wekelijks van op aan kunt. Nog die basis-linksback invullen en we kunnen i.i.g. beginnen aan de competitie. Alles wat dan nog extra komt is meegenomen.

Idrissi Giminez Dilrosun

Pool

Kokcu Aursness

????? Senesi Trauner Geertruida

Bijlow
Geweldig dit! Idrissi staat er meteen. Kan Ramazani klaargestoomd worden. Dilrosun en Walemark op rechts. Jahanbakhsh naar een andere club!
Nu JpB nog en jou dag kan niet kapot.
Gok dat jij er meer op hoopt, kan je weer de hele dag gaan janken.
Daar kan ik zeker om janken als we spelers ala JpB halen . We willen toch beter worden niet slechter . Hopelijk gaat Idrissi ook tegendeel bewijzen maar ben bang dat het een gevalletje Alireza wordt.
Grappig dat wij het over iedereen hebben, behalve over Boëtius. Maar idd, JPB hoeft van mij ook niet zo nodig. Genoeg middenvelders en daarachter lekker jongens als Dermane, Kleijn en Milambo gebruiken.
De vraagprijs van Gnonto zakt inmiddels al:
https://www.calciomercato.com/news/gnonto-lo-zurigo-abbassa-le-richieste-la-situazione-46114
“De Rotterdammers werken daarbuiten ook nog aan komst van Largie Ramazani en/of Wilfried Gnonto, waarvan eerstgenoemde dichterbij lijkt te zijn.”

Kan nog best.
Lees eerst eens artikel voordat je reageert.
Ik vind Idrissi eigenlijk een prima zet in combinatie met een spits als Gimenez. Eindelijk weer een dienende buitenspeler met een heerlijke voorzet in huis. Ook een echte cornerspecialist.

Is bij Sevilla niks geworden maar Til heeft het in Rusland en Duitsland ook niet gemaakt, goeie kans dat ie in Nederland wel weer z’n niveau haalt. Dit in combinatie met een talent a la Ramzani/Gnonto en je aanval is gewoon weer op orde, ook in de breedte.
Til ook maar hooguit 3 keer fatsoenlijk gespeeld, dat psv er maar blij mee is want wij hebben szymanski! 30 klasse beter 😉
Ben ook blij met Szymanski hoor maar Til is natuurlijk van grote waarde geweest vorig seizoen. Wordt toch een beetje te makkelijk over gedacht heb ik het idee.
Eens! Maar voetballend was hij soms ook een blok aan het been hoor.
Til had een goed eerste halfjaar. Daarna was het een stuk minder geworden.
Let wel, sommige spelers vallen tegen (Jahanbaks, Ayoub etc.) en sommigen springen er ineens uit (Pelle, Dessers, Aursners, Trauner). Je moet een beetje mazzel hebben én een neusje....
Kotsmisselijk dit. Zeer matige speler. Lekker opleiden voor een ander.
Zitten wel een paar beauties tussen hoor, de ******.
Ik hoorde dat Club Brugge van Ruud Vormer af wilt. Is dat niet een goeie voor Feyenoord? Of word daar veel te veel voor gevraagd?
Breng ze aub niet op ideeën haha. Gast van 34 jaar.
Ja dat is waar, maar hij heeft wel ervaring. En ze moeten iets. Ik hoor zo veel namen maar niemand komt.
Liever de jeugd de kans geven dan met namen als Ruud Vormer aankomen. Wat een belachelijk idee.
Wekenlang blij gemaakt met gnonto en we komen uit op idrissi.
Reken er maar op dat er nog een linksbuiten naast Idrissi komt hoor, hebben er momenteel niet eens 1.
Had duizend keer liever Gnonto samen met Ramazani gezien, maar financieel niet mogelijk blijkbaar
Lijkt me niet, moeten beiden 5+ gaan kosten. Daarnaast kunnen we ook wel wat ervaren gasten die er meteen staan gebruiken. Idrissi past prima in onze ploeg.
Volgens Spaanse media is het al zogoed als rond
Waar lees je dat? Ik kan namelijk niet vinden
Ik denk dat iedereen deze transfer wel zag aankomen. Nee, niet de namen waar we op hopen, maar wel de vijver waar we in moeten vissen. Idrissi in vorm is absoluut een van de beste linksbuitens in de Eredivisie, laat ik mij daar maar aan vasthouden.

Idrissi is op zijn gevaarlijkst wanneer hij vanaf links naar binnen kan trekken. Zover ik weet heeft hij de afgelopen jaren niet in een systeem gespeeld waar hij echt in zijn kracht komt.
Waar ik bang voor ben is dat het er niet uitkomt..

Bij Jahanbakhsk dachten we ook een voltreffer te hebben die onder Slot zou opbloeien. Die zou in vorm ook 15 goals gaan maken, helaas kwam de vorm nooit terug. Dilrosun moet ik ook nog maar zien, echt constant is hij volgens mij nog nooit geweest. Walemark was het talent waar alle grote clubs achteraan zaten maar die gelukkig voor Feyenoord koos. Natuurlijk heeft alles tijd nodig, maar tot nu toe ontbreekt er wel redelijk veel bij hem. Tot nu toe de enige die met wat flaire en gif is ingevallen vind ik Taabouni

Laten we maar hopen dat dit zo'n uitzondering is die z'n draai weer vindt..
Alireza kwam eigenlijk altijd al snelheid te kort, vooral door zijn slimme acties kwam hij tot scoren en assists.
Mee eens, Alireza is absoluut niet de speler die hij was in zijn periode bij AZ (al vind ik hem in de voorbereiding al een stuk minder houterig overkomen dan vorig seizoen).

Voor wat betreft Idrissi.. ja het kan een 'gevalletje Alireza' worden, maar het zou mij ook niet verbazen als hij onder Slot weer op kan bloeien. Idrissi heeft zijn beste voetbal gespeeld onder Slot, dat geldt niet voor Slot. Alireza was al weg voor hij hoofdtrainer werd bij AZ.

We gaan het meemaken kameraden!
dat geldt niet voor Alireza*

@FTM; misschien een ideetje om geplaatste berichten aan te kunnen passen?
@FTM Zijn de 2 namen waar Feyenoord mee in gesprek zou zijn volgens VI, ook bekend bij jou ? En dan bedoel ik 2 linksbacks. En wat vind jij eventueel van die namen?
Meningen zijn duidelijk verdeeld over idrissi. Ik vind het een verstandige zet, zeker als er een optie tot koop wordt bedongen. Feyenoord heeft behoorlijk wat spelers nodig en een redelijk beperkt budget. Dus dan moet je ook wat huren of transfervrij overnemen zodat je geld overhoudt om een paar grote talenten te kopen. Idrissi heeft bij AZ prima gepresteerd onder Slot en nu na de winterstop veel gespeeld bij Cadiz dat hem ook wel wilde overnemen. Lijkt me een prima versterking, zeker als er nog een linksbuiten (gnonto of ramazani bijkomt.
@FTM

Even een vraag en misschien domme vraag maar jullie werken ook met transfermarkt toch?.
Daar staat Largie Ramazani op 58% dat hij komt.
En winfried Gnonto op 72% dat hij komt.
Toch geef je aan dat de komst van Largie Ramazani groter is hoe zit dat.
Die percentages zijn gewoon verzonnen op die site. Zit geen enkele logica achter. Kijk maar gimenez met 71%. Nou ik kan je zeggen die komt 100% zeker.
Dankjewel dus daar maar niet naar kijken.
Ik vond inderdaad al zo raar met Gimenez
Niet goed voor de basis bij Sevilla, hij wordt ieder jaar verhuurd, maar wel voor Feyenoord? Ik denk het niet.
Zijn wel meer spelers die niet goed genoeg zijn voor Sevilla maar wel voor Feyenoord.
Want wij zijn beter dan Sevilla.... Kom eens uit je rood-witte bubbel.
Gaat sensatie worden in de kuip.
Slot gaat er voor zorgen dat hij zijn oude super vorm weer terug gaat krijgen.
Deze transfer had ook aan het begin van de voorbereiding gekund zou je zeggen.. nu loopt hij een paar weken achter.
Toen leek het er nog op dat Cadiz ermee vandoor ging.
@SlimmeKetser Dit doet me toch denken aan die dagen dat je de hele avond in de stad met een 10/10 staat te praten, maar uiteindelijk met de grootste draak van de club in bed belandt.
Zal wel ipv jpb komen dan, prima opvulling
Deze jongen heeft nog nooit van zijn leven op het middenveld gespeeld, dus ik weet niet hoe je daar bijkomt.
Excuus, correctie. Idrissi heeft in zijn leven 3 maal op het middenveld gestaan. Van de totaal 273 wedstrijden die op TM vermeld zijn.
@FTM Verwacht jij dat er nog wat mogelijk is omtrent Nelson, of is dat een gesloten boek?
Die wil je toch niet terug hebben? Hele matige speler
Echt humor hoe elke naam die genoemd word, door een noemenswaardige bron of überhaupt als suggestie, als niet goed genoeg beoordeeld wordt.

En maar janken dat er spelers moeten komen, maar elke naam is niet goed. Kolere zoek een hobby.
Zolang hij niet verlengt bij Arsenal is alleen koop een optie. Loopt volgend jaar uit zijn contract waardoor huur sws geen optie is. Mits hij verlengt
Waarom wordt er totaal niet benoemd dat Idrissi oud-jeugdspeler is van Feyenoord? Overigens prima speler als hij niveau van AZ aantikt
Excuus veel te snel gelezen haha! Staat er wel..
Op zich wel begrijpelijk, je hebt op dit moment geen linksbuiten, dus dan koop je een talentvolle linksbuiten die zich rustig kan ontwikkelen. Idrissi zou er meteen moeten staan, is ook bekend met de trainer en zijn speelstijl. Omtrent Gnonto is het wel heel rustig, ook qua andere clubs. Zie het wel gebeuren dat Feyenoord hem volgend jaar transfervrij binnen hengelt
Heeft bij Cadiz veel gespeeld. En ik neem aan dat hij de voorbereiding bij Sevilla gewoon is gestart. Dus hij kan nooit minder fit zijn dan een Walemark of Jahanbakhsh. Feyenoord moet in de breedte ook sterker worden. Ze hebben volgens mij geen geld om daar gerichte aankopen te doen. Dus kom je bij dit soort constructies.
Zo jammer dit. Ben echt niet gecharmeerd van hem. Dan zie ik liever walemark of jahanbakkes daar nog spelen. Maar die zijn blijkbaar nu helemaal uit de picture.
Ramazani én Idrissi, ben benieuwd wat dat voor Jahanbaksh of Wålemark betekent. 5 buitenspelers voor 2 posities is wat aan de ruime kant.
Zou dan inderdaad eerder voor Gnonto als Largie gaan
Gnonto kan evt ook in de spits
Jahanbaks verkopen heel simpel
Jahanbaks lekker verkopen, hij heeft het niet meer
Zo zonde want juist dit jaar is de kans groot dat plek 1 en 2 zich gaan plaatsen voor CL. Maar met deze aankopen is het wel duidelijk welke 2 clubs dat worden zonder dat de competitie is begonnen. Wij moeten denk ik blij zijn met plek 3/5 . Maja hij is er nog niet laten we hopen dat het niet doorgaat . 🤞🏻
Waar komt dit hardnekkige misverstand toch vandaan? ik zie het op allerlei fora terugkomen
Pas als de nederlandse clubs erin slagen om dit europees seizoen portugal voor te blijven (of frankrijk) op de uefa coëfficienten lijst, plaatsen de nr1 en 2 van de eredivisie seizoen 23/24!!! zich rechtsstreeks voor Champions league.. dus niet seizoen
Scherp Felix. Jij hebt helemaal gelijk is jaartje later
Nu is seizoen 22/23 dan is toch volgend seizoen 23/24 dus moet je dit seizoen 1e of 2e plek eindigen.
Dat hardnekkige klopt dus 😉
Je kan ook gewoon naar Showtime gaan hoor, niemand hier die je tegen zal houden.

Goddomme wat een negatief gedoe zeg, heb een beetje vertrouwen.
als 1 van de 2 nieuwe linksbuitens mag hij er prima bij komen. Hij kan aardig voetballen, dat weten we. Huur met optie tot koop?
Mensen vergeten dat Idrissi bij AZ elke back gek speelde. Ok, afgelopen jaren weinig van gezien en gehoord maar Sevilla is geen kleine club en bij Ajax speelde die weinig omdat de voorhoede stond. Ik zou er blij mee zijn als ze hem huren.
Alireza scoorde er 25 bij Az en bij ons raakt die geen pepernoot.
Aanvallende tactiek, geen verdedigers nodig denk 🤷🤔
Dit is wel een domper, langzaamaan worden we toch weer het afvoerputje. Bij Ajax raakte die ook geen pepernoot. Dus uiteindelijk heeft hij al 2 jaar niet fatsoenlijk gevoetbald.
In de rotatie toch prima net als dessers vorig seizoen.
Als een dubbele bezetting op linksvoor het doel is, is het niet zo gek dat je bij een koop (Gnonto/Ramazani) en een huur (Idrissi) uitkomt. Het allerliefst zie ik daar Paixao, maar budgettair gaat dat m niet worden.
Tja, ik weet niet. Snap de redenering er achter wel, maar vraag me af of hij wat gaat toevoegen.
word hier niet heel blij van.. Spelers die in het buitenland op een doodspoor zitten en terug komen naar de Eredivisie zijn volgens mij meestal geen success gebleken. En daarbij vind ik Kuijt, van Persie etc niet in deze categorie vallen.

Succesvol:
- Elia
- ********
- El Ahmadi

Niet succesvol:
- Sandler
- Jahanbakhsh
- Hendrix
- Fer
- Narsingh
- Cuco Martina
- Boetius (eerste maal terug)
- Diks
- Armenteros
Het lijkt er trouwens op dat Berg Huis niet wordt toegestaan op deze website.. :')
Eerste seizoen was die rukker ook volatiel instabiel.
Ik zou het niet erg vinden als die sandler nog wordt opgepikt voor hanegem modaal salaris.
Bij succesvol mag nog wel
Pele.Minder succes vol
Clasie
Rick Karsdorp
@FTM zonder namen te droppen, is Feyenoord ook al concreet voor een verdediger?

Gezien Feyenoord ook nog werkt aan Ramzaani/Gnonto is de verwachting dat Jahanbakhsh/Walemark nog vertrekt/verhuurd wordt? Vleugels raken anders ook nog aardig vol met Ramzaani/Gnonto, Idrissi, Jahanbakhsh, Walemark en Dilrosun. 5 gasten voor 2 plekken.
Type Basacikoglu. Inspiratieloze transfer en gewoon een waardeloze speler. Hier schiet je echt niks mee op.
Is er echt niets anders ?

- half jaar nodig om wedstrijdfit te worden
- indien geen koopoptie, weggegooid huurgeld
- twee leuke seizoenen gehad, verder overal mislukt

Ik zie het nog niet zo zitten eerlijk gezegd.
De nieuwe Alireza . Slot wil graag al zijn geflopte oud spelers terug.
Twee vragen:

-Idrissi inclusief optie tot koop?

- Largie dus dichterbij als Willy, maar gaat dat om huur of koop?
Ik denk koop, maar ik las dat zijn club ook hoog in de boom zit qua transfersom. Ik vind het ook een zeer middelmatige speler. Uiteindelijk heb je met idrissi en Ramazani 2 beperkte spelers op links en op rechts ook 3 spelers waar je maar weinig hoeft te verwachten. kortom dit wordt helemaal niks.
Idrissi de transfer waar we eigelijk al allemaal over eens waren tot die zou komen ..
Beetje onzin reacties hier.

Alleen maar talenten ga je sportief op de korte termijn ook de oorlog niet mee winnen. Ajax en PSV investeren naast talenten ook in Luuk de Jong en Bergwijn.

Nou is Idrissi een compleet andere categorie, maar heeft wel Eredivisie ervaring en is wat ouder.

Ervaring is duur. Feyenoord kan die transfersom voor ervaring niet ophoesten. Huren is alleen onhandig als de speler zich lang moet aanpassen en dan weer weg is zoals Reiss, maar Idrissi kent het systeem en de competitie al. Daarbuiten bespaar je een transfersom waarmee je misschien in de winter wat kunt doen.

Gewoon prima voor de breedte, er staat ook dat ze alsnog bezig zijn met jongere opties.
Idrissi heeft eerst een jaar nodig om weer in zijn ritme te komen van wedstrijden spelen. Dat schiet ook niet op . Plus dat ik ook geen fan van zijn kwaliteiten ben . Maar dat nog daar gelaten .
Mag ik hier reageren zonder te hyperlinken naar 1908?
Ok , lijkt mij niet verkeerd . Maar vind het apart dat we he le ma al niets horen over verdedigers ? Alleen maar aanvallend ingestelde spelers . Kan Idrissi ook linksback spelen ?
Aanvallende tactiek, geen verdedigers nodig denk 🤷🤔
Niet zo gek aangezien we amper op het goal geschoten hebben laatste 4 wedstrijden . Maar eens dat die lb er al lang had moeten zijn .
Neem ook JpB er nog bij dan voelen we ons helemaal genaaid .
  • 1
  • 2