de-kuip-binnen

Nieuws

Supporters mogen weer parkeren bij de Veranda

Dennis

Met ingang van het nieuwe seizoen kunnen Feyenoordsupporters tijdens thuiswedstrijden weer parkeren bij de Veranda.

Uit een brief die is gestuurd naar omwonende, en in het bezit is van 1908.nl, blijkt dat de proef 'Parkeerduurbeperking in de Veranda' per 1 juli jl. is stopgezet. De proef betrof een maximale parkeerduur van 90 minuten op wedstrijd- en evenementendagen in gebied tussen de Burgerhoutstraat tot en met de Siem Heidenstraat.

Navraag door 1908.nl leert dat de proef onderdeel was van het Mobiliteitsplan, dat gekoppeld zat aan de bouw van het nieuwe stadion aan de Maas. Het mobiliteitsplan ging uit van een significante toestroom van toeschouwers met de fiets en het openbaar vervoer en een forse reductie van bezoekers per auto. Vandaag de dag reist echter het merendeel van de bezoekers per auto naar de Kuip. Door het opwerpen van parkeerrestricties werd gekeken of bezoekers bereid waren op een andere manier naar het stadion te reizen. Dit leidde tot ergernissen bij supporters die met de auto naar het stadion wensten te komen.

Nu de bouw van het nieuwe stadion is afgeblazen lijkt het erop dat de proef niet langer noodzakelijk is.

Delen

Reacties

Of breng supportersbus weer terug.
Was fantastisch alternatief.
Helaas maar 1 seizoen plezier van kunnen hebben.
Heel jammer

Scheelt ook heeel veel auto's en ergenissen.
Zou me meer een maatregelen lijken in de geest van hinder voor omwonenden zo veel mogelijk beperken. Zoals ook Zomerland afgesloten wordt op wedstrijddagen. Vraag me af of het volume dat je hiermee weert nu echt zo veel informatie gaat geven over de bereidheid anders te reizen, het verplaatst alleen een klein beetje parkeerdruk.
De bouw van een nieuw stadion is overigens in de koelkast gezet, niet afgeblazen. Over een aantal jaar gaat er gewoon weer een nieuw nieuw stadion plan opgestart worden (of wordt FC nieuw leven ingeblazen). Te Kloeze was in zijn verhaal ook best duidelijk dat het nú niet mogelijk is het plan door te zetten, maar liet voldoende ruimte dat het in de toekomst wel zou kunnen.
Gelukkig maar, hoe mooi De Kuip ook is, een nieuw stadion is nodig
Stadion Feyenoord uitbreiden/opnieuw bouwen bij het verbouwen van zuid.