Jim Breeman Sports Photography

Fotoverslagen

Foto's Feyenoord - SC Heerenveen (6-1)

Jim

Feyenoord heeft in eigen huis een ruime overwinning geboekt op sc Heerenveen. In een volle Kuip werd het 6-1 voor de Rotterdammers. Al na twintig minuten spelen stond de ploeg van Arne Slot met 3-0 voor. Door de overwinning op de Friezen heeft Feyenoord nu elf punten uit vijf duels.

De ploeg van Arne Slot was vanaf de aftrap heer en meester in eigen huis. Aanwinst Luka Ivanušec schoot na twaalf minuten knap via de binnenkant van de paal binnen. Mats Wieffer liet een paar minuten later de Friese keeper Noppert opnieuw vissen na een goede combinatie met  Santiago Gimenez. Igor Paixão schoot de Rotterdammers na twintig minuten spelen op een 3-0 voorsprong op aangeven van Quilindschy Hartman. Heerenveen deed voor rust nog wel iets terug na een actie en doelpunt van Olsson.

In de tweede helft was het eenrichtingsverkeer naar de goal van Andries Noppert. Santiago Gimenez tikte na een uur spelen de 4-1 binnen voor Feyenoord op aangeven van wederom Quilindschy Hartman. De spits van Feyenoord werd direct naar zijn goal naar de kant gehaald voor Yankuba Minteh. De Gambiaan wist na een paar minuten direct te scoren en tekende hiermee aan voor de 5-1. Ondrej Lingr kwam na 71 minuten voetbal het veld in voor Igor Paixão en wist bij de eerste beste actie evenals Minteh direct de bal tegen de touwen te jagen.

Met een 6-1 overwinning kent de ploeg van Arne Slot een goede generale in aanloop naar het eerste Champions League-duel van aankomende dinsdag tegen Celtic FC. De Schotten wisten zaterdag eveneens te winnen en waren in eigen huis met 3-0 te sterk voor Dundee.

Feyenoord - sc Heerenveen 6-1

12' 1-0 Ivanušec
16' 2-0 Wieffer
20' 3-0 Paixão
25' 3-1 Olsson
60' 4-1 Gimenez
66' 5-1 Minteh
72' 6-1 Lingr

Opstelling Feyenoord: Wellenreuther; Geertruida, Trauner (C), Hancko, Hartman; Wieffer, Timber (71' Zerrouki), Stengs (77' Zechiël); Paixão (71' Lingr), Gimenez (61' Minteh), Ivanušec (71' Sauer).

Wissels: Van Sas, Lamprou, Beelen, Lopez, Zerrouki, Zechiël, Van den Belt, Lingr, Sauer, Jahanbakhsh, Minteh.

Opstelling sc Heerenveen: Noppert; Hall, Van Beek (C) (46' Nunumete), Van Ottele, Köhlert; Brouwers (64' Van Amersfoort), Tahiri, Olsson; Nunnely (64' Witteveen), Nicolaescu (64' Karlsbakk), Sahraoui.