de-feijenoorder

VK Sportphoto

Nieuws

"Feyenoordfans zijn inventief. Jij hebt ze waarschijnlijk ook horen zingen”

Dennis

FSV De Feijenoorder waagt zich niet aan een gerichte inschatting hoeveel Rotterdamse fans naar Italië afreizen voor de beslissende wedstrijd in de kwartfinale van de Europa League tegen AS Roma. “Maar ik denk wel honderden en het kunnen er ook meer dan duizend zijn”, zo zegt woordvoerder Carli Klijn van de supportersvereniging in Algemeen Dagblad.

Op last van de Italiaanse autoriteiten zijn Feyenoordsupporters niet welkom in het Stadio Olimpico. Als reactie waren vorige week ook geen Romeinse supporters welkom bij de wedstrijd in De Kuip. “Ik ben het persoonlijk met beide beslissingen niet eens”, aldus Klijn. “Maar het is tegenwoordig mode om supporters van de uitspelende club te weren. Vorig jaar rond de finale van de Conference League tegen AS Roma waren er volgens mij slechts een paar kleine opstootjes. Maar er waren ook tienduizenden fans van beide clubs in Tirana. Je moet eens weten wat er op een reguliere uitgaansavond in een beetje stad gebeurt.” 

Volgens Klijn hebben veel supporters direct na de loting al een reis naar Rome geboekt, toen er nog geen duidelijkheid was over de beschikbaarheid van toegangsbewijzen. “Op een gegeven moment zag het er naar uit dat we ook echt mochten gaan. Toen zijn er nog meer supporters gaan boeken. Het is lastig inschatten hoeveel fans er nog steeds afreizen. Maar er zullen nog best veel supporters de wedstrijd daar in een kroeg bekijken.” 

Klijn verwacht dat er uiteindelijk wel Feyenoordsupporters op de tribune van Stadio Olimpico zullen plaatsnemen. “Sommigen zullen ook in het stadion zitten. Incognito of niet. We waren zondag ook niet welkom bij SC Cambuur. Maar fans van Feyenoord zijn inventief. Jij hebt ze waarschijnlijk ook horen zingen.”

Delen

Reacties

Afreizen naar een gelegenheid waat je niet welkom bent. Tja. Welk statement maak je dan?
Dat je schijt aan de algemene norm hebt.
Makkelijk praten maar je zal maar een ticket geboekt hebben en hotel gelijk na de loting. Dus ik begrijp die jongens wel die afreizen.
Hopelijk gebeurt er gewoon verder niets dat is de zorg die ik heb,je zou er toch niet aan moeten denken dat als we champions league spelen we zonder fans moeten spelen
Zolang er in het stadion niets gebeurt is er ‘niets aan de hand’. Buiten het stadion is een kwestie van openbare orde en daar bemoeit de uefa zich niet mee.
Dan kunnen ze zich maar beter gedeisd houden. Je weet dat Roma en Feyenoord supporters niet gezellig samen in de kroeg gaan zitten, de rest kan je zelf wel invullen.