stengs2

VK Sportphoto

Nieuws

Stengs: "Heel mooi om na tweeënhalfjaar terug te keren"

Nigel

Calvin Stengs maakte na tweeënhalfjaar zijn rentree in het Nederlands elftal. Dit deed hij meteen met een hattrick. In gesprek met de NOS reageert hij op de gewonnen wedstrijd tegen Gibraltar. 

Calvin Stengs beleefde een topavond bij het Nederlands elftal. "Om weer terug te keren bij het Nederlands elftal, ik mag spelen en drie goals gemaakt. Dat is heel mooi." 

Hoe is het nu om te voetballen tegen Gibraltar in een wedstrijd die nergens meer om gaat? "Iedereen verwacht dat je een hoge uitslag neerzet en goed voetbal speelt, maar soms is dat nog wel eens lastig. Ik denk dat wij dat vandaag goed hebben gedaan, ik scoorde een vroege goal. En dan is het wel wat lekkerder voetballen. We zijn rustig gebleven en hebben veel van kant naar kant gespeeld, hierdoor hebben wij genoeg kansen gehad. Af en toe wil je dan toch nog forceren, maar over het algemeen hebben wij het goed gedaan."

Bondscoach Ronald Koeman wilde van zijn ploeg ook energie zien in de wedstrijd die eigenlijk nergens meer om ging. Die energie heeft Oranje wel geleverd volgens Stengs: "Jazeker, de tweede ballen wilden we allemaal terugwinnen. Ik denk dat we daar goed bijzaten en goed terugschakelden met zijn allen." 

De Feyenoorder was dolgelukkig dat hij mocht spelen. "Het was voor mij tweeënhalfjaar geleden dat ik voor het laatst geleden dat ik een wedstrijd mocht spelen in Oranje, om dan weer terug te keren is heel mooi. Ik was blij dat ik mocht starten," aldus Stengs. Stengs speelde voor het laatst bij Oranje in maart 2021, ook toen speelde het Nederlands elftal met Stengs tegen Gibraltar. 

Calvin Stengs verruilde het Belgische Antwerp voor Feyenoord afgelopen zomer. Op de vraag of hij bewust is teruggegaan naar Nederland om bij Feyenoord te voetballen om in beeld te komen bij Oranje: "Ik wist wel dat je meer in de picture komt als je in de Nederlandse competitie voetbalt. Dat het dan het gevolg is dat je weer uitgenodigd wordt bij Oranje, dan is dat mooi." 

In de zomer van 2024 is het EK. Op de vraag of dit het einddoel is, is Stengs daar heel stellig over. "Dat lijkt mij wel ja."

Delen

Reacties

Nog geen reacties