budweiser-to-serve-alcohol-free-beer-at-qatar-world-cup-800x465

Nieuws

FIFA buigt onder druk Koningshuis Qatar: Geen alcohol in stadions

Puck

FIFA heeft zojuist bevestigd dat er in de voetbalstadions van Qatar tijdens het WK2022 geen alcohol zal worden geschonken. Dit volgt na 'ongekende druk' vanuit het Koningshuis van Qatar. Deze bijzondere ontwikkeling volgt slechts 48 uur voor de start van het toernooi in Qatar. Alcohol zal in Qatar uitsluitend verkrijgbaar zijn in de daarvoor aangewezen officiële fanzones, en hotels en restaurants die een speciale licentie hebben.

Extra frappant is deze ommezwaai in beleid voor een van de hoofdsponsors van het WK: Budweiser. Een van de grootste bierproducenten ter wereld sponsort maar liefst 75 miljoen dollar aan de FIFA voor het alleenrecht wereldwijd. Seconden voor het officiële nieuwsbericht van de FIFA werd geplaatst reageerde Budweiser alvast op hun eigen socialmedia kanaal: "Well, this is akward..."

De mogelijkheid bestaat dat FIFA nog een juridische strijd aangaat, omdat ambtenaren van Qatar ermee instemden de commerciële partners van de FIFA te respecteren bij het lanceren van hun hostingbod, en opnieuw bij het ondertekenen van contracten na het winnen van de stemming in 2010. De regelwijziging zou zijn doorgevoerd op verzoek van sjeik Jassim bin Hamad bin Khalifa al-Thani, de broer van de heerser van Qatar.

64687233-11442203-image-a-37-16687691524221

Delen

Reacties

En de door Qatar uitgenodigde supporters kunnen ook naar hun daggeld fluiten ivm negatieve berichten, het gaat lekker daar..
En terecht, alcohol hoort niet thuis in onze cultuur
Natuurlijk, er zijn genoeg Mosliems die alcohol drinken; dat is hun keuze maar het hoort niet in onze cultuur
Bovendien, kijk om je heen hoeveel ellende alcohol drinken veroorzaakt
omkoping is wel echt hun ding. Ze hebben de fifa omgekocht zodat ze nu in dit *** land gaan spelen. Wat heeft dit land met voetbal. Dit land is niks beter dan rusland
Lekker ouderwetse cultuur 😂😂😂.Tegenwoordig is het wel cultuur zuipen snuiven ook bij moslims.
Maar mag je blowen of snuiven is de vraag?
Haha. Daar staan ze dan lekker nuchter te hossen met een oranje klomp op hun hoofd. Veel plezier!
Hahaha, tja dat krijg je als je in zo'n kutland het wk houdt. Fifa bijt zichzelf in the ass.