slot

VK Sportphoto

Nieuws

Feyenoord zocht naar speld in een hooiberg: "Die speld hebben we niet gevonden"

Stan

Feyenoord heeft zich tijdens de winterse transferwindow niet kunnen versterken met een speler voor het eerste elftal. Volgens Arne Slot heeft de club tevergeefs alles aan gedaan om dat voor elkaar te krijgen. Het uitblijven van een inkomende transfer stelt de oefenmeester echter niet teleur, zo vertelt hij tijdens de persconferentie van vrijdag. 

Binnen Feyenoord was het duidelijk naar wat voor een type speler de staf verlangde. "Volgens mij ga ik niks nieuws vertellen als ik twee maanden geleden heb aangegeven wat ik denk dat we erbij moeten halen om onze kansen te vergroten, om succesvoller te zijn in de tweede seizoenshelft. Maar heb ik ook al die tijd aangegeven dat het voor ons wel zoeken is naar een speld in een hooiberg", doelt Slot op het vinden van die ene speler die kwalitatief en financieel in het gewenste plaatje past. 

"Die speld hebben we niet gevonden", bekent de trainer. "Maar daar heeft iedereen alles aan gedaan, daar is hard voor gewerkt. Zoals de jongens afgelopen zondag keihard gewerkt hebben tegen Twente, maar ook niet met het resultaat dat ik graag gewild had. Dus je kan niemand iets verwijten, maar het is wel jammer. Niet alleen voor mij wel, maar voor het team en voor de club, dat het niet gelukt is om die speld te vinden."

Financiële basis
Toch wil Slot de afgelopen transferperiode niet als teleurstellend bestempelen. "Deze club en onze supporters mogen ontzettend blij zijn met het feit dat we voor het tweede jaar op rij meer geld binnenhalen dan dat we uitgeven. Substantieel meer binnenhalen, dat dan we uitgeven zelfs. Daarbij heb je de Champions League-inkomsten, dus we zetten een stevigere basis onder de financiële daadkracht van Feyenoord. Hoe sterker dat wordt, hoe beter de windows gaan worden."

Die sterke financiële positie kan mede bereikt worden door het verkopen van spelers. "Ik heb volgens mij al vaak gezegd en volgens mij heb ik dat ook bewezen, dat ik nooit voor transfers ben gaan liggen. Ik vind het ook een belangrijk onderdeel, daar ben ik ook destijds voor aangesteld, om ervoor te zorgen dat dit elftal één, leuk gaat spelen, en twee ervoor gaat zorgen dat er spelers verkocht worden, zodat de financiële basis onder Feyenoord steviger gaat worden. Dan vind ik nog steeds winnen heel erg leuk, maar dit is ook wel een vorm van winnen, dat je dat voor elkaar krijgt. Gelukkig is dat de afgelopen tweeënhalf jaar niet gepaard gegaan met slechte resultaten, ondanks de financiële winsten."

Delen

Reacties

Nog geen reacties