opendag-jim-breeman-sports-photography-161

Jim Breeman Sports Photography

Nieuws

Slot: "Je kan ervan uitgaan dat López bij mij op kantoor komt"

Stan

Marcos López kwam in de zomer van 2022 naar Feyenoord, maar heeft sindsdien nog niet kunnen overtuigen in het shirt van de Rotterdammers. Toen Quilindschy Hartman zondag tegen FC Utrecht geblesseerd raakte, liet Slot de Peruaans international zelfs niet invallen. Na afloop van het duel tegen de Domstedelingen gaat de trainer in op de situatie. 

Bij het uitvallen van Hartman liet Slot López op de bank zitten en koos hij ervoor om rechtsback Bart Nieuwkoop te brengen. "Dat is niet zo een makkelijke keuze, omdat over het algemeen de keuze is; linksback eruit linksback erin. Alleen ik vind Bart ook een hele bijzondere speler. Niet omdat hij drie scharen maakt en daarmee de een-tegen-een domineert, maar de man geeft zo ongelofelijk veel energie aan het elftal. Bij de tweede goal, die hij 'maakt', zit hij er wel weer bij, maar bij de derde goal van Hancko zit hij bij de voorzet als rechtsback ook weer in de zestien en maakt hij het zo moeilijk dat de bal weggewerkt wordt en wij hem opvangen en Hancko een wereldgoal maakt."

"Dat in combinatie met dat ik vind dat Dávid ook al linksback heel erg goed uit de voeten kan", beschrijft Slot zijn beweegredenen. "Hij heeft er dit seizoen denk ik twee keer gespeeld: Groningen-thuis met een doelpunt, nu een doelpunt. Dan is argument drie dat Lutsharel Geertruida niet alleen een hele goede rechtsback is, maar ook een hele goede centrale verdediger. Dat alles bij elkaar opgeteld zorgde ervoor dat we de keuze maakten om het zo op te lossen."

López
Dat niet Marcos López, maar Bart Nieuwkoop inviel, zal bij de Peruaan rauw op zijn dak zijn gevallen. Voor Slot is het zaak ook hem te blijven motiveren. "Dat is een van de belangrijkste onderdelen van het trainersvak, om dat inderdaad te managen, een elftal een jaar lang fanatiek houden. Dat die jongens vandaag zo fanatiek zijn hebben ze niet alleen aan zichzelf te danken en aan de geweldige fysiek staf, maar ook aan de jongens die niet spelen, die elke dag scherp en fanatiek trainen."

"Je kan ervan uitgaan dat Marcos López morgen bij mij op kantoor zit", gaat Slot verder. "Waarbij ik niet de illusie heb dat ik recht kan praten welke keuze ik vandaag gemaakt heb, maar ik kan het hem wel uitleggen. Alle andere keren heb ik hem namelijk ook wel opgesteld als het noodzakelijk was. Vandaag, mede ook door de tussenstand van de wedstrijd, een andere keuze gemaakt. Dat probeer je uit te leggen en vervolgens weer iets van perspectief te bieden voor de komende weken."

Met de langdurige knieblessure van Hartman en de magere bezetting achterin is het achter de hand hebben van López namelijk geen overbodige luxe. "Het betekent wel dat als er een blessure of een schorsing is, dat de kans dat hij dan gaat invallen ook alweer groter is. De kans dat wij hem nu de komende zeven wedstrijden, met de bekerfinale acht, nodig hebben, is voor hem wel weer groter geworden. We spelen nu donderdag en zondag, wellicht dat hij in een van die wedstrijden speeltijd zou kunnen krijgen. Maar daar heb ik nu nog niet over nagedacht."

Of dat betekent dat de 24-jarige back een basisplaats krijgt? "Dat zou ook nog zomaar kunnen, omdat Bart Nieuwkoop het niet gewend is om drie wedstrijden in de week 90 minuten te spelen. Dat zijn overwegingen die we komende weken moeten maken. Maar de kans op speeltijd wordt wel weer groter als er in de laatste lijn blessures zijn en dat is in de vorm van Trauner en Hartman zo."

Delen

Reacties

Waarom niet Read opstellen. Zeker de laatste2 wedstrijden , wanneer de voorsprong in punten zo blijft. Geef dejeugd zo u en dan ook een kans.
Mag ik hier voor volgend seizoen nog twee namen noemen???

Vernon Addo is 18 en speelt voor O19 van Lecce, multi inzetbaar linksback maar ook DMV & CV

Andere naam is Jayden Oosterwolde van Fenerbahçe "slechts" 11 Miljoen. 22 jaar

Beide Nederlands vlaggetje allebei
Gijs Smal is ook niet gewend om 3 wedstrijden van 90 minuten in een week te spelen. Dus Lopez heeft genoeg perspectief voor de start van het volgende seizoen. Mits hij zelf wil natuurlijk
Lopez is niet het niveau van Feyenoord..