maasgebouw

VK Sportphoto

Nieuws

FIFA weigert verzoek om transferdeadline te verplaatsen

Van de redactie

Het is de KNVB niet gelukt om de Nederlandse transferwindow met een dag te verlengen. De FIFA heeft het verzoek afgewezen en kan de fout vanuit de Nederlandse Voetbalbond niet repareren. Dat meldt Voetbal International maandagmiddag.

"Zoals eerder al gecommuniceerd was de kans niet groot dat het verzoek zou worden gehonoreerd, omdat de reglementen van de FIFA voorschrijven dat er geen wijzigingen meer kunnen plaatsvinden wanneer de transferwindow loopt. Andere bonden hebben een soortgelijk verzoek als de KNVB gedaan en zij hebben ook allemaal een afwijzing gekregen." heeft de KNVB maandag aan VI laten weten.

Hierdoor kunnen clubs uit de grote competities in Engeland, Spanje, Italië, Duitsland en Frankrijk op 1 september eventueel nog spelers wegkapen uit Nederland. Clubs kunnen een bod weigeren, maar in sommige contracten zitten verkoopclausules. Voor Nederlandse clubs is het niet meer mogelijk om op 1 september nog spelers aan te trekken.

 

Delen

Reacties

Tjongejonge, wat een gelul.
Hoe moeilijk kan het zijn zeg.
Alles is geautomatiseerd en dus kan dit allemaal niet meer. Programma kan het niet aan of noem maar op.
Nee hoor dit gaat niet over de verwerking maar deze window had voor een bepaalde tijd doorgeven moeten zijn. Daarna is procedureel niet aan te passen want dat zijn de regels.
Dan nog, bureaucratisch gelul, waarbij de voetbalbond lachend voorbij gaat aan de belangen van alle deelnemers van haar bond.

Maar goed, wat is nieuw
Heeft niks te maken met niet kunnen en trouwens behalve het verschuiven waarom zou de KNVB recht hebben op een zomerse transferperiode van maximaal 12 weken PLUS 1 dag? Het volgende verzoek laat zich dan al raden toch? De landen die een dag later open gingen en een dag later kunnen sluiten willen dan ook twaalf weken plus een verlenging van een dag ;)
Alsof hij precies weet wat er in alle contracten staat
@ftm hebben wij spelers met een dergelijke clausule in hun contract?
Nee. Hadden we wel, Berghuis.

Je ziet het vaak alleen bij spelers die ze nog kosten wat kost een langer contract aan willen bieden.

Zo'n constructie zou dus nu bijv. Bij Aursnes ook toegepast kunnen worden