Never stop Dreaming: Feyenoord Olympic Marseille

VK Sportphoto

Nieuws

#FeyenoordForEver: De mooiste herinneringen op Twitter

Ruben1908

Wie de laatste dagen op Twitter kijkt, ziet talloze afbeeldingen met betrekking tot Feyenoord verschijnen. Veel Twitteraars delen hun mooiste Feyenoord-herinneringen via dit platform. De plaatjes variëren van Europese wedstrijden die tientallen jaren geleden plaatsvonden, tot de successen het afgelopen seizoen. Reden voor 1908.nl om dit prachtige initiatief uit te lichten. 

Hoe het begon

Het WK in Qatar voelt voor menig Feyenoord-supporter als een 'hinderlijke onderbreking' van het competitievoetbal. Dat lijkt ook de reden voor het Twitteraccount Feyenoord Barra Brava om een initiatief te starten met het plaatsen van foto's uit de oude doos en een oproep te doen aan anderen om dit ook te doen. Dit gebeurt op 20 november, de dag van de start van het WK. Het idee is om gedurende het WK mooie herinneringen te blijven delen via Twitter. 

Inmiddels hebben vele mensen dit initiatief omarmd en zijn er onder de hashtag #FeyenoordForEver honderden foto's van de Rotterdamse club te bekennen op Twitter. Wat ook mooi is om te zien is dat in de reacties veel herinneringen die te maken hebben met de geplaatste afbeelding worden gedeeld met elkaar. Making Memories op Twitter dus. 

Enkele voorbeelden van veel gewaardeerde foto's

Delen

Reacties

Je kan trouwens uit de foto's wel opmaken, dat een deel van de supporters zichzelf belangrijker vinden dan de club, de spelers en het spel.
Ado- Feyenoord 3-6.
1967.
Mooiste wedstrijd die ik heb gezien.
Ove Kindvall weleens hierover gesproken,die vond dat ook .
@FTM heb je nog iets vernomen over een mogelijke terugkeer van rick karsdorp?
Prachtige verheerlijking weer van het vuurwerk. Goed om het te archiveren zolang het nog kan en ga zo door tot er geen toeschouwer meer welkom is.
Merijn kan niet zo goed lezen.

Enkele voorbeelden van veel gewaardeerde foto's’
Ik kan prima lezen, beter dan vele supporters die vuurwerk verheerlijken en het verdrag vertonen als: ik weet dat hier een flitspaal hangt en als ik er te hard rij staat daar een boete op om er vervolgens plankgas langs te rijden. Vervolgens boos worden dat het een boete oplevert. Enige verschil is dat de zogenaamde supporter de boete niet zelf hoeft te betalen.

Het zou de site sieren als het afstand neemt van vuurwerk en dit is niet de enige post waar zulke foto’s vol trots getoond worden.

Maar goed het is makkelijker om verantwoordelijkheid af te schuiven en mij een slechte lezer te noemen en het af te schuiven op dat het foto’s zijn die veel gewaardeerd worden, is dat misschien JUIST het probleem? Dat er teveel supporters dat zo waarderen en het dus ook blijven doen?
Daar heb je het Feyenoord Magazine voor.
Wij delen wat er speelt - ook in stadions. Wij zijn niet van de censuur.
Zoals door verschillende mensen onder een eerder bericht al aangegeven... Er is niet een grote groep die het vuurwerk en daarmee gepaard wangedrag waardeert... Maar slechts een kleine groep die helaas het hardste roept op supporterssites zoals deze...
"Wij delen wat er speelt - ook in stadions."...

Er speelt op dit moment niks want er zijn geen wedstrijden, dus ook geen vuurwerk...
Dat het dan toch nog genoemd moet worden zegt denk ik genoeg over hoe het hier verheerlijkt word...
Wij verheerlijken alles wat Feyenoord betreft. En als je dat niet leuk vindt, kan je het magazine nog openslaan. Daarin zie je Feyenoord zoals jij het wil zien: Vol censuur.
Goed lezen blijft moeilijk... Ik heb het woord CENSUUR nergens genoemd...
En dat is mijn punt ook helemaal niet...
Je kunt er weinig aan doen of mensen het waarderen of niet. Dat is ieders persoonlijke overtuiging. En dat is ook prima. Ik vind het mooi. Het is jammer dat het niet mag en dat er boetes worden gegeven, maar dat neemt niet weg dat het al decennia lang internationaal een onmiskenbaar onderdeel is van de supporterscultuur.
Merijn is een beetje ewen jankerd.