alireza

Foto: VK Sportphoto | Tekst: Feyenoord.nl

Nieuws

Feyenoord zegt contracten Jahanbakhsh en Lamprou formeel op

Stan

Feyenoord heeft conform de CAO formeel een aantal aflopende spelerscontracten opgezegd. Ook is vóór 1 april kenbaar gemaakt welke opties in aflopende spelerscontracten niet worden gelicht.

Bij de komende zomer aflopende contracten gaat het om de jeugdspelers Sem Valk en Jamy Kroesen. Bij hen betreft het een formele opzegging, die op basis van de geldende CAO vóór 1 april moet gebeuren bij verlengde spelerscontracten die aflopen.

Hetzelfde geldt voor aflopende contracten met een optie vanuit de club. Dit is het geval bij twee spelers uit de A-selectie van Arne Slot, te weten Alireza Jahanbakhsh en Kostas Lamprou. Hen heeft de club dus laten weten dat de opties in hun huidige contracten niet worden gelicht.

In de praktijk betekent de formele opzegging of het afzien van het lichten van de optie niet altijd een einde van de samenwerking. Eventueel treedt Feyenoord op een later moment nog met één of meerdere van de genoemde spelers in gesprek over een nieuwe verbintenis voor komend seizoen.

Delen

Reacties

Ik begrijp het qua salaris huishouding enzo.. maar toch vind ik Alireza een hele grote held. Je kon aan alles zien dat hij echt genoot om voor Feyenoord te spelen en alles voor ons gaf. Zelfs toen hij niet de meest geliefde speler was. Hij verdient echt een prachtig afscheid wat mij betreft! Dank voor alles Alireza!
Met het opzeggen van het contract van Jahanbakhsh ontstaat er serieus veel salarisruimte op die positie. Niet alleen omdat hij vertrekt, maar ook omdat Dilrosun al weg is. Ik las vorig seizoen (hier) al een keer dat die het hoogste salaris van allemaal zou hebben. Los van of dat waar is, lijkt het me wel aannemelijk dat hij ook een hoop verdiende. Ik neem aan dat er met al dat vrijgevallen salaris (plus het feit dat er transferbudget is) wel een nieuwe rechtsbuiten kan komen.

Aan de andere kant, we hebben Paixão, Stengs en Nieuwkoop, en over Minteh gaat deze maand ook met Newcastle worden gesproken. Misschien hebben we dus helemaal geen nieuwe rechtsbuiten nodig.
Jammer voor Ali, maar is logisch om door te selecteren. Had al wel het idee de laatste tijd, dat het voor hem ook wel genoeg is geweest. De keuze om Lamprou te contracteren is voor mij altijd een raadsel geweest van onze club. Zal een aardige gozert zijn, maar komt letterlijk en figuurlijk te kort voor deze positie onder de lat.
Ben ook oprecht blij dat Lamprou geen minuten heeft gemaakt

Die hoort misschien nog niet eens thuis bij ieder willekeurig dames elftal
Lees net dat 020 de deal met Moussa wil kapen wat is hier van waar @ftm
Hmmm, wie zou dat bij 020 dan moeten doen?
Respect voor Ali!
Heeft belangrijke goals gemaakt. Maar tijd om door te selecteren.
Lamprou is de meest belachelijke en idiote aankoop van het seizoen. Zou goed zijn als ie weer vertrekt. Ali gewoon nog een jaar bij laten tekenen en als er leuke aanbiedingen zijn lekker laten gaan.
Vind t jammer dat je er echt geen balzaal van snapt
Ik vind het jammer dat je zelf ook niet met een goed beargumenteerde mening komt ipv met zo'n domme reactie.
Ik ben benieuwd of Feyenoord een poging gaat doen om onder nieuwe voorwaardes Ali een aanbod te doen..
Met alle respect, maar mag toch hopen dat je niet met Ali en Hadj Moussa het seizoen ingaat op rechts....
Teveel supporters laten zich leiden door sentimenten, Ali levert simpelweg niet op het veld dus doorselecteren.
Ali is een goede gozer en levert vaak. Als zijn salaris gewoon met 25 procent word verlaagd mag ie blijven
Als het 50% was, had ik je een duim gegeven
Keuzes maken is moeilijk en ook begrijpelijk. Jammer maar als het zo zal blijven wens ik ze veel succes verder in hun voetbalcarrière en dank voor het moois van jullie Feyenoord hebben gegeven.
En terecht Alireza Jahanbakhsh met ze hoge salaris zie ik graag plaats maken voor een iets betere speler met meer kwaliteiten. En Kostas Lamprou had nooit aangetrokken moeten worden. Oud en geen waarde meer.