hand-in-hadn-quinten-timber

Cover Hand in Hand | FSV De Feijenoorder

De Feijenoorder

“Feyenoord wilde me graag hebben en heeft daar flink zijn best voor gedaan” 

Van de redactie

Hij gold, samen met zijn tweelingbroer, als een groot talent in de jeugdopleiding van Feyenoord op Varkenoord. Maar toch stapten zij al jong over naar de concurrent. Sinds vorig seizoen is hij echter terug in Rotterdam: Quinten Timber (22).

Ditmaal in het eerste team van Feyenoord waarmee hij vorig seizoen meteen kampioen werd. Dat smaakt naar meer! Hand in Hand, het magazine van FSV De Feijenoorder sprak met de middenvelder.

Hoe voelt het om terug te zijn bij Feyenoord nadat je in de jeugd van 2008 tot 2014 bij Feyenoord speelde? “Goed! Ik speel natuurlijk alweer een tijdje hier, maar ben heel goed opgevangen. Ik ben destijds ook met een goed gevoel weggegaan hier. Ik wist dat het een mooie club was, met mooie mensen die hier werken. Dat is nog steeds, al is er wel veel veranderd. Feyenoord is nog steeds een warme club, iedereen leeft heel erg mee. Dat zag je vorig jaar rond het kampioenschap, en dat zie je nu ook. Dat tekent Feyenoord en dat vind ik erg mooi.”

Samen met je broer ging je naar de jeugdopleiding van Ajax, wat toen tot nogal wat ophef leidde. Waarom verlieten jullie Varkenoord destijds? “Dat was destijds een keuze, op gevoel, samen met mijn broertje. Ik wil het er eigenlijk niet meer te veel over hebben, het is verleden tijd. Het heeft mij gemaakt tot wie ik nu ben. En dat is ook de reden waarom ik nu weer hier speel. De cirkel is rond, ik ben blij weer hier te zijn.”

Bij Ajax brak je nooit door en in 2021 tekende je een contract bij FC Utrecht, waar je wel direct aan spelen toekwam en doorbrak. Toen kwam alles er ineens uit? “Niet per se. Het gebeurt met ups en downs. Bij Ajax had ik een voetblessure, die ik hier ook weer had, trouwens. Daarom ben ik er toen een tijdje uit geweest. Toen moest ik een keuze maken en dat werd FC Utrecht. Daarna kwam ik meteen in het eerste terecht en veroverde een basisplek. Maar ook daar ging het met ups en downs en dat hoort erbij. Dat was eigenlijk ook het geval vorig seizoen hier bij Feyenoord. Veel gespeeld in het begin en daarna twee blessures opgelopen. Niet te voorspellen, maar je moet er wel mee omgaan.”

In juli 2022 tekende je bij Feyenoord en was je op dat moment de duurste aankoop van de geschiedenis bij Feyenoord. Legde dat niet te veel druk op je? “Nee, zeker niet. Er wordt tegenwoordig veel meer betaald voor spelers. Feyenoord wilde me graag hebben en heeft daar flink zijn best voor gedaan. Dat is alleen maar positief voor mij, ze zagen het in me zitten. Het is aan mij om te laten zien hoe goed ik ben. Dat heeft niets met druk te maken.”

Lees het hele interview met Quinten Timber in Hand in Hand, het magazine van FSV De Feijenoorder. Leden ontvangen het magazine op de deurmat. Word hier lid!

Verder in de nieuwste bomvolle Hand in Hand:

  • Ajax-Feyenoord; een gebroken bekroning
  • Spraakmakende column
  • Interview Martijn Bolhoeve uit het populaire programma B&B Vol Liefde
  • Sfeerteam De Feijenoorder bij Feyenoord Vrouwen
  • De club van 1000: voor rood-witte ondernemers
  • Tijden zijn veranderd: een sfeerverslag van Ajax-Feyenoord
  • Samenwerking Feyenoord en het Korps Mariniers
  • Portret: João Teixeira
  • Vizier op Varkenoord

Delen

Reacties

Nou, zo enthousiast ben ik nog niet, heeft wel techniek, maar als het aankomt op vecht voetbal, oftewel de mouwen opstropen en tegenstander dwingend je wil opleggen, moet dit mibeter, hoewel het dit seizoen beter gaat met hem. Het gaat wel gewoon ook om de punten hé.. Vorig seizoen huppelde hij maar wat rond zonder beter te worden. Werd zelf bij jong oranje aanvoerder en praatte alsof hij de trekker van het team was. Nu is die verhouding beter, meer inzet als het om resultaat gaat en minder het nieuws zoeken. Eerst inzet werken zweten meelopen met tegenstander, en daarna komt zijn technisch kunnen vanzelf in beeld 👍
Fantastisch bezig, in deze vorm al beter dan zijn broer en er zit waarschijnlijk nog veel meer in. Gaat meer dan 50 miljoen waard worden. Hoogste tijd om zijn contract (tot '26 nu) te verlengen!
Eigenlijk spelen al de jongens die nu in hun 2e jaar onder Slot zitten, beter dan vorig jaar. De afgelopen 2 maanden zien we eindelijk de Timber die we vorig jaar eigenlijk al verwachtte. Dat Slot wel een rechtsback in hem zag, was volgens mij een trucje om hem wakker te schudden, zodat er nog een tandje bijgezet wordt. Het heeft gewerkt!
Beste middenvelder die we hebben momenteel. Kilometervreter met een fenomenale techniek. Best blij dat hij tot noch toe niet op de radar van Oranje is verschenen, kan hij mooi bijkomen in de interlandperiodes. Al vrees ik dat dit niet lang meer gaat duren als hij deze lijn doortrekt.