Willem van Hanegem Jim Breeman Sports Photography

Jim Breeman Sport photography

Nieuws

Van Hanegem over duel met AS Roma: "Ik heb er een hard hoofd in”

Van de redactie

Feyenoord won de heenwedstrijd in de kwartfinale van de Europa League in De Kuip met 1-0 van AS Roma. Donderdag wacht de return in Stadio Olimpico. Willem van Hanegem kijkt met weinig vertrouwen uit naar die ontmoeting.

“Ik heb er een hard hoofd in”, zo vertelt de oer-Feyenoorder in Algemeen Dagblad. “Ik heb de thuiswedstrijd zitten kijken, en als ik eerlijk ben dan ben ik bang voor de uitwedstrijd.”

'De Kromme' zag tijdens de wedstrijd in De Kuip hoe sterk AS Roma kan zijn. “Je kwam er de tweede helft niet aan te pas. Als ze om willen schakelen naar een vervelende speelstijl, dan doen ze dat gewoon. En als ze moeten voetballen dan kunnen ze dat ook." Volgens Van Hanegem kwam Feyenoord na rust niet meer aan voetballen toe. “Niet omdat Roma zo vervelend speelde, maar omdat ze sterker waren. Ook met die jonge gasten die invielen. Ik zat te kijken en dacht: krijg de hik hee, zij kunnen eigenlijk echt goed voetballen. Het zijn geen stelletje koekenbakkers.” 

Volgens De Kromme hebben veel mensen het niet op AS Roma omdat Jose Mourinho daar trainer is. “Niemand heeft het op die trainer. Iedereen vindt het een verschrikking en dat straalt af op die club. Iedereen zegt dat hij een lul is, maar het is gewoon een geweldige vent als je dat van spelers hoort. En als je die gasten ziet voetballen, dan zie je dat ze goed zijn. Dat zag je ook in die finale. Het zijn allemaal goede spelers.” 

Van Hanegem verwacht dat AS Roma in Stadio Olimpico zal uitgaan van eigen kracht. “Het is een ploeg die eerst even gaat aankijken en naar voren gaat als het kan of nodig is.” Het Feyenoordicoon is niet alleen bezorgd om de voetballende kwaliteiten van Roma, maar ook om de kracht die het elftal op de mat kan brengen. “Wat mij opviel, is dat zij over het algemeen fysiek sterker waren. Als ze met hen in duel gingen, werden ze zo aan de kant gezet. Zeker die hele voorhoede.”

Desalniettemin reist Feyenoord naar Rome met een zwaarbevochten 1-0 voorsprong. “Ik was wel blij. Maar wij moeten niet zomaar denken er makkelijk doorheen te komen”, aldus Van Hanegem.

Delen

Reacties

Ben het eens met De Kromme. We zullen echt top moeten zijn en mazzel moeten hebben. Hopelijk redt Dybaka het niet.
Hij zegt toch niks geks? Hebben meer kansen gehad dan wij... Was gewoon geluk dat we wonnen, maar geluk dwing je af met hard werken...
Ik denk dat Willem gelijk heeft, al is het optimisme van Wim Kieft wel aanstekelijk.
Ja en ? Als we verliezen wat dan nog ?
Na die finale van vorig jaar en vooral het gedrag erna van Mourinho wil ik nu toch wel graag door hoor ;-) Maar idd als we gewoon kampioen worden is er niet zoveel aan de hand...
Willem heeft zoals altijd gelijk, het wordt een hels karwei.