thumbs-66a8e00712222cd13cca893b038c8a27-2000-2000

Foto & tekst: Feyenoord.nl

Nieuws

Feyenoord reist zonder Geertruida af naar Rome

FeyenoordTM

Feyenoord is onderweg naar Rome voor de eerste wedstrijd in de groepsfase van de Europa League. Hoofdtrainer Arne Slot stapt met een selectie van 23 spelers in het vliegtuig voor het duel met Lazio.

Lutsharel Geertruida maakt geen onderdeel uit van die selectie. De verdediger, die dit seizoen ook al minuten maakte op het middenveld, miste de competitiewedstrijd tegen Go Ahead Eagles (3-4 zege) afgelopen zaterdag al wegens ziekte en is nog niet fit genoeg om mee te reizen naar Rome. Ezequiel Bullaude is nog niet speelgerechtigd.

Van de 23 spelers die wel meegaan naar Italië kunnen er een hele hoop donderdagavond hun Europese debuut voor Feyenoord maken. Liefst vijftien spelers kwamen nog niet eerder voor de club in actie in een Europees toernooi.

Lazio – Feyenoord begint donderdag om 21:00 uur en is te volgen via ons matchcenter en ESPN 2. Woensdagavond staat er eerst nog een training in het Stadio Olympico op het programma. Volg de officiële Feyenoord-kanalen op social media en blijf zo op de hoogte van alle ontwikkelingen in Rome.

Selectie Feyenoord:

1. Justin Bijlow
2. Marcus Pedersen
5. Fredrik Bjørkan
6. Jacob Rasmussen
7. Alireza Jahanbakhsh
8. Quinten Timber
9. Danilo
10. Orkun Kökcü
11. Javairo Dilrosun
14. Igor Paixão
15. Marcos Lopez
17. Sebastian Szymański
18. Gernot Trauner
19. Quilindschy Hartman
20. Mats Wieffer
21. Ofir Marciano
22. Timon Wellenreuther
23. Patrik Wålemark
24. Mimeirhel Benita
25. Mo Taabouni
26. Oussama Idrissi
29. Santiago Gimenez
33. Dávid Hancko

Delen

Reacties

Maar ik laat me graag verrassen, gooi Benita maar voor de leeuwen, pakte ook goed uit met Tyrell tegen Napoli...........
eerst missen we Aursness en nu Geertruida. Dus hoop ik toch op Wiefer
Geertruida mis je wel, zeker op RB en dan naar het middenveld doorschuivend.
Nu krijg je Pedersen, rent zich een ongeluk, haalt de achterlijn, loopt zich dan vast, weet het dan niet meer en doet een tikkie terug pfff... zo weinig rendement helaas.
Benita een optie? Hmmm... vond ik heel druistig tegen GAE, mag ook gezien zijn leeftijd. Maar tegen die geslepen Italianen en die kaartentrekker als scheids wel een risico.

Maar ik laat me graag verrassen, gooi Benita maar voor de leeuwen, pakte ook goed uit met Tyrell tegen Napoli.
Goede analyse en grotendeels eens. Persoonlijk zou ik in zo'n wedstrijd toch Pedersen (mits fit) nog boven Benita kiezen. Je gaat waarschijnlijk onder druk komen of snelle counters tegen krijgen. Dan is Pedersen met zijn snelheid van waarde en bovendien heeft hij meer ervaring op dit niveau.
In zo een Europese wedstrijd ga je die wel missen.
Pedersen gaat mee dus die gaat spelen. Dan Benita nog achter de hand.
Geertruida dan maar uitzieken en fit voor zondag tegen Sparta.
Liever benita en pedersen achter de hand.. malacia moest t ook gelijk tegen napoli doen hahaha
Benieuwd of Pedersen hersteld is dan..
en zo niet, dan is het een fantastische ervaring voor Benita! In elk geval zal je als team moeten strijden en elkaar overal moeten bijstaan om een kans te maken!
Gaat Geertruida nog een keer z’n contract verlengen of?