knvb-beker-1994-1995-1995-05-25-volendam-feyenoord-1-2-34

FSV De Feijenoorder/ Piet Bouts

Nieuws

Feyenoordlegende József Kiprich gewond in het ziekenhuis

Dennis

Feyenoordlegende József Kiprich (59) is in zijn woning in de Hongaarse stad Tatabánya hard van de trap gevallen. De voormalige aanvaller ligt inmiddels een aantal dagen in het ziekenhuis. 

De 70-voudig international heeft meerdere botbreuken opgelopen, zo meld Algemeen Dagblad. Kiprich is aan zijn verwondingen geopereerd en moet vooralsnog in het ziekenhuis blijven.

De Feyenoord-icoon vertelt in de Hongaarse media: “Ik gleed thuis uit op de trap en kwam hard ten val. Daarbij heb ik een breuk in mijn dijbeen en linkerelleboog opgelopen”.

Kiprich heeft een flinke operatie ondergaan. “Ik ben op hetzelfde moment twee keer geopereerd. Ze hebben mijn hand verzorgd en schroeven in mijn heup gezet. Over een paar dagen word ik naar een revalidatiecentrum gebracht. Daar zal moeten blijken of ik nog dit jaar naar huis kan, of dat dit pas in 2023 mogelijk is.”

Kiprich groeide bij Feyenoord in de jaren negentig uit tot publiekslieveling. De ‘Tovenaar van Tatabánya’ won met de Rotterdammers de landstitel, vier KNVB Bekers en eenmaal de Johan Cruijjf schaal (destijds Supercup genoemd). Hij speelde 167 duels voor Feyenoord, waarin hij 64 keer het doel vond. Kiprich behaalde zijn legendarische status met name door zijn beslissende doelpunten in het seizoen 1992/1993, waarin de Rotterdammers verrassend het kampioenschap behaalde. 

Delen

Reacties

Gezien zijn leeftijd en zijn motoriek (ook al op jongere leeftijd) niet eens zo'n verrassend berichtje. Net als iedereen wens ik deze kleurrijke Feyenoord-held een heel voorspoedig succes toe. Een van mijn absoluut favoriete spelers uit het Feyenoord-verleden.
Zou mooi zijn als we weten welk revalidatiecentrum dan kunnen we massaal kaarten ect gaan sturen!!