kasius-rode-kaart-heerenveen

AZ.nl

Nieuws

AZ moet Kasius twee keer missen tegen Feyenoord

Stan

AZ-verdediger Denso Kasius zal de komende twee wedstrijden tegen Feyenoord vanwege een schorsing niet in actie komen, zo heeft de tuchtcommissie vrijdag bepaalt. De club uit Alkmaar neemt het zowel zondag, in de Eredivisie, als woensdag in de KNVB Beker, op tegen de Stadionclub, maar kan daarin dus niet beschikken over de vleugelverdediger. 

Kasius kwam afgelopen weekend in de wedstrijd tegen Heerenveen hard in op de Friesche aanvoerder Paweł Bochniewicz. Het leverde de rechtsback in eerste instantie een gele kaar op, maar na ingrijpen van de VAR mocht de AZ'er het veld alsnog verlaten. 

Het schikkingsvoorstel van de aanklager betaald voetbal (drie wedstrijden, waarvan één) voorwaardelijk, werd maandag niet geaccepteerd door de club Alkmaar. Na behandeling van de tuchtcommissie werd besloten de schorsing desondanks aan te houden. Daardoor mist Kasius dus beide duels tegen Feyenoord, waar hij vier jaar in de jeugdopleiding doorbracht.  

Feyenoord neemt het eerst zondag om 14:30 in de Eredivisie op tegen AZ, waarna aanstaande woensdag om 21:00 de Alkmaarders ook in het bekertoernooi de tegenstander zijn.

Delen

Reacties

Ze missen kasius en sugawara die meedoet met Japan ze hebben geen andere rechtsback betekent dit dat ze met 3 verdedigers zullen spelen az
Nee. Dit zal betekenen dat ze naar alle waarschijnlijkheid gewoon die gehuurde Portugees op rechtsback gaan neerzetten