Bevestigd
aursnes-4

Transfers

'Benfica jaagt op Fredrik Aursnes'

FeyenoordTM

SL Benfica jaagt op de handtekening van Feyenoord middenvelder Fredrik Aursnes. Dat meldt transfergoeroe Fabrizio Romano donderdagmiddag op Twitter. 

Feyenoord wil alleen naar een exorbitant bod van de Portugezen luisteren. Zaakwaarnemer Jim Solbakken is al tot een persoonlijk akkoord gekomen voor zijn speler. Feyenoord en SL Benfica praten over een fee van maarliefst €15.000.000,-. Een officieel bod ligt er nog niet.

De Rotterdammers namen de international van Noorwegen in de zomer van 2021 over van Molde FK voor een schamele €450.000. Feyenoord kan in theorie in 11 maanden tijd maarliefst 33 keer (!) deze fee verdubbeld zien worden; een record. De namen van Adil Aouchiche en Quinten Timber komen direct extra in aanmerking voor Feyenoord. 

Legenda

Bevestigd Bevestigd
Betrouwbaar Betrouwbaar
Onbevestigd Onbevestigd
Gerucht Gerucht

Delen

Reacties

Ik wil aankomende zondag naar mijn eerste Feyenoord wedstrijd toe gaan in de Kuip, ik weet alleen niet op welke vakken ik de beste ervaring etc kan ervaren, ik heb op dit moment de volgende vakken in mijn hoofd : X, Y , Z en vak G. Zou iemand mij kunnen helpen met het maken van een keuze? alvast vriendelijk bedankt
Feyenoord doet eindelijk waar het jaren zo in is geweest. Namelijk waarde creëren op het veld en vervolgens de winst oogsten. Uiteraard is het vervelend na zo'n europees goed seizoen, echter creëer je hiermee wel een gezonde financiële basis. Zonder dat hiervoor aandelen verkocht worden. Kunst is nu om waardige vervangers te vinden.

Hopelijk hebben ze geleerd van het kampioensjaar. Want Feyenoord met geld maakt soms vreemde sprongen.
* Waar het jaren zo slecht in is geweest.
Belangrijkste is nu om baas in eigen huis te worden. VvF uitkopen, Coronagaten dichten en aan de hand van het Sportsology rapport bouwen aan een steeds sterkere club.
Ff met aursnes om de tafel gaan. Een jaartje verlengen met topsalaris. Nog een seizoen knallen en dan volgende zomer meewerken aan een transfer.
Aursnes heeft al 2x een voorstel geweigerd. Salarishuis bij benfica is veel hoger.
Roger Schmitt of Arno Slot ? 4-2-2-2 systeem of 2-5-3 systeem ? (Onze backs zet ik voor het gemak wat hoger). Vraag mij af of Aursnes in het systeem van Schmitt ook zo goed uit de verf komt .
Anis Slimane van Bröndby IF zou een goede vervanger kunnen zijn
Weet je wat mij pijn doet als dit doorgaat?

Is dat clubs tegen Feyenoord zo ontzettend lastig doen in een transferbedrag, waar wij -zag je bij Malacia en Sinisterra- gewoon bij het eerste beste contact al meteen ja zeggen.

Ik hoop dat Feyenoord nee durft te zeggen. 15 miljoen is LACHWEKKEND, bijna een belediging!
Jij denkt dat wij bij ieder eerste bod ja zeggen ? Als je dat denkt ben je niet goed wijs hoor
Feyenoord moet gewoon 22 miljoen en bonussen pakken en wil Benfica dat niet betalen hebben zij een probleem,zij hebben aurness al benaderd, dan maar volgend seizoen verkopen voor 13 a 15 miljoen maar nu sportief gezien gaan oogsten
Jij denkt dat dat een speler met een eenjarig contract nog 13 a 15 miljoen waard gaat zijn. Waar zijn transferwaarde nog op 12 miljoen geschat wordt?
Als het klopt dat hij weigerde te verlengen is het vrij logisch dat ze hem bij zulke bedragen meteen weg doen.
Met Bijlow is Frederik de enige die ik niet zou willen missen in dit team! Maar 15 mio is wel veul geld. Als geldschieter zou je in een jaar tijd van 450 k naar 15 mio gaan! Heb je niet op de beurs! Waar blijven die rijke persoontjes trouwens ?!
Ze gaan lappen! Nu echt! Aldus ene Chris W
Tja als het echt klopt dat hij zijn contract niet wilt verlenen en je kan er tot 20 mil voor krijgen. Strik eromheen doen en op het vliegtuig zetten. Meer geld om al die geile spelers binnen te halen!
Win nu 33x je inzet! Best goede deal natuurlijk plus met 2 jaar contract en 26 jaar oud een nu of nooit moment. Fey kan alleen maar winnen hier, elk nieuw target ziet de mogelijkheden en de gemiddelde prijs per speler gaat omhoog. We gaan hem missen maar voetbal is uiteindelijk gewoon zakelijk construct
Dit is gewoonweg een prima bod voor een 26 jarige speler met nog een 2 jarig contract.
Jammer, maar je kunt hier niet omheen als eredivisieclub.
Nou gezien onze bezetting zou ik toch eerder naar de 20 schuiven. Je kan je niet echt permitteren om deze motor van je middenveld te goedkoop van de hand te doen.
Balen als Aursnes weg zou gaan. Minstens 20 miljoen voor vragen. Probleem is wel dat hij nog een 2 jarig contract heeft en niet wil verlengen. Met Geertruida op de plek van Aursnes ga je flink achteruit. Heeft lang niet het gogme en de snelheid in zijn spel.
Klopt Geertruida heeft net niet die gogme van Aursness
Effe een wilde , als hij gaat vervanger Jordy Clasie terug halen? Wat vinden jullie ?
Ja laten we al die oud spelers terug halen waar we altijd zo succesvol mee zijn geweest…..
Misschien Ricky van Haaren proberen. Echte Feyenoorder, kent de stad, kent Varkenoord. Alle kwalificaties waar we geen reet aan hebben. Net als een oude Jordy Claude zonder doorgroeiwaarde.
Hou jij die "wilde" effe lekker voor je,Jezus wat een slecht voorstel brrr
Midstjo van az
Xavier Corinthians
Zerrouki Twente
Dat zijn betere opties
Wellicht Jordy Schouten als eventuele vervanger (marktwaarde €9m)?
Misschien wel als Aursnes €20m + opbrengt
lijkt me onhaalbaar maar zou het wel toejuichen, zal uiteindelijk wel timer worden denk ik ?
Deze dan voor tegen de 20 miljoen, en hopelijk senesi ook nog voor een bedrag boven 15 miljoen en dan selectie versterken met toppertjes in de dop. 1 jaar inspelen en volgend jaar met ingespeelde ploeg oogsten!
Hmmm heb toch even filmpjes gekeken van q.timber. maar word er niet heel vrolijk van eigenlijk, is echt een pingelkoning... Naar mijn mening totaal andere voetballer
Lekker Geertruida als '6' gebruiken en een goede rechtsback halen. Pedersen aan Southampton verkopen. Benita 2e keus.
Klopt zal ook niet op die plek gaan spelen
Financieel gaat het lekker en als je ziet in welke prijs categorie er gekeken wordt naar spelers
Is dat wel een grote vooruitgang met vorig jaar
Maar ****** zeg wat gaan we hem missen
We kunnen het ook positief bekijken; Geertruida op zijn plek als lijm tussen het middenveld en de verdediging. Kökçü en onze nieuwe Pool ervoor en Pedersen kan dan op rechts blijven opstomen. Je kan het intern best aardig opvangen. Toch zou ik het niet erg vinden als Aursnes nog even blijft plakken…
Kokcu zal ook wel vertrekken. Feyenoord is zo 'hot' dat er ongetwijfeld een bod komt wat Feyenoord niet kan weigeren. Szymanski ipv Kokcu en Aouchiche er naast. Geertruida erachter als '6'.
Xavier van Corinthians kopen , goedkoper dan timber en een echte nummer 6, of zerrouki van Twente kopen,of Ruud Vormer voor een jr ,Geertruida is beter als Rb of CV, benita is beter dan Pedersen, midtsjo van AZ ,een jr contract dus relatief goedkoop en is 28 jr
Geertruida is het net-niet op die plek
Niemand is onvervangbaar maar Aursnes kunnen we moeilijk missen hoor, super belangrijke speler !
Ik zou het echt jammer vinden als hij vertrekt. Wat een heerlijke speler om naar te kijken. Alles lijkt zo simpel bij hem.
Maar aan de andere kant is dit wat Feyenoord tot jaar nooit gelukt is: spelers ontwikkelen en met grote winst verkopen.
Dus als er een bod komt waar Feyenoord happy mee is dan wens ik Fredrik veel succes in Portugal.
Hopelijk zijn de scouts al actief in Scandinavië voor een zelfde soort vervanger!
Even wat anders … ik las dat met de verkoop van Aursnes, Feyenoord iets van 62 M heeft gebeurd?

Kan hier dan maar 40% van worden gebruikt voor inkomende transfers? Of is dit percentage alleen bij de transfer van Malacia het geval?
Je zou zeggen dat de schulden een heel eind af zijn betaald. Het is wel minder wat er naar Feyenoord gaat. 2/3de blijf vaak over van een transfersom en dan moet er veel nog naar de vorige club (doorkooppercentage + opleidingsfee).
Was dat maar zo. Feyenoord heeft echt veel schulden.
Daar ben ik nou ook een beetje bang voor . Maar als de trend van aankopen van verleden jaar wordt doorgezet dan kan het zo zijn dat de komende jaren Feyenoord weer staat wasechte hoort te staan. Bovenaan
20 miljoen inclusief bonussen zou ik tevreden mee zijn..
Word weer zo goed als opnieuw beginnen dus..

Jammer zeg
Ik heb er geen problemen mee om volgend jaar weer opnieuw te bouwen wetende dat we EINDELIJK financieel schoon zijn en nooit meer over het armlastige Feyenoord hoeven te praten.
Als schmidt hem persé wil hebben moet er veel meer uit te halen zijn. Benfica heeft een wat minder jaar achter de rug en als de trainer dan vindt dat er iemand met de kwaliteiten van Aursness nodig is dan zal daarvoor gelapt worden. Zie Ten Hag met Martinez.
Dat we dit geld zo snel kunnen ver veelvoudige is de verdiensten van de scouting die sinds arnessen een stuk beter is geworden. Zulke winst cijfers kan je haast niet weigeren. Had echter wel de hoop hem nog 1 a 2 jaar te houden, wat een stille maar zeer krachtige schakel in de selectie.
Realistisch gezien ook wat missertjes gehad. Zie het meer als de verdienste van Slot en zijn spelopvatting.
Geweldige speler heeft die Schmidt goed gezien.
Als echter de speler een akkoord ga dan maar onderhandelen. Nog 2 jaar contract wilde zelf niet langer. 15 miljoen ja dat kan je niet weigeren.
Hij wilde vorig seizoen nog niet tekenen,ze waren net in gesprek over een nieuw contract en hij stond er positief tegen over
Omgekeerde wereld toch? eerst met de club onderhandelen zou ik zeggen...
Maar liefst 15 pffffff lekker klein blijven als club. 15 is exorbitant al hier. Mijn god
Voor een speler die 27 jaar is en met nog een 1 jarig contract vind ik 15 milj heel veel.
Als ze tussen de 16 en 20 mil bieden plus doorverkoopprecentage moeten we dit helaas doen. Heeft een topseizoen gehad maar zon winst kunnen we niet laten liggen. Timber wordt veel genoemd maar dat is geen type balveroverende 6 die voor de stabiliteit zorgt.
Gezien zijn leeftijd schat ik zo in dat wij aan doorverkoop niet veel zullen hebben
20 minimaal is op dit moment gewoon je beste middenvelder
Beetje weinig die 15 miljoen...
Je moet echt totaal niet kijken naar hoeveel hij ons gekost heeft.
Dat is helaas niet zo, er wordt door clubs we rekening mee gehouden, hoe met je betaald, hoe hoger het salaris, hoe hoger de transfersom.
De boekhouder van Feyenoord komt dit seizoen ook voor het eerst fluitend op z'n werk
Ai, dit is een lastige. Enerzijds is dit wat we weer eens nodig hadden: waarde creëren en cashen. Anderzijds is Freekie zó belangrijk met zijn spel.

Als verkoop niet nodig is, dan lekker houden die gozer :D maar ik vrees dat mijn favoriet exit is...
Stel dat, rcm Kökçü lcm onze poolse Kameraad en op 10 Adil.. wat een creativiteit heb je dan hé!!
Alleen geen enkele speler die op 6 kan spelen. Zou een raar middenveld zijn.
die is op die plek veel minder dan Aursness natuurlijk
Zerrouki van Twente kopen,gnonto kopen
Hancko en giminez en hilgers
Wout van Aert halen. Werkt zich kapot, ijzeren wil en echte winnaar.
Wout van Aert. Houdt ook van groene shirts.
Prima werklust ja. Alleen: hoe is zijn passing?
Dusssss… gewoon niet de juiste vervanger.
Heel jammer! Met alleen talenten gaan we het niet redden. @ftm Staan er andere cvm s op het lijstje?
Heb begrepen van niet. Zijn aan het proberen Wouter Burger te verleiden om terug te keren. Wordt nog lastig want FC Basel zit hoog in de boom en hebben een bod van 7 miljoen al afgewezen.
Jaar wouter burger ,toornsta ,en boetius op het middenveld we worden kampioen tjongejonge
Die tikt nog niet de helft van zijn niveau aan.
En over 1-2 jaar verkoopt Benfica hem dan voor 35+x mln door naar de Premier League. Zie het al komen. Ik hoop dat Feyenoord veel geld + doorverkooppercentage eruit haalt.
Voor mij trouwens een niet tot nauwelijks te vervangen speler.
Dat is toch prima? Feyenoord haalt hem voor 450.000, verkoopt het in 1 jaar voor 15 miljoen( x33). Daarnaast betaald Feyenoord hem een minder salaris ivm Benfica, speelt ook een rol bij bepaling transfersom. Dit is een werelddeal. En ik zou niet te dramatisch doen. Aursnes is een prima speler, maar prima te vervangen. Zelfs ******** was vervangbaar, en was vele malen bepalender dan Aursnes.
Ik vond ******** niet bepalender. Ja, hij had belangrijke doelpunten en assists. Maar qua lezen van het spel, passing, opbouw is Aursnes like a robot...
Vind het trouwens wel een beetje sneu dat ********* hier automatisch wordt gecensureerd. Zo veel zelfvertrouwen kunnen we gerust hebben om die naam uit te schrijven.
We hebben Diemers nog 🤣😂🙈🙈🙈🙈
Geerttruida voor de verdediging zetten, en die Fransoos ophalen. Timber vind ik dan weer niet heel veel aan, maar goed, de experts hebben er een betere blik op denk ik dan maar.
Zou best de reden kunnen zijn dat Geertruida reeds op middenveld liep in de voorbereiding
Feyenoord gaat enkel akkoord met direct 15 mil en bonussen zodat het kan oplopen naar 20 mil.
Dit kan je uitspelen.
Zij willen feyenoord hoeft niet. Speler wil dus we gaan het zien .....
Hij hoeft niet weg. Feyenoord moet hierin gewoon ballen tonen en er extra bovenop gaan liggen met de prijs.
Hoewel het enorm balen is en ik hem liever niet had zien gaan, moeten we ons ook realiseren hoe erg welkom deze centen voor de club zijn. Hoewel dit betekend dat DtK snel aan de bak moet gaan, kunnen we eindelijk ook eens gaan investeren in de toekomst van de club!
Q. Timber komt niet eens in de buurt van Fredrik… verkoop je Fredrik voor 15 moet je zogenaamd Timber kopen voor meer dan de helft…
Aursnes is 26 en ligt nog twee jaar vast. Dit is hét moment om te verkopen. Als hij vorig jaar langer was vastgelegd dan had je meer te eisen of kon je een jaar wachten. Nu moet je wel akkoord gaan om als club stappen te blijven maken. Timber halen en liefst nog een echte 6 en je kunt weer door. Een aderlating is het sowieso.
Exact! Timber mag zijn veters nog niet strikken!
Romano

"Excl: Benfica have opened talks to sign Fredrik Aursnes from Feyenoord. €15m plus add-ons fee discussed, as his agent Jim Solbakken already agreed personal terms for Norwegian international. 🇳🇴 #transfers

Negotiations ongoing to reach an agreement."

Krabbendam

"#Feyenoord is op de hoogte van de interesse van #Benfica, maar de Portugezen hebben zich nóg niet officieel gemeld"

Dus kom niet met mensen voor leugenaar uit maken tikkie terug, je weet zelf geen reet van items en volgt geen nieuws. Nogmaals krabbendam ontkent toch echt dat er gesproken wordt hier.

Dus wees stil en hang niet de wannabe uit er is maar 1 ftm.
Krabbendam heeft informatie van een dag geleden zo lijkt het.
Fabrizio zegt ook nergens dat er een officieel bod ligt toch. Wat hij en Krabby zeggen komt gewoon overeen.
Die Krabbendam hetze onder Feyenoordsupporters wordt ook lachwekkend hoor, zegt helemaal niets wat in tegenstrijd is met wat Fabrizio/FeyenoordTM zegt.
Krabbedam moet moven is een flut watcher!
Mag je best vinden, maar hij zegt hier niks geks.
Krabbendam ontkent helemaal niet dat er gesproken is haha. Ligt alleen nog geen officieel bod op tafel volgens hem en dat beweert Fabrizio ook niet. Lees ook even het bericht van FeyenoordTM hierboven: “Zaakwaarnemer Jim Solbakken is al tot een persoonlijk akkoord gekomen voor zijn speler. Feyenoord en SL Benfica praten over een fee van maarliefst €15.000.000,-. Een officieel bod ligt er nog niet.”

Niet liegen dus. Krabbendam ontkent niks.
Benfica moet toch toestemming van Feyenoord hebben om met de speler te mogen praten? Lijkt me sterk dat er al een akkoord met Aursnes ligt als er geen kansrijke onderhandelingen lopen.
Krabbendam zegt dan ook dat Feyenoord al op de hoogte is. Er zit een verschil in ‘gesprekken voeren’ en ‘een officieel bod’. Het is geen FIFA hè.
Verder vraag ik me af wat je met wannabe bedoelt? Ik corrigeer jou, niet FTM haha.
Er is geen bod maar daarom kan de zaakwaarnemer toch wel in gesprek gaan met Benfica
Nee dat mag niet, de regel is dat een club wel kan informeren of de speler interesse heeft, dan moet Benfica Feyenoord benaderen met een indicatie van wat ze willen betalen en als Feyenoord toestemming geeft aan aurness dan mag de speler dus zijn makelaar onderhandelen met Benfica, als Feyenoord zegt nee hij is niet te koop mag Benfica niks doen
Die tikkie terug moet je niet serieus nemen . Die voelt zichzelf ver boven de rest staan .
En is de zaakwaarnemer van Boëtius
Als je 14,5 miljoen winst kan beuren voor een niet creatieve speler, altijd doen! Niet eens nadenken gewoon ja en amen, dankjewel psv preutencoach.
De herpes naar je kop gestegen ofzo?
Een niet-creatieve speler? Gaat het verder goed?
Geen handvol maar een landvol van dit soort spelers. Al die noren voetballen zo.
Niet per se heel creatief nee maar dat is ook niet wat je verwacht van een 6. Heeft natuurlijk wel andere kwaliteiten en is echt niet zo makkelijk vervangbaar als henk-herpes doet voorkomen natuurlijk, dan heb je niet zitten opletten afgelopen seizoen.

Weinig spelers in de Eredivisie die zo makkelijk onder druk uit kunnen voetballen. Ja, hij heeft een fantastisch loopvermogen maar het is ook gewoon een hele goeie voetballer.
Neeeeeeeeee

NOG 1 jaar houden, is ie 27. Kan die erna voor mooi bedrag van boven de 20 weg
Dan heeft hij nog maar een éénjarig contract. Pak je er 8-10 voor.
15 miljoen + bonussen moet je doen, heeft samen met Feyenoord een geweldig seizoen gedraaid, of er nog zo seizoen komt is maar weer afwachten.wel alles investeren in aankopen.