Primeur Bevestigd
ueda-feyenoordweb

Foto: getfootballnewsbene | Edit: 1908.nl

Transfers

Feyenoord zéér concreet voor spits Ueda

FeyenoordTM

Feyenoord is na het vertrek van Danilo Pereira da Silva naar Rangers uitgekomen bij Ayase Ueda. De club wil de Japanse spits graag inlijven van Cercle Brugge, wat deze week een concrete aanbieding heeft ontvangen van de Rotterdamse clubleiding.

De Japanner werd eerder na een follow van Feyenoord-directeur Dennis te Kloese op Instagram al gelinkt aan de Rotterdammers. In gesprek met Het Laatste Nieuws bevestigde Cercle-directeur Carlos Aviña de belangstelling van de landskampioen.

"Feyenoord wil hem, maar zo is er ook een club uit de Premier League, de MLS en twee clubs uit Spanje. Ons standpunt is helder: deze clubs weten dat er boter bij de vis moet komen én hoeveel. Wij hebben geen haast om Ayase van de hand te doen."

Voor Ueda een transfer maakte naar Europa brak hij door bij de Kashima Antlers, waar Cercle hem in de zomer van 2022 voor 1.3 miljoen euro oppikte. De spits staat sindsdien tot medio 2026 onder contract in de Belgische Jupiler Pro League.

Ueda vertegenwoordigt naar inschatting van Transfermarkt een transferwaarde van zes miljoen euro, al heeft Feyenoord een bod ingediend wat nog niet in de buurt van dat bedrag komt. De 24-jarige goalgetter heeft reeds 146 officiële duels op zijn naam staan, waarin hij zeventig doelpunten voor zijn rekening nam en zeven assists aflegde.

Legenda

Bevestigd Bevestigd
Betrouwbaar Betrouwbaar
Onbevestigd Onbevestigd
Gerucht Gerucht

Delen

Reacties

Veel te weinig bieden vind ik niet echt doorpakken hoor.
Het leukste is dat zowel Ivanusec als Ueda hebben aangegeven dat ze expliciet bij Feyenoord willen spelen. Uiteraard zou Mbappé dat ook willen, maar die past niet in het team.😊🤣😂😎 Ueda en Santi mogen het samen uitvechten. Als beide komen dan ben ik een blij mens.
Als Geert nog gaat hoop ik dat Vitik nog beschikbaar is. Ajax schijnt er ook mee bezig te zijn en dat zou behoorlijk zonde zijn. Prima verdediger.
Ik hoor dus heel veel goede dingen over deze kerel, maar dat wekt bij mij de vraag op: beter of minder dan Gimenez??
Mensen die enig verstand hebben van deze kerel's kunsten, wat vinden jullie?
Ueda verkiest Feyenoord boven Sevilla en Sporting
Martijn Krabbendam
09.46,
Vandaag
Feyenoord pakt door voor Ayase Ueda nu de Japanse international ook zelf zijn zinnen heeft gezet op een transfer naar De Kuip. Ueda kan ook naar Sevilla en Sporting Portugal, maar wil met Feyenoord de Champions League in. Ueda maakte afgelopen seizoen indruk door in de Belgische Jupiler League 22 keer te scoren.

Ueda verkiest Feyenoord boven Sevilla en Sporting
© Pro Shots
De landskampioen nadert intussen met Cercle Brugge een akkoord over een transfersom die met bonussen en een doorverkoop percentage kan oplopen richting de tien miljoen euro. Ueda kan daarna in Rotterdam voor meerdere jaren tekenen. In de komende dagen wordt er meer duidelijkheid verwacht.


Ueda is bij Feyenoord in eerste instantie de vervanger van Danilo. De Braziliaanse spits hoopt deze week zijn miljoenentransfer naar het Schotse Rangers FC af te ronden. Feyenoord incasseert naar verwachting ruim zes miljoen euro voor Danilo. Tegelijkertijd ziet Feyenoord in Ueda vooral ook de toekomstige opvolger van Santiago Giménez, die in ieder geval nog een jaar in De Kuip blijft, maar door een schorsing wel de eerste twee duels in de Champions League moet missen.

'Ayase Ueda is een gedroomde Arne Slot-spits'
Ueda krijgt zo de tijd te wennen en zich verder te ontwikkelen onder trainer Arne Slot. Als Giménez dan volgend jaar vertrekt, heeft Feyenoord een waardige vervanger klaarstaan en hoeft het niet voor nog meer geld de markt op.

De komst van Ueda is ook in commercieel opzicht interessant voor Feyenoord. De club kan rekenen op veel exposure in Japan, zoals ruim twintig jaar geleden ook gebeurde met Shinji Ono, die vier seizoenen bij Feyenoord speelde en een soort cultstatus verwierf.

Feyenoord versterkte zich eerder deze zomer al met Ramiz Zerrouki, Thomas van den Beelen en Thomas van den Belt.

Bekijk ook:
Feyenoord wil dóór: de belangrijkste lessen uit de Oostenrijkse Alpen
Feyenoord wil dóór: de belangrijkste lessen uit de Oostenrijkse Alpen
BEKIJK HIER AL ONZE VIDEO'S
Meer video
Deel dit artikel
MEER OVER
A. Ueda
Feyenoord
Cercle Brugge
Eredivisie 2023/2024
Pro League 2023/2024

Meer Feyenoord
Feyenoord-target Ivanusec toont waarom Dinamo hem niet zomaar laat gaan
Feyenoord-target Ivanusec toont waarom Dinamo hem niet zomaar laat gaan
'Ayase Ueda is een gedroomde Arne Slot-spits'
'Ayase Ueda is een gedroomde Arne Slot-spits'
Feyenoord-target Ivanusec maakt hattrick in voorronde Champions League
Feyenoord-target Ivanusec maakt hattrick in voorronde Champions League
Meer over Feyenoord
Praat mee
vandaag gewoon 18M uitgeven aan 2 spelers en we zijn klaar mocht er geen grote uitgaande transfer meer komen
Precies dit en dan in augustus buitenkansjes afwachten zoals zakharyan.
Sorry, ik moet al de hele tijd aan dit nummer denken sinds het Ueda nieuws van gisteren:
https://www.dumpert.nl/item/100064415_29b46c12
@FTM hoe groot acht je de kans dat hij komt ?
Als hij nou een percentage noemt, wat heb jij daar dan echt aan?
Vind het zo lastig om zo’n japanner op waarde te schatten. In de filmpjes oogt hij ijskoud, vrij snel en een goed shot.

Maar het is wel in een nog vreselijker competitie dan de ED.. lastig.. maar in DTK & Slot we trust!! Hopelijk snel ivanusec binnen brengen voor hij er in de return nog eens 3 inpoft en hij onbetaalbaar wordt!
Aan de andere kant zijn de meeste ploegen in de Jupiler League wel meer verdedigend ingesteld waardoor het toch wat lastiger scoren is voor een spits. Overigens zo vreselijk is de Eredivisie niet 😉 Momenteel toch de zesde competitie van Europa. Wat betreft de Jupiler League: dan kun je ook wel zeggen dat prestaties in nog mindere competities als Tsjechië (Hancko) Noorwegen (Aursnes) of Oostenrijk (Trauner) niks voorstellen en we ze niet hadden moeten halen. Sterker nog: normaal gesproken is het voor Feyenoord niet mogelijk om uitblinkers uit de Jupiler League te halen. Benieuwd of dat nu wel lukt.
Ik zou er niet op rekenen dat ze Ivanusec voor de return laten gaan. Sterker nog, zoalng Zagreb nog in de race is voor een Champions League ticket, heb ik er een hard hoofd in.
Iemand enig idee hoe ernstig die blessure is?!
Aan de andere kant scheelt het mss weer een miljoentje...
Ben nog niet overtuigd, echte afmaker en loper. Mijn zorg zit in het meevoetballen met bal. Maar goed we zullen het zien.

Weet iemand hoe dat zit met samenwerking in Japan en evt shirtverkoop ed. Ono was toen een goudmijntje.
Naast voetballend gedeelte misschien commercieel ook aantrekkelijk
Had op zich mooie tandem kunnen zijn Ueda in spits met Nakamura op links ernaast
Ik hoop toch echt niet dat ze 10 miljoen voor deze gast gaan neerleggen. Danillo voor 6 mln verkocht met een langlopend contract terwijl die echt stukken beter is dat die Japanner.
🤣🤣🤣tuurlijk een spits die vrijwel nooit in de kuip scoorde en vanaf oktober tot mei droog heeft gestaan in de eredivisie en als invaller ook zelde scoorde is natuurlijk veel beter!!
Jij doet behoorlijk aan scorebord journalistiek. Maar goed dat mag jij vinden.
Normaal gesproken ben ik ook niet voor scorebord journalistiek, maar bij een spits is dat het enige wat telt. Goals maken
Nee dat zijn feiten en dat is verre van goed.
Heb je wel naar de juiste Japanner gekeken dan?? Vind dit wel een echte killer nog beter dan van Hooijdonk
Yep. Hij is wel een killer, maar bij middenmoter in België. Zeg niet dat Feyenoord hem niet moet halen. Maar Cercle wil hem alleen voor 10 mln laten gaan. De Ivanusec deal blijft rommelen op 1 mln geloof ik.
We waren ook concreet voor iemand van een ploeg die zelfs gedegradeerd is in Nederland ;-) en die gaat nu naar Eindhoven... Dus zegt blijkbaar niet zoveel bij welke ploeg iemand speelt, meer de sterkte van de competitie...
Lijkt me toch juist indrukwekkender dat je 22 goals kan maken bij een middenmoot club met middenmoot spelers om je heen tegen vaak betere ploegen.
Voordeel van een Japanner, het zijn vaak heel gedreven, gedisciplineerd en volgzaam.

Valt dus erg goed mee te werken
Daar ben ik het met je eens. Zou wel nij ons passen maar Cercle gaat hem alleen voor de hoofdprijs wegdoen.
Wat een gelul zeg,deze jongen is zeker 2 klassen beter als Danillo.
Hoe vaak hebben we Danillo niet zitten te vervloeken op de tribune.
Om dat hij gratis kwam werd het wel geaccepteerd maar weet zeker als dit niet zo was....
Denk zelfs dat Santi het warm van hem gaat krijgen geloof me Ono2 gaat een sensatie worden.
Hej gast. Dat mag jij vinden. 14 goals gemaakt in die weinige speel minuten. Santi heeft hem gewoon eruit gespeeld. Dat gaat met die Japanner ook gebeuren. Dus 10 miloen voor een stand in.
Het zou me niks verbazen als Santi nog weg gaat
Feyenoord gaat geen 10 miljoen neerleggen voor een tweede spits. Als ze dat geld hadden was Ivanusec allang binnen. Maar hoe kom je erbij dat Ueda veel minder is dan Danilo? Heb je allerlei analyses doorgespit? Het enige wat ik weet is dat hij in zijn carrière tot nu toe 1 op 2 loopt, al wat interlands heeft gespeeld, beweeglijk is en ook goed schijnt te zijn in pressen volgens Ozturk van VI die waarschijnlijk wel wat potjes van hem heeft gezien. Lijkt me een prima optie. Of hij ook haalbaar is, is een tweede. Ik denk alleen als hij zelf heel graag wil en er geen clubs komen die Feyenoord makkelijk overbieden.
@FTM mooi nieuws! Gaan ze nog op zoek voor de rechtsback positie nu Brenet het niet is geworden?
22 goals bij een Belgische middenmoter is gewoon prima. Als hij dan ook geschikt lijkt voor Slotball, dan moet de portemonnee maar eens getrokken worden?
Mooie dag vandaag? Hope so!! Lets go kameraden!
Goedemorgen kameraden, vandaag dan eindelijk de grote dag?!?!
#itshappening🏅
Shinji Ono bel hem wel ff dat hij naar feyenoord moet komen
Shinji is zelf ook nog altijd actief he zag ik op transfermarkt
Deed het wel aardig in België hahahahaha

Wat een beest
@FTM loopt er nog iets voor Isaksen of is dat nu wel echt gesloten boek?
Dat zou nu echt een topper zijn!
Mooie ontwikkelingen allemaal kameraden!
Het is net alsof de wekker is afgegaan in het Maasgebouw. Zomerslaap is over.
Ik ben benieuwd, en nu ook hoopvol.
Waarom heb ik telkens zo'n slecht gevoel hier over... Elke keer het gevoel dat en ivanusec en deze ueda allebei niet gaan komen.
Beetje wantrouwen net als met zakaryan en isaksen hebben we allemaal zal denk ik ook wel aan het bedrag liggen beetje angsten uit de tijd van v geel
De laatste twee zijn eigenlijk altijs te duur geweest.
Maar onderhandelingen kosten tijd.
Ivansuc verwacht ik wel. Ueda wordt lastig, tenzij ook hij een Feyenoord voorkeur krijgt
Kan hij iig 2 CL wedstrijden spelen, en wellicht meer. Is toch een term die voetballers 2a4j maak5: Champions League
Goedemorgen allen te samen, hopende vandaag op veel mooi en goed nieuws. Fijne dag!
Vandaag een dag met veel nieuws goeiemorgen kameraden
Wel verhuurd? Moet minuten gaan maken en anderevomgeving denk ik goed voor hem.
Volgend jaar is Ali wel weg
Ik denk dat ie zijn conclusies wel gaat trekken ja met de spelers die nu gehaald zijn en of worden.

Gaat ie niet van de zomer dan wel in de winter
Waar is dat heet avondje op de site gebleven je verwacht wel spectaculair nieuws
Zie deze spits graag naar de Kuip komen!
Kan Santi ook nog wel wat van leren😎
Poe hee….. meneertje heeft wel een aanname, balbehandeling en afmaakskills zeg… dat wordt nog lastig kiezen tussen hem en Santi als hij komt.
Als hij kont heb je werkelijk 2 toppers in huis fingerscross 🤞🤞🤞
Ik wil niet slapen, ik wil nieuws
Die kranten worden steeds later gedrukt ;)
@ftm Isaksen nog een optie? Aangezien deze ook in de spits kan.
Of willen ze wel een echte spits spits binnenhalen zegmaar?
Dat is nog steeds mn favo maar dan mort ali en dilro wel verkocht worden of walemark
Nee gwn ook een buitenspeler!
Voor Isaksen kom je naar het stadion! Wat een geweldenaar is dat! Dat zou echt heerlijk zijn maar is helaas veel te duur voor ons!
Vind het niks. Zes assists is te weinig.
In 146 duels, nee. Ik vrees een bas Dost scenario.
Haha, loopt 1 uit 2 (Addis it’s en goals). Is gewoon meer dan dikke prima.
OK blaas maar af dan, Henk vindt het niks.
😂😂😂70 goals in 146 wedstrijden, maar te weinig assists dus niet doen😂
dan kunnen we ook wel bas dost halen.
Weten jullie de vraagprijs? Ook 7 ...?
Zou een goede spits zijn voor Feyenoord. Kan dan achter Gimenez rijpen om volgend jaar de 1e spits te zijn…
Of direct concurreren. Misschien is deze Japanner wel beter dan Giménez. Hij is in ieder geval ouder...
Jawel, paar kleine dingetjes nog gedropt op Twitter @1908nl
Dat je hem nog geloof ...sorry hij verzameld alleen informatie daar krijg je morgen weer te lezen feyenoord pakt door hahahahaha
Wees een beetje dankbaar voor de nieuwtjes. Hij doet zijn uiterste best om informatie te winnen, en het te delen. En soms is een ander hem voor dat hoort er nu eenmaal bij.
Wat een droeftoeter ben jij zeg kanslozer ga je ze niet vinden, kom self alleen op forums, sites en apps die ik leuk vind, kan me er niets bij voorstellen om dan een beetje bijdehandje te spelen op een site die ik niet leuk vindt.
Die jij blijkbaar niet leuk vind ipv ik
Kan ik rustig gaan slapen of verwachten we nog iets vandaag?
Morgen meer, of vanavond nog.
Maak ons gek! Oh wacht ik ben het al 🤪
Dit zijn de namen die wel willen lezen. JAAAA DIT ZIJN ZE!!! Schreeuw het ze schreeuw het ze
Wat een aankoop zou dit zijn. Tuurlijk, filmpje toont enkel zijn hoogtepunten van het afgelopen seizoen, maar zijn versnelling, aanname en afwerken zijn echt top. 🥵
@FTM misschien nog niet bekend hoor maar ziet ueda het zelf zitten? Want wordt waarschijnlijk wel gewoon 2e spits
Die weet ook wel dat gimenez maximaal 1 seizoen blijft
Ik denk dat tegen hem gezegd wordt dat hij de concurrentie aangaat met Giménez. ;-)

En dat hij sowieso de eerste twee potjes in de CL speelt. Haha.
Dat mag ik hopen dat dat tegen hem gezegd is
2 drukke dagen @ftm, bedankt voor alle scoops weer!
Kan ik aan de beademing? Of moet ik nog ff volhouden?
Volledige focus op Ivanusec nu? Die moet toch binnen uren/dagen binnen zijn mag ik hopen.
Ga even paar uur slaap pakken ;-)
En dan word het gekkenhuis op ons manier door ivanušec dan komen er weer een record aan bericht denk rond de 700 weer en dan is het daarna weer rustig omdat tie binnen is en dan morgen avond weer gekkenhuis😉
Sorry hoor niemand geloof je ****** fr12 forum lach men je uit
Het fr12 forum lacht je uit. Hahaha wie zijn ze dan.
Mensen hebben ook nooit genoeg hè. ;-)
Relax, sit back and enjoy your flight.
Dat klinkt als een vrij kansloze missie tenzij er weer wordt gegoocheld met doorverkooppercentage etc.
waarom je begint toch niet gelijk met je hoogste bod aanzetten je eerste bod is altijd een stuk lager.
Dat klopt. Maar als er veel belangstelling is en Cercle inderdaad de 10 miljoen vraagt die door andere sites wordt genoemd dan is het gat tussen vraag en aanbod veel te groot. Als dat gevraagde bedrag toch veel lager blijkt te liggen dan verandert de zaak.
Mee eens, maar constructies als 8m voor 80% en eventuele bonussen (denk aan halen van CL volgend seizoen) maken het zeker niet onmogelijk. Kan in het meest gunstige geval zelfs nog beter uitpakken voor Feyenoord én Cercle.
Hopelijk zien ze dat bij Cercle ook zo 😉 Op het eerste gezicht zie ik liever Ueda komen dan Van Hooijdonk. Zo'n beweeglijke spits heb je meer aan tegen sterke tegenstanders. Zeker belangrijk nu Gimenez de eerste twee wedstrijden CL is geschorst.
Ik denk dat er best een kans is dat ze beide komen. Aangezien we al opzoek waren naar een 3e spits
@FeyenoordTM zit er nog meer in de pijpleiding vanavond nog of is die pijpleiding al geknapt?
De servers klapten effe 😜 wellicht omdat ik op de achtergrond dingen aan het voorbereiden ben, maar dat is voor morgen
Ja luka ivanušec jaaaa lukaa is binnen dan😉😉😉😉😉
Je bereidt zeker een its happening voor😉
Klein verklap moment 😄😄😄
Je ziet wel als ivanušec binnen is en de eventuele komst van ueda als feyenoord sterk in ze schoenen staat dan is ftm gelijk een stuk blijer merk ik
Ben morgen jarig. Heb je morgen mooi/goed nieuws???
Als je houdt van kroatische gerechten wel hahahaaha want ik kan jullie die zeker aanraden
Wat ik begrijp is het in Kroatië normaal dat je bakken met vlees eet 👌🏻 dus helemaal prima
Cevapi inderdaad echt lekker
Respect dat je dit blijft doen, buiten je werktijd om.

Heb je nog tijd voor andere dingen? Haha.
Nou ik denk serieus dat dit gewoon bijna uit de hand gelopen baan is in de goede zin uit de hand lopen als jullie weten wat ik bedoel maar het lijkt me ook wel lachen 😄😉
Het lijkt me gigantisch stressvol. En daarbij krijg je ook nog bakken ****** over je heen... Naast de leuke reacties, uiteraard.
Ja sowieso maar dat heb je altijd je hebt er altijd een paar bij zitten maar meestal zijn dat ook mensen heb ik een gevoel dat tie niet echt voor feyenoord zijn
Dat je hem nog geloof ...sorry hij verzameld alleen informatie daar krijg je morgen weer te lezen feyenoord pakt door hahahahaha
Als ze 10 vragen en wij een bod doen wat niet in de buurt komt van 6 klinkt dat voor mij nog niet als "zeer concreet".
Dan weet jij waarschijnlijk niet precies wat het woord concreet betekent.
Nou zo concreet dat het bod al is afgewezen zie mn reactie hierboven. Zeer concreet is in mijn ogen dat je bijna een akkoord hebt. Dat is niet het geval maar je mag me gerust corrigeren als het anders is natuurlijk
Zeer concreet betekent naar mijn idee dat je contact hebt opgenomen met de verkopende partij en een bod hebt neergelegd.
Ongeacht of dat bod onder of boven de vraagprijs is
Wat het in jouw ogen betekent is nier relevant.
Concreet is rondom een voetbaltransfer gewoon een ander woor dat er direct contact met de andere club is geweest.
Zéér concreet is dus dat er een bod is geplaatst.
Een te laag bod helaas..... voor nu.
Bedankt voor de taalles kameraden. Op naar een prachtig nieuw seizoen 😉🍺.
Allemaal leuk en aardig, maar die Kroaat is nu toch prio 1 hoop ik. Ik zou zometeen nog in het vliegtuig stappen..
Mooi! Betere, en leukere (niet belangrijk) optie dan Boadu en v.Hooijdonk. goede afmaker is dit net een goed schot. Ben wel bang dat hij te duur zal zijn. Zeker omdat we (hopelijk) ook nog andere posities moeten versterken.
jammer geen echte passeer actie, wel goede afmaker
Klopt maar ook mooi als hij laatste man kan uitspelen
  • 1
  • 2