Willem van Hanegem Jim Breeman Sports Photography

Jim Breeman Sports Photography

Nieuws

Van Hanegem over spandoek: “Steek je nek uit voor mensen, dat krijg je later terug”

Van de redactie

Willem van Hanegem breekt in Algemeen Dagblad een lans voor de Feyenoordsupporters die een spandoek hebben gemaakt voor de wedstrijd tegen Lazio Roma. 

“Een spandoek met een knipoog naar Maurizio Sarri, waar al uren en uren aan is gewerkt en veel geld aan is uitgegeven door die gasten, mag van de UEFA woensdag tegen Lazio niet worden opgehangen”, zo schetst de oer-Feyenoorder de situatie. “Die gasten vroegen of het dan zaterdag tegen Vitesse mocht, maar dat wilde Feyenoord niet. Het leidde teveel af van het voetbal”.

Volgens het Feyenoordicoon kan een voetbalclub juist als het goed gaat goodwill kweken. “Het is handig als je in goede tijden al wat krediet hebt opgebouwd. Dan kijk ik even met een schuin oog naar Feyenoord. Die spelen goed, winnen veel. Feyenoord kent straks vast ook weer seizoenen waarin het minder zal lopen dan gehoopt, zo gaat dat in voetbal. Dan helpt het als je soms je nek uitsteekt voor mensen. Dat krijg je later terug.”

Delen

Reacties

Zulk soort opruierige spandoeken moeten echt helemaal verboden
worden in het voetbal , welk stadion het ook is. ER is al genoeg rotzooi onder supporters.
Zulk soort opruierige spandoeken moeten echt helemaal verboden
worden in het voetbal , welk stadion het ook is. ER is al genoeg rotzooi onder supporters.
Wat is dan de tekst op dat spandoek waar Van Hanegem kennelijk meer over weet??
Aan de reactie van de UEFA te zien, is het beledigend/provocerend.
Om die reden geven ze geen toestemming.
Dus ja, wat er precies op staat, weet ik ook niet.
Ik had trouwens het idee, dat met dit soort sfeeracties eerst het ontwerp ter goedkeuring wordt voorgelegd en daarna het doek pas wordt gemaakt.
Tenminste, dat lijkt me logischer dan eerst het doek maken en dan toestemming vragen.
Sarri in een dwangbuis?
Ze moeten die man niet zo sarren
Zolang we niet weten wat de tekst is, dan is de discussie nutteloos. Ook als held Willem er wat over zegt, want zijn lijntjes met de harde kern zijn nogal biased.

De kracht bij het sfeerteam ligt in mijn ogen vooral in de creativiteit in het niet-tekst gedeelte. Spaanse armada / The Mask/het meisje voor het auswitch hek. Heel benieuwd wat ze dus ipv het verboden doek zullen doen. Aan de andere kant: FRFC1908 en FSV- De Feijenoorder hebben heel veel geld binnengehaald door het kampioenschap. FSV-DeFeijenoorder heeft meer dan 1 miljoen euro in kas. Ze kunnen ook gewoon de boete zelf betalen.
Helemaal mee eens dat het bijzonder is dat de discussie gevoerd wordt zonder dat we weten wat er nu eigenlijk op dat spandoek staat. Hoe kan Van Hanegem daar ook zomaar vóór zijn dan? Weet hij wel wat er op dat spandoek staat?

De Feijenoorder ervoor laten kiezen dan maar de boete te betalen vind ik alleen een kwalijk idee. We kunnen toch wel acties verzinnen die geen boetes opleveren? Dat komt de naam Feyenoord alleen maar ten goede.
Acties zijn leuk zolang het voor Feyenoord maar geen boetes oplevert
UEFA is leuk zolang ze maar geen achterlijke boetes geven voor een ludiek spandoek met een grote knipoog..
Hallo Wesley, waar kan ik vinden wat er op dat 'ludieke spandoek met een grote knipoog' staat? Is dat bekend?
Oh jij bent er dus zo'n eentje die gelijk van het ergste uitgaat en gelijk aanneemt dat er iets verkeerd op staat.
Waaruit concludeer je dat? Ik ben iemand die geen idee heeft hoe hij een mening kan hebben over een spandoek zonder te weten wat er op dat spandoek staat. Maar het lijkt erop dat jij wel weet wat erop staat (of hoe je een mening kunt hebben zonder dat te weten).
Ik baseer mijn mening simpelweg op het feit dat Feyenoord het doek goedgekeurd heeft. Als notabene Feyenoord het doek goedkeurt, dat moet voor negatieve figuren zoals jou al genoeg duidelijk maken dat het doek gewoon door de beugel zou moeten kunnen Je kan dus heel bijdehand komen doen (ook gezien je andere opmerkingen omtrent dit onderwerp), we weten allemaal hoe pietluttig de Uefa is met hun regels, kijk o.a. maar naar de boete met de 12e minuut tegen AS Roma thuis. Dus ja die twee punten maken het voor mij dat ik een mening heb dat de Uefa leuker is als zij geen boetes geven voor spandoeken waar niets mis mee is. Anders had Feyenoord dit zelf al wel afgekeurd!
Het zijn de SLOers die het spandoek goedkeuren, laten tussen hen nou ook genoeg individuen lopen met een merkwaardig moreel compas.
Te kort dag om te realiseren, maar mensen individueel zouden de tekst moeten vormen. Net zoals toen in Marseille waar hun supporters het ‘UEFA Maffia’ tevoorschijn toverden…..
tegen vitesse mocht het ook niet?
Voortaan even vragen of het mag voor je er veel geld en tijd in gaat steken.
Hang het spandoek buiten op tegen het hekwerk daar geeft de uefa geen zeggenschap te triest voor woorden.
Dat dacht ik dus ook. Precies waar de lazio bus langs moet rijden.
Het is allemaal leuk hoor die indrukwekkende spandoeken en fakkels. Maar de meest memorabele actie van de laatste tijd, vond ik die met die strandballen. Die was echt geniaal. Ken d'r iemand nog zoiets geks verzinnen? ;-)
@ascherT Je bedoelt die ludieke actie met die strandballen waar de UEFA ons vervolgens een boete voor heeft gegeven "omdat er met voorwerpen richting veld werd gegooid" ?? Die actie.....??? Heb je meteen je antwoord over hoe redelijk de UEFA is wat betreft ludieke acties cq spandoeken....
Hebben we daar ook al een boete voor gehad ja? Dat wist ik niet.
Denk dat het iets met gekkenhuis en Sarri te maken heeft
Typisch een opmerking in de categorie 'makkelijk scoren'. Je bewijst niemand een dienst door een actie in een andere wedstrijd, waarmee je een soort lange neus maakt richting de Uefa. Daar gaan ze hooguit kritischer kijken naar elk ander incident en dus benadeel je de club er uiteindelijk mee. Maar de Kromme gaat weer eens op de populistische toer met een soort van Feyenoordsentiment waarachter vooral egotripperij schuil gaat. Voor altijd de mindere van een echte clubiconen als Moulijn en Jansen, bij wij de clubliefde en de bescheidenheid vele malen groter was.
Dus je kan alleen een clubicoon zijn als je je bek dicht houdt en niks zegt?
Waar baseer je deze uitspraak op? Ik bekritiseer zijn stellingname inhoudelijk niet het feit dat hij zijn mening geeft.
Wat een idiote reactie. Clubliefde en bescheidenheid zijn juist de kenmerken van Willem van Hanegem. Altijd achter zijn club gestaan, van jong af aan. Altijd kritisch gekeken naar de club en fel gereageerd naar alles en iedereen die kwaad sprak over zijn club.

En inhoudelijk op het specifieke punt van het spandoek. Ik geef hem nog groot gelijk ook: wat maakt het nou uit om dat doek op te hangen tijdens de wedstrijd tegen Vitesse? De eredivisie is niet eens een wedstrijd die onder UEFA toezicht staat. Er zit vele uren aan werk, materiaal en liefde in dat doek. En ja; dat had met eerder kunnen controleren. Maar niet alles gaat altijd via de beste weg. Het is zonde dat al die aandacht voor dat doek nu voor niks is geweest. En daar heeft Willem helemaal gelijk in.
Nou de verontwaardiging van Willem was altijd nogal selectief. Hij was vooral kritisch als hij er bij een deel van de achterban punten mee kon scoren.
Wilde regelmatig iets voor de club doen, maar stelde daar dan later weer allerlei voorwaarden aan. Vergelijk dat met de keuzes en houding van Wim Jansen door de jaren heen en je ziet het grote verschil.
Nou Willem, ben het vrijwel altijd met je eens, maar nu toch niet.
Dat doek maakt weinig uit of je als Feyenoorder naar het stadion gaat.
Het is jammer , dat de UEFA geen toestemming geeft, maar het lijkt me toch verstandig om niet te gaan provoceren, dat werkt op een gegeven moment alleen maar tegen je.
Dom gelul uefa altijd al tegen je gewoon ophangen
Kan best als jij de boetes ophoest ******
Wordt nu toch wel benieuwd naar de tekst
Gewoon dat doek toelaten a.s. woensdag en de boete van de UEFA incasseren. Dan heb je als club ballen!