Bevestigd
danilo-test

Voor Arne Slot is er nog geen aanleiding om Danilo Pereira in te wisselen voor Santiago Giménez: 5 goals uit 5 eredivisieduels. | VK Sportphoto

Analyse

Feyenoord Squad Depth · Selectie klaar voor Europa

FeyenoordTM

In onderstaand artikel neemt 1908.nl de huidige Feyenoordselectie onder de loep. Een week geleden sloot de transfermarkt voor eredivisieclubs. Feyenoord haalde op deadlineday geen vervanger voor Aursnes, maar bezit verder een zeer brede selectie die volgens data van Transfermarkt.com een waarde van €124.450.000 vertegenwoordigt.

Goal: Een sterk bezette positie, met Nederlands-elftal international Justin Bijlow als vaste sluitpost onder de lat. Feyenoord verwelkomde deze zomer de Duitser Timon Wellenreuther, die tegen een huur met koopoptie overkwam van RSC Anderlecht. Ofir Marciano bleef binnenboord en zingt zijn laatste contractjaar uit. Thijs Jansen verhuurd werd aan TOP Oss. Het jeugdexponent liet al goede indrukken achter in Noord-Brabant.

Linksback: Na het vertrek van Tyrell Malacia naar Manchester United versterkte Feyenoord zich met twee linksbacks: Fredrik Bjørkan (huur met koopoptie van Hertha BSC) en Marcos López werd overgenomen van San Jose Earthquakes. Laatsgenoemde liet nog niet al te sterke indrukken achter, waardoor jeugdexponent Quilindschy Hartman -die tegen RKC Waalwijk in de basis mocht starten- bij de groep bleef.

LCV: Als vervanger voor de naar AFC Bournemouth vertrokken Marcos Senesi wist Feyenoord Dávid Hancko binnen te hengelen. De Slowaaks-international kwam over van Sparta Praag en wist bij zijn debuut tegen FC-Emmen thuis direct hoge ogen te gooien. Als backup huurde Feyenoord Jacob Rasmussen met een koopoptie van ACF Fiorentina. Backup was nodig: Ramon Hendriks verruilde eerder deze zomer Feyenoord voor FC Utrecht tegen verhuur - ook met koopoptie. Hendriks is herstellende van een kruisbandblessure en staat op zijn vroegst eind Q1 2023 weer op het veld.

RCV: Feyenoord zit goed in deze positie. Oostenrijks-international Gernot Trauner is van vaste waarde. Eventueel staat Lutsharel Geertruida daarachter klaar. 

Rechtsback: Drie opties op de rechtsbackpositie: Marcus Pedersen, jeugdproduct Mimeirhel Benita en uiteraard ook Lutsharel Geertruida. Laatstgenoemde is momenteel ziek, maar wil zich blijven focussen op een basisplek als rechtsback om daarmee zicht te houden op het WK met Oranje.

6: Feyenoord haalde met de opgehaalde vaste fee van €13.000.000 géén vervanger voor de naar SL Benfica vertrokken Fredrik Aursnes. Afgelopen zaterdag tegen Go Ahead Eagles vervulde Orkun Kökçü de meest verdedigende rol op het middenveld, in tegenstelling tot onderstaande line-up waar Quinten Timber die positie inneemt. Timber zou er eventueel ook 'op 6' kunnen spelen; echter lijkt hoofdtrainer Arne Slot voor nu voor Kökçü te kiezen.

Eerder in de zomer kwam Mats Wieffer over van stadgenoot SBV Excelsior. Wieffer herstelde kortgeleden van een blessure en lijkt binnenkort zijn eerste officiële opwachting in het shirt van Feyenoord te gaan maken; hij kan ook op een iets aanvallendere positie op het middenveld uit de voeten.

Feyenoord zingt de eerste seizoenshelft met deze opties op 6 uit. Het speelt in het restant van de eerste seizoenshelft nog slechts negen eredivisie-duels (waarin het Ajax nog niet treft) en zes UEFA Europa League-duels. De Europees spelende eredivisieploegen komen pas ná de winterstop in actie in het KNVB Bekertoernooi. Over iets meer dan twee maanden is het al winterstop: Op zondag 20 november trapt Qatar om 17:00 in eigen land de openingswedstrijd van het toernooi af tegen Ecuador. De winterse transferperiode opent officieel op dinsdag 3 januari 2023.

Een veel gestelde vraag: Gaat Feyenoord van de winter nog een nieuwe 'central defensive midfielder' halen? Alleen indien de kansen in de markt zich voordoen. Eerder zag Feyenoord target Florian Grillitsch voor Ajax kiezen. De jonge Sivert Mannsverk van Molde FK bleek te duur, evenals Ramiz Zerrouki van FC Twente. Laatstgenoemden blijven toptargets voor Feyenoord, waar Mannsverk op het moment nog altijd de hoogst aangeschreven optie is.

8: Quinten Timber en Orkun Kökçü zijn de hoogst genoteerde opties voor de wat aanvallendere positie op het middenveld van Feyenoord. Eerstgenoemde kwam deze zomer over van FC Utrecht. 

10: Dynamo Moskou-huurling Sebastian Szymański gooit momenteel de hoogste ogen. Ook wist Feyenoord deze zomer Ezequiel Bullaude uit handen van AZ Alkmaar te houden: De jonge middenvelder werd naar verluidt voor een schamele €2.000.000 weggeplukt bij het Argentijnse Godoy Cruz. Niemand heeft het op Rotterdam-Zuid nog over de naar PSV vertrokken Guus Til; ook jeugdproduct Noah Naujoks maakte in Arnhem al zijn eredivisiedebuut.

Linksbuiten: De keus op linksbuiten is gigantisch: De transfervrij overgekomen Mohamed Taabouni; Sevilla FC huurling Oussama Idrissi; de van Hertha BSC overgekomen Javairô Dilrosun en de van Coritiba gekochte Braziliaan Igor Paixão. Laatstgenoemde liet al prima indrukken achter op hoofdtrainer Arne Slot: Zijn debuut lonkt.

Spits: Waar de van het Mexicaanse Cruz Azul overgekomen spits Santiago Gimenez nog aan het wennen en acclimatiseren is, scoort de van Ajax transfervrij overgekomen Danilo Pereira er op los. Voor Arne Slot is er vooralsnog geen reden om Danilo Pereira uit de basis te halen: De Braziliaan tekende dit eredivisieseizoen al voor 5 doelpunten uit 5 wedstrijden. Mocht de kans zich voordoen, wil Feyenoord zich 'eventueel' nog met een derde spits gaan versterken in een van de komende transferwindows.

Rechtsbuiten: Patrik Wålemark laat, vooral in uitwedstrijden, méér dan uitstekende indrukken achter: Eén goal, twee assists. Alireza Jahanbakhsh stond afgelopen zomer o.a. in de belangstelling van een club uit Qatar, maar bleef Feyenoord trouw. De loyaliteit van de Iraniër betaalt zich uit: Twee assists uit de laatste twee duels, waar hij bij elkaar slechts 24 minuten speeltijd voor nodig had. Hiermee houdt hij zicht op het WK voetbal met Iran, wat ingedeeld is met Wales, de USA en Engeland. Met de multifunctionele Javairô Dilrosun bezit Feyenoord een extra optie voor de rechtsbuitenpositie.

* - Niet alle jeugdspelers zijn meegenomen in de Squad Depth. Daarover zal Feyenoord Youth Watcher binnenkort weer een 'Blik op Feyenoord' artikel schrijven, zoals hier in deel 1 en deel 2 over de U21.

Legenda

Bevestigd Bevestigd
Betrouwbaar Betrouwbaar
Onbevestigd Onbevestigd
Gerucht Gerucht

Delen

Reacties

Als Walemark deze ontwikkeling doorzet zie ik hem eind v/h seizoen wel boven Dilrosun in de pikorde staan namelijk...........
Gaat Feyenoord veel investeren in de winter periode voor onder 21
@FTM @1908 bestaat er een kans dat Adil toch nog komt ondanks zijn transfer op deadline day. Ben wild van deze gast.
Die speelt nu bij Lorient in Frankrijk.
Leuk artikel maar toch 'n paar kleine dingetjes. Walemark ook beslissende actie tegen RKC met strafschop. Alireza heeft volgens mij 3 assists, 2 tegen Emmen [Gimenez en Szymanski] en tegen GAE.
Wat TM betreft moeten we ons niet blindstaren op de daar genoemde bedragen. Deze site is immers ook opgezet door 'n goedwillende voetbalfanaat, bedragen zijn dan ook nergens echt op gebaseerd behoudens vermoedens van journalisten/analisten e.d. Ik zou het wel top vinden als jullie de echte bedragen kunnen achterhalen. Want wat mij opvalt is dat Feyenoord blijkbaar 'n maximum transferbedrag hanteert van ca. € 5 milj./speler waar alleen 'n uitzondering voor gemaakt wordt als het 'n werkelijk talent van de buitencategorie betreft, zoals met Timber.
tegen emmen was het er maar 1, want officieel scoorde szymanski uit een rebound.
Ow oke yep je hebt gelijk. Maar blijft op zich apart dat het niet telt als assist en dat gevoel heb ik ook bij penalties versieren ;-)
@FTM weet u ook of feyenoord naast aouchiche nog meer middenvelders uit Frankrijk op het lijstje heeft staan?
Is Xavi Simons ooit in beeld geweest bij Feyenoord voor de ‘10’?
Blijkt nu wel hele goede zet geweest, had ook qua ontwikkeling/ marktwaarde goed gepast bij Feyenoord
Geertruida kan ook prima op 6. Daar is hij misschien wel beter als op RB.
Is er nog een persconferentie vandaag @ FTM?
Marktwaarde van Feyenoord gehele selectie is 124 miljoen klopt dat?
Wanneer komt marcos Lopez in de basis maakt toch ook indruk op Arne slot?
Meer een vraag omtrent persoonlijke inschatting, maar zie je Dilrosun 1e rechtsbuiten worden of Walemark (zodra Paixao zn plek op linksbuiten heeft opgeeist)?

Als Walemark deze ontwikkeling doorzet zie ik hem eind v/h seizoen wel boven Dilrosun in de pikorde staan namelijk.
Wanneer gaat de marktwaarde weer stegen van spelers?
14 September is er op de website Transfermarkt weer een update. Of er dan al stijgingen zijn of dat dat te vroeg is voor dit elftal is nog afwachten.

In de praktijk zal marktwaarde van spelers met name toenemen als er in de Europa League goede resultaten worden geboekt.
Hoeveel weet je dat er op komt bij spelers of heeft dat ook te maken met verschillende spelers?
Bijvoorbeeld geertruida is met 4 miljoen gestegen en kokcu 2 miljoen
Nee. Ze weten wat die kan. Ze weten dat die fit is, en ze weten waar z'n verbeterpunten liggen: Volgen hem al 2 jaar. En nu kan Slot er mee aan de slag.
Al eerder geroepen maar de grote vraag voor morgenavond (Lazio) is of het verdedigen nu beter lukt. In bal bezit loopt alles heel behoorlijk al hoewel ik het af en toe nog lang vind duren voordat we de bal met de neus naar de goal op het middenveld hebben. Maar het direct druk zetten van vorig jaar mis ik nog (ben ik de enige?). De resultaten zijn overigens prima!
FTM Verwacht je in de winterstop een onderhandeling over Zerrouki?
Ja, Zerrouki en Feyenoord gaat vanaf nu een vaste prik in de geruchtenmolen worden
Taabouni zie ik op geen enkele positie echt kans maken op veel minuten. Waarom speelt hij, ook gezien zijn leeftijd, niet mee bij U21?
Hoe zitten we momenteel in de salarishuishouding? Nog speling in, of het plafond ongeveer wel bereikt?
Zit speling in. Ga je straks ook zien met verlengingen Geertruida en Kökcü.
Hoe kijken ze binnen Feyenoord naar Dilrosun en Idrissi?
@FTM Weet je toevallig zelf meer van de constructie van Bullaude? Zijn marktwaarde is 4.500.000 en de onderhandelingen liepen toch behoorlijk langzaam, dus ik ben benieuwd of er nog flinke bonussen of een hoog verkooppercentage bij zitten
Onderhandelingen zijn imo juist vrij snel gelopen, weekje of anderhalf. Maar die constructie vraag ik nog wel een keer na.
Welk percentage van de transferrechten hebben we ongeveer van Bullaude?
Zal ik even na moeten vragen; ook of die €2m klopt. Kom er nog op terug
AZ had namelijk toch 5 miljoen geboden daarop ?
Zal Paixao snel een basisplaats veroveren denk je?
Is er makkelijker te onderhandelen met molde in de winter omdat daar dan de competitie is afgelopen?
Hoe kijkt men naar Gimenez? Is er positiviteit of valt het tegen?
Hoe staat het ervoor met verlengen Geertruida en Kökcü?
"Marcos López werd overgenomen van San Jose Earthquakes. Laatsgenoemde liet nog niet al te sterke indrukken achter, waardoor jeugdexponent Quilindschy Hartman -die tegen RKC Waalwijk in de basis mocht starten- bij de groep bleef."
Ik heb Slot alleen horen zeggen dat Lopez net zoals Hartman niet gewend is om op Feyenoord niveau 3 wedstrijden per week te spelen. En dat hij het daarom te riskant vindt om met alleen Lopez en Bjorkan het seizoen in te gaan.
Verder was al voordat hij meetrainde de verwachting dat hij de tijd nodig heeft om zich aan te passen.
Heb ik iets gemist of heb jij inside informatie over Slot's indruk van Lopez?
Wanneer mogen we antwoorden verwachten?