Dennis Higler

Nieuws

Arbitrage Feyenoord - PSV onder vuur: 'Agressief en international onwaardig'

Stan

Tijdens een bijeenkomst van de technische staf van scheidsrechters zijn rake woorden gevallen over het optreden van de arbitrage tijdens het KNVB bekerduel tussen Feyenoord en PSV. Dat meldt De Telegraaf. Naast dat er tijdens het overleg in Zeist kritiek werd geuit op de fluitstijl van Dennis Higler, waren alle aanwezigen er ook over eens dat tackle van Mats Wieffer op Noa Lang bestraft had moeten worden met een strafschop.

Na de door Feyenoord met 1-0 gewonnen bekerwedstrijd was de niet gegeven strafschop hét onderwerp van gesprek. PSV-trainer Peter Bosz was ziedend over de, in zijn ogen, arbitrale dwaling en ook Arne Slot gaf toe dat het toekennen van een penalty niet onterecht zou zijn geweest. Higler, maar vooral VAR Clay Ruperti, kregen het dan ook zwaar te verduren in de media en onder supporters van met name de ploeg uit Eindhoven. Ook tijdens de bijeenkomst in Zeist ontvingen de twee kritiek, nadat duidelijk werd dat de check van het bewuste penaltymoment slechts drie seconden duurde. Daarbij werd het camerabeeld van achter het doel, dat een duidelijk beeld van de situatie, niet bekeken. 

Higler was vanwege een UEFA-seminar op Cyrpus zelf niet aanwezig bij het scheidsrechters-overleg, maar moest desondanks ook individueel flink op de blaren zitten. Zijn stijl van fluiten en de manier waarop hij kaarten uitdeelt, leverde hem volgens de Telegraaf de kritieken 'onnodig agressief' en ‘een international onwaardig' op. 

Delen

Reacties

Stemmingmakerij van de Telegraaf. Sorry gedane zaken nemen geen keer mensen, alle opgefokte reacties ten spijt.
Ooit kreeg PSV een corner in een thuiswedstrijd tegen Feyenoord. Dat was duidelijk geen corner, maar ze scoorde eruit en wonnen hierdoor van Feyenoord. Nooit meer iets over gehoord. Alleen als het de club 80 km noordelijk is, of 100(?) km zuidelijker is het pas nieuws. Laat morgen tegen AZ maar zien dat je de scheids en de KNVB helemaal niet nodig hebt
Als Feyenoord meerdere malen duidelijk benadeeld word dan is het dat Slot er niet steeds zo over moet zeuren (soms zit het mee en soms zit het tegen). Nu is Feyenoord een keertje de 'gelukkige' dat het voordeel heeft van een (VAR-) beslissing en is de wereld te klein. Wat een schijnheiligheid.
Enige voordeel van dit alles lijkt me dat Higler voorlopig even geen toppers meer zal fluiten.
Denk dat dit nu toch “ einde discussie “ is ondertussen? Niet elke wedstrijd verloop naar iedereen zijn wens, ook vaak een penalty onterecht gegeven, en dat PSV op zoek was naar zoiets om verlenging te halen was zeker het geval. Het blijft de juiste beslissing om geen penalty te geven! Net zo als geen rode kaart geven is zo wedstrijd die de wedstrijd stuk maakt.
Zo fluit Higler al jaren, vanwaar nu ineens de ophef?
Jammer dat al deze ophef er niet was rondom de penalty bij Twente Feyenoord bij Gimenez.
Ik vind het gewoon slechte verliezers. Slot heeft ook benoemd dat we tegen Twente en fortuna genaaid zijn, maar er niet zo'n poppenkast van gemaakt als psv
De knvb is geen partij, dus je kunt niet van een verliezer spreken
Ik doel ook op psv, met name Peter Bosz, noa lang en Teze
Ik kan me n overtreding op Gimenez herinneren, en een handsbal in de 16 , beide tegen Twente. Was ook al nul niveau. Het gescheidsrechter is om te janken.
Maar nu gaat het om het grote psv met de grote Peter Bosz die bovenaan staan dus is het nieuws.......
Gezien de kop van het artikel dacht ik even dat het over de reactie van Noa Lang in dat moment ging.
Opgefokt mannetje, die al helemaal uit zijn plaat ging voor Higler überhaupt voor een achterbal gefloten had.
Blij dat hij niet voor ons wil voetballen.
KNJB moet eens goede scheidsrechters gaan opleiden. Eigen schuld.
Wat een gezeik joh. Juist op het beeld dat van achter het doel gemaakt is zie je dat duidelijk de bal opstuit op het moment van contact en daarna pas de voet geraakt word. Plus het is ook jezelf op de penaltystip leggen door je voet in de richting van een sliding te plaatsen. Je weet dat die gaat komen en op deze manier ook dat hij zeker pijn gaat doen.
Tja en dan zeiden wij voor de wedstrijd en ook voor de afgelopen seizoen dat die Higler een drama scheids is, het wordt pas een nationaal thema als hij voor t eerst van zijn leven een keer in ons voordeel beslist. Ik zeg kamervragen stellen en zorgen dat er heel vaak gezegd wordt dat er echt een disutabele beslissing was in t voordeel van Feyenoord.
Blablabla en weer door! Als dat eindelijk een keer kan..... Anders gaan wij ook weer zeuren over AZ en Twente!
Ronkende teksten in de Telegraaf, dan is er meestal weinig aan de hand.....
Pfff wat wordt er een heisa van gemaakt. Natuurlijk was het slecht, wat verwacht je met Higler? Maar er zijn zoveel strafchop momenten in het afgelopen jaar te benoemen waar de scheidsrechter en de VAR opzichtig faalden, dat het op zijn minst opmerkelijk is dat het nu wel zo'n groot item blijft
Jij verwoord perfect ook mijn gedachten. AZ (2x zelfs in één helft) en 2 x Twente uit met beide keren Santi. Vorig en dit jaar. Nooit een vergadering of commissie over geweest. Nooit ook maar een woord over gehoord!
Helemaal mee eens. Ik heb ook iemand die er regelmatig op terugkomt, blijkbaar zijn ze in Eindhoven niet gewend dat je ook eens een keertje pech kan hebben met zo'n situatie en gewoon oud Hollands genaaid wordt.
Ik wijs hem dan fijntjes op de momenten van de afgelopen twee jaar bij Feyenoord waarbij we zuivere strafschoppen niet gekregen hebben...