feyenoord-fc-utrecht-4-2-jim-breeman-sports-photography-27

Jim Breeman Sports Photography

Nieuws

Feyenoord maakt indruk: "Utrecht kreeg geen tijd om naar adem te happen"

Stan

Feyenoord overtuigde zondagmiddag door een vroege 0-2 achterstand tegen FC Utrecht om te buigen in een 4-2 overwinning. Ook aan de tafel van NOS Studio Voetbal werd er genoten van de comeback en het spel van de ploeg van Arne Slot. 

Pierre van Hooijdonk was erg enthousiast over de wedstrijd die hij had gezien. "Ik was wel echt onder de indruk van dit Feyenoord. Er zit ontzettend veel positieve agressie in het elftal. Utrecht kreeg geen seconde de tijd om naar adem te happen, want dan zat een Feyenoorder bovenop. Dat is kenmerkend voor het elftal van Slot, alleen komt het er niet altijd uit. Utrecht kreeg geen lucht, echt geen seconde. Ik denk dat met name daardoor dat Utrecht, buiten die twee goals, geen enkele kans heeft gekregen. Het was één en al Feyenoord."

Alles klopte bij de Rotterdammers, volgens de oud-Feyenoorder. "De vleugels, met name Paixão, waren erg goed. We hebben heel vaak gezegd dat er niks gebeurt op de vleugels. Paixão kwam er een aantal keren langs en Timber was goed op het middenveld samen met Wieffer", zegt Van Hooijdonk, die ook blij is met de terugkeer van Calvin Stengs.  "Hij zorgde in mijn ogen weer voor een stukje vertrouwd middenveld, met iemand die over de creativiteit beschikt om anderen beter te maken en ook kansen te creëren. Bij andere middenvelders van Feyenoord zie je dat niet. Het was goed om hem weer op de tien-positie voor Feyenoord te zien spelen. 

Beelen en Hancko
Ook het consistent goede spel van Thomas Beelen wordt aangehaald bij Studio Voetbal. Ibrahim Afellay, werkzaam bij Feyenoord, geniet van de jeugdige verdediger en zou hem ook bij de terugkeer van Gernot Trauner laten staan. "Die jongen doet het echt geweldig. Hij vervangt hem eigenlijk meer dan goed. Het is ook een jonge jongen nog, die alleen maar nog beter kan worden en die ook een bepaalde marktwaarde vertegenwoordigt. Ik zie geen enkele reden om hem eruit te halen."

"Trauner is natuurlijk een enorm belangrijke speler geweest voor Feyenoord, en nog steeds natuurlijk. Maar als je een speler op dusdanige manier vervangt zoal hij gedaan heeft, ook met die wedstrijden tegen AS Roma waarbij hij Lukaku heel goed heeft bespeeld, dan zou ik hem gewoon laten staan", is Afellay lovend. "Hij heeft veel snelheid, maar ook in balbezit maakt hij goede keuzes. Hij ontwikkelt zich erg goed en kan zich ook nog meer ontwikkelen, want hij is nog hartstikke jong."

Voormalig Feyenoord-spits Michiel Kramer, die ook aan tafel zit, wil er nog een andere speler uitpikken. "Hancko was voor mij de uitblinker, misschien een beetje voor de hand liggend. Hij ging natuurlijk door die blessure van Hartman linksback spelen en daar liet hij het ook zien. Nog los van die goal was voor mij de man van de wedstrijd door zijn manier van spelen, drive naar voren toe, het risico’s nemen en zijn flair."

Delen

Reacties

Laat ze eerst nog 2 maal verliezen en praat dan verder. Echt mensen, blijf reeel (dat is iets anders dan hopen). Plek 2 is nu heel dichtbij en dan misschien.....
Feyenoord speelde erg goed en wist nu ook eens raad met een gegroepeerde verdediging die uit elkaar werd gereten door onze aanvallers