oranje-de-kuip

VK Sportphoto

Nieuws

FIFA verplaatst eerste WK-groepsduel Nederland

Van de redactie

Oranje speelt maandag 21 november zijn eerste WK-wedstrijd tegen Senegal om 17:00 uur in plaats van 11:00 uur (Nederlandse tijd). De FIFA besloot dit duel te verplaatsen, waardoor Qatar nu officieel de mondiale eindronde opent, zo meldt de KNVB.

Bondscoach Louis van Gaal over de wijziging: ”Het is opmerkelijk dat er zo kort voor het toernooi nog aan het wedstrijdschema gesleuteld wordt. Voor ons is het gunstig dat het op het nieuwe tijdstip minder warm zal zijn in het stadion omdat de zon dan al onder is. Maar de keerzijde van de medaille is dat onze groepsgenoten Ecuador en Qatar een dag langer rust hebben in aanloop naar de tweede groepswedstrijd.”

Van Gaal denkt overigens dat de Oranjesupporters in Nederland met de aanpassing weinig problemen zullen hebben: “Om vijf uur ’s middags kijk je toch even net wat lekkerder naar een voetbalwedstrijd dan op maandagochtend elf uur.”

De FIFA World Cup Qatar 2022 vindt plaats van zondag 20 november tot en met zondag 18 december.

Delen

Reacties

Deze site werd van te voren aangekondigd als: " een site met ècht Feyenoord-nieuws"... krijg je 'nieuws' over de vrouwen eredivisie en het Nederlands 11-tal!
Feyenoord vrouwen en jeugd is ook een onderdeel van Feyenoord.