jahanbakhsh-1

VK Sportphoto

Nieuws

Jahanbakhsh: "Natuurlijk praten we binnen de groep over zulke zaken"

Van de redactie

Feyenoord-aanvaller Alireza Jahanbakhsh is met Iran afgereisd naar het WK in Qatar. Maandag speelt hij de eerste groepswedstrijd tegen Engeland. In aanloop naar het duel kreeg Jahanbakhsh met name politieke vragen over de onverminderde onrust in Iran. 

Niet geheel onverwachts, want Jahanbakhsh liet zich eerder al kritisch uit over de manier waarop de regering omgaat met vrouwen die geen hoofddoek wensen te dragen. De Feyenoorder wil zich nu vooral op het WK richten, zo meld het Algemeen Dagblad

“We zijn hier met een taak en onze taak is voetballen. We zijn in Qatar om te voetballen. Daar ligt onze focus op. Ik zou een ander antwoord geven op de vraag waarom ik hier ben als ik geen voetballer zou zijn, maar als kind droomde ik er van om voor de nationale ploeg te spelen. Ik weet zeker dat dit voor iedereen in de selectie geldt”.

Het initiatief van Jahanbakhsh om het voor de Iraanse vrouwen op te nemen kreeg in de vaderlandse competitie bijval. Als stil protest weigeren sommige spelers sindsdien te juichen bij een doelpunt. Of de aanvaller op het WK een doelpunt gaat vieren laat hij in het midden. “Dat is iets persoonlijks. Iedereen moet dat voor zichzelf beslissen. Natuurlijk praten we binnen de groep over zulke zaken. Maar we maken er geen groot item van, want iedereen denkt alleen maar aan voetballen.”

Delen

Reacties

Goed je best doen, Ali!
Dan zijn we zo van je af.
Eerst maar eens een goal maken, dan kun je altijd nog beslissen of je gaat juichen of niet.