kuip-oranje

Feyenoorders oppermachtig bij overwinning Oranje

Nigel

Met drie Feyenoorders in de basis wist het Nederlands elftal met gemak te winnen van dwergstaat Gibraltar, die al volledig was uitgevoetbald in de kwalificatiepoule. Deze wedstrijd had weinig competitieve waarde, aangezien Oranje al geplaatst was voor het EK. Desondanks wisten de Feyenoorders een stempel te drukken, aangezien bij vijf van de zes doelpunten Feyenoorders betrokken waren.

Nederland zette gelijk aan in de wedstrijd en was in de beginfase op zoek naar de openingstreffer, die al snel volgde. Feyenoorder Calvin Stengs opende de score in de 10e minuut van de wedstrijd, waarmee hij zijn eerste doelpunt voor het Nederlands elftal maakte. In de 21e minuut was de tweede Feyenoorder, Mats Wieffer, dicht bij een doelpunt, maar hij kopte de bal net naast de linkerpaal van het doel. Twee minuten later was het wel raak. Mats Wieffer kopte de bal in het doel, en de 0-3 werd gescoord door Teun Koopmeiners, waarbij opnieuw een Feyenoorder een belangrijke rol speelde. Quilindschy Hartman leverde de assist voor de 0-3. Het Nederlands elftal ging met een stand van 3-0 de rust in.

Na de rust liet bondscoach Ronald Koeman debutanten Hato en Dallinga het veld betreden. Slechts vijf minuten in de tweede helft wist Calvin Stengs opnieuw te scoren, waarmee de voorsprong werd vergroot naar 0-4. In de 62e minuut voltooide de Feyenoorder Stengs zijn hattrick. Ook in de tweede helft domineerde het Nederlands elftal de wedstrijd. Stengs is de tweede Feyenoorder ooit in Oranje die een hattrick weet te maken. Bij de 0-6 was er voor het eerst geen Feyenoorder betrokken bij een doelpunt van Oranje. Dit doelpunt kwam op naam van Cody Gakpo. Het Nederlands elftal kende een makkelijke avond in Portugal met een 0-6 overwinning.

Oranje sloot deze kwalificatiecyclus af met zes overwinningen en twee nederlagen, waarbij alleen de wedstrijden tegen Frankrijk verloren gingen

Gibraltar - Nederland 0-6 [2H]

10' Stengs (0-1)

23' Wieffer (0-2)

38' Koopmeiners (0-3)

50' Stengs (0-4)

62' Stengs (0-5)

81' Gakpo (0-6)

Opstelling Gibraltar: Coleing; Mascarenhas-Olivero, Chipolina, Mouelhi, Chipolina (66' Badr), Sergeant; Casciaro (66' Coombes), De Haro, Pozo (14' Jolley), Walker (66' El Hmidi); Barr (82' Peacock)

Wissels Gibraltar: Banda, Jolley, Ronco, Badr, El Hmidi, Lopez, Perera, Ruiz, Hernandez, Ballantine, Coombes, Peacock

Opstelling Nederland: Verbruggen; Hartman (63' Simons), Van Dijk (46' Hato), De Vrij, Teze; Veerman (46' Reijnders), Koopmeiners, Wieffer; Malen (77' Gakpo), Weghorst (46' Dallinga), Stengs

Wissels Nederland: Flekken, Bijlow, Hato, Gakpo, Simons, Reijnders, De Roon, Blind, Dallinga, Schouten, Dumfries