frans-reichhardt

Columns

COLUMN • Dankzij Feyenoord dreigt een wereldwijd tekort aan F5-toetsen

Van de redactie

Hoe houd je als Feyenoorder in deze oververhitte transferzomer nog het hoofd koel? Het begint al als je wakker wordt. Op je mobiel zoek je naar nieuws. Niet over Oekraïne, de klimaatverandering of de mondkapjesdeal van Sywert van Lienden. Als Feyenoorder heb je nu even belangrijker zaken aan je hoofd. Hebben we ‘m? Wanneer landt-ie? Wanneer wordt-ie gekeurd? Wanneer tekent-ie? De grote levensvragen, zeg maar.

Hongerig zijn we. Hongerig naar een nieuw seizoen. Naar nieuwe spelers. Naar nieuws over nieuwe spelers. Naar nieuws over spelers die heel misschien onze nieuwe speler worden. Onze nieuwshonger is koren op de molen van Feyenoord-volgers, -clubwatchers en -nieuwssites die jagen op clicks. Nieuws is er genoeg, want de speler en zijn zaakwaarnemer hebben er belang bij dat de interesse uitlekt. Dat zet de speler in de schijnwerpers en vergroot de druk op de kopende club. De club die verkoopt, speelt ‘hard to get’. De achterban moet geloven dat de speler niet te houden is en uiteindelijk voor de hoogst mogelijke prijs wordt verkocht. De achterban van de kopende club moet geloven dat de aanwinst voor de grijpgrage handen van andere clubs wordt weggekaapt, dat binnen de club iedereen is overtuigd van zijn kwaliteiten en dat de speler alleen naar Feyenoord wil.

Feyenoord-volgers, -clubwatchers en -nieuwssites schrijven het op en andere media nemen het over. En wij? Wij klikken, lezen en reageren. Zo krijgt iedereen wat-ie wil. Wij zijn speelbal in een zich steeds weer herhalend mediaspel.

En net als je je verheugt op een nieuwe aankoop, lees je ‘Benfica jaagt op Fredrik Aursnes’. Damn. Dat kan natuurlijk ook nog: dat we na Dessers, Linssen, Nelson, Sinisterra en Malacia nog meer spelers kwijtraken. Aursnes. Kökçü. Senesi. Je moet er niet aan denken. Of toch? Dit is toch zoals het hoort te gaan? Eindelijk. Opleiden en scouten om goed te presteren én goed te verkopen. Waarde creëren. En ja, tuurlijk komen dan die vragen. Wie komt ervoor terug? Hebben we ‘m? Wanneer landt-ie? Wanneer wordt-ie gekeurd? Wanneer tekent-ie? Hongerig checken we tig keer per dag 1908.nl en we F5’en ons het apelazarus. Alsof we de hele dag van madeliefjes de blaadjes één voor één lostrekken: hij komt wel, hij komt niet, hij komt wel, hij komt niet. Met zijn allen refreshen we zo vaak dat wereldwijd een tekort dreigt aan F5-toetsen.

Heerlijk. Geniet ervan. Wat deze transferzomer anders maakt dan zovele hiervoor, is het rotsvaste vertrouwen dat Arne Slot ervoor zorgt dat wij straks weer een goed voetballend Feyenoord te zien krijgen. Dat vraagt nog even geduld. De laatste maand van deze transferzomer moet nog beginnen. Houd het hoofd koel. Enjoy the ride.

 

Frans

Delen

Reacties

Mooi geschreven Frans.
Zelfs mijn vrouw word gek van deze transferperiode, want in deze periode is de obsessie Feyenoord nog erger dan normaal.
Heb het gevoel dat ik nu teveel heb ge F5 t. Idrissi en een Volendammer worden we niet heel blij van!
Haha, heel herkenbaar dit. Mooi stuk!
Mooi stukkie. Heel heel heel herkenbaar.
Leukste en spannendste periode na het voetbal seizoen. Emoties kunnen alle kanten opgaan. I love it!

Top column weer👍
Wat een heerlijke column weer! Precies zoals het is. En die madeliefjes haha, tsja het is eigenlijk wel zo ja. Frans, thanks hiervoor
Weinig te zeiken deze keer.

Maar verder wel eens.