thumb-feynl-2

Foto en tekst: Feyenoord.nl

Nieuws

Kökcü, Idrissi en Taabouni trakteren Rotterdammers op Feyenoord iftar

Van de redactie

Met een oneven aantal dadels, een glas melk en mooie woorden van Feyenoorder Orkun Kökcü werd maandagavond in De Kuip het vasten doorbroken. De aanvoerder trakteerde samen met teamgenoten Oussama Idrissi, Mohamed Taabouni én de club zo’n honderd Rotterdammers op een overheerlijke iftar.

Al bijna een maand lang vasten moslims tijdens de ramadan tussen zonsopgang en zonsondergang om Allah te bedanken en hun ziel te zuiveren. Het is een periode van bezinning en saamhorigheid én een tijd waarin vrijgevigheid en liefdadigheid centraal staan. Daarom willen Kökcü, Idrissi en Taabouni in deze periode graag wat tijd met Rotterdammers doorbrengen. ‘Twee weken geleden kwamen Oussama, Mohamed met het idee’, legt Kökcü uit. ‘De club omarmde het meteen en heeft het ontzettend snel geregeld en het ziet er heel goed uit.’

Samen het vasten doorbreken
Een iftar is de maaltijd waarmee iedere avond als de zon onder is het vasten wordt doorbroken. Voor veel moslims is dit het moment van de dag om samen te komen tijdens de ramadan. Voordat alle gasten van de drie voetballers aan tafel gingen, kregen zij eerst een rondleiding door De Kuip. Na een welkomstwoord van de voetballers werd het vasten doorbroken met dadels en een glas melk voor wie dat wilde.

Een heerlijke avond
De aanwezige gasten, veelal gezinnen die dichtbij de club en het stadion wonen, genieten van de maaltijd. Op het menu staan bijvoorbeeld linzensoep, kipstoofschotel met rijst en geroosterde groenten en als toetje natuurlijk baklava. ‘De linzensoep was heel lekker’, riep een jongetje enthousiast. Hij vindt het super leuk om met de Feyenoorders samen te eten.

Mooi initiatief
Tussen de aanwezigen zit ook Faouzi Achbar, wethouder Welzijn, Samenleven, Sport en Digitale Inclusie in Rotterdam. Hij waardeert het initiatief van de spelers enorm. Dat geldt voor de hele club. Iedereen, inclusief algemeen directeur Dennis Te Kloese, zette de schouders eronder om alle gasten in de watten te leggen en een mooie iftar te bezorgen.

Op naar het Eid Al Fitr
Om tien uur ’s avonds was iedereen uitgegeten en gingen de spelers en hun gasten naar huis. Nog maar een paar dagen vasten en dan is het tijd voor Eid Al Fitr, het einde van de ramadan. Wij wensen iedereen alvast een mooi feest!
 

Delen

Reacties

Super stoer hoor, het geloof van je eigen aanvoerder en zn teamgenoten belachelijk maken
Ik wil het best netjes houden, maar houd aub op met zeiken en begin te verbinden.

Ga met mensen op, in dit geval moslims en leer ze echt kennen zoals ze ‘echt’ zijn. Als we Hollywood mochten geloven zijn moslims terroristen. Chinezen empathieloze zakenluitjes, Zuid-Amerikanen niet verder gekomen dan de ghetto, voelen blank-westerse mensen zich superieur en verheven en zijn mensen uit India een bende van verkrachters.

Dit allemaal om mensen tegenover elkaar op te zetten. Ik ben islamitisch ja, mede dankzij de islam heb ik de overtuiging geleerd dat wij als mensheid getest worden op deze manier.

Koran [49:13]
O humanity! Indeed, We created you from a male and a female, and made you into peoples and tribes so that you may ˹get to˺ know one another. Surely the most noble of you in the sight of Allah is the most righteous among you. Allah is truly All-Knowing, All-Aware.1