spitsen

Opinie

POLL • Wie moet Slot in de spits opstellen tegen Celtic?

Van de redactie

Voor de Champions League wedstrijd tegen Celtic kan Feyenoord niet beschikken over de geschorste Santiago Gimenez en de geblesseerde Ayase Ueda in de spits. In de ruim gewonnen wedstrijd tegen sc Heerenveen (6-1) probeerde Arne Slot kortstondig zowel Yankuba Minteh als Ondrej Lingr in de punt van de aanval. Beide invallers maakten een goal.  

“Ze hebben het mij niet makkelijker gemaakt. Er zijn meerdere kandidaten die dat goed kunnen invullen”, zo sprak Slot na afloop. De Feyenoordtrainer moet de puzzel voor de spitspositie nog leggen. “Paixão komt als eerste in mijn hoofd, maar ik denk dat ook Ivanusec daar goed zou kunnen spelen”, aldus Slot. “Maar ook Minteh kan het. En Lingr heeft gebracht wat we van hem weten. Veel energie, diepe loopacties, voor de goal komen en een goal maken”, zo somt de trainer de opties op. “We hebben meerdere gegadigden. We gaan kijken hoe Celtic precies speelt en dan een keuze maken.” Geef hieronder jouw advies aan Arne Slot.

Poll: Wie moet er volgens jou in de spits tegen Celtic?

Igor Paixão

Luka Ivanušec

Yankuba Minteh

Ondřej Lingr

Anders; plaats in comments

Delen

Reacties

Ik heb er geen verstand van, lijkt me beter dat Slot met zijn staf dat bepaald.
Achterlijke poll
luka moet er sowieso ingezet worden
Mijn eerste ingeving was Minteh.. maar Lingr zou wellicht ook goed kunnen.. in ieder geval de boel proberen gek te krijgen door veel door te wisselen in positie tussen de spits, 10 en de vleugels.. We hebben daar creatieve jongens lopen, laat ze dan vooral lekker creatief doen ;-)
Minteh, vind Paixao een te grote waarde hebben op rechts qua rendement door goals en assists, Jahanbakhsh is altijd ijverig maar het is van belang dat er goals gemaakt worden, want niet winnen maakt de poule een stuk lastiger dan ie al is, deze MOET gewonnen worden.
Ik vindt dat Yakuba Minteh in de spits Igor Paixao op links en Alireza Jahanbakhsh op rechts kunnen spelen
Heb jij een paar weken onder een steen gelegen?
Waarom dan niet gelijk met Wallemark op links en dan Paixao op rechts, Minteh op rechts…
Minteh in de spits bedoelde ik, kan dit niet opgelost worden dat ie niet kan herstellen?
Alireza Jahanbakhsh. Als nodig is meeverdedigend de sterkste. Beetje valse spits. Kan ook makkelijker met positiewisseling.
Minteh als spits gebruiken en als hij naar de rechter- of linkervleugel zwenkt, dan een aantal minuten Paixão of Ivanušec in de spits om de organisatie van Celtic achterin in verwarring te brengen.
Net als Guardiola bij City vorig jaar ; meerdere nr10's die voor de goal verschijnen.
Heb er geen verstand van, toch maar Minteh aangevinkt
In ieder geval een speler die tot anders nu niet in de basis staat, om de geoliede machine van vandaag intact te laten. Dus Minteh of Lingr, dan kan de rest gewoon op de eigen plek blijven staan.
Lingr met minteh als breekijzer in minuut 60 je kan met lingr er bij blijven schuiven stengs naar rechts luka op 10 igor naar links. En minteh kan er dan overheen laten stormen op rechts
Slot kennende wil hij zo weinig mogelijk veranderen dus zal het waarschijnlijk Minteh worden of eventueel nog Lingr.
Dan kunnen de overige 10 gewoon op hun eigen positie blijven staan...
Ik zou kiezen voor lingr die vind de goal wel met z’n energie
Lekker door mekaar laten lopen en regelmatig van positie laten wisselen, daar worden die Schotten helemaal horendol door gespeeld.
Minteh beste optie, zo min mogelijk schuiven in de basis 11
Lingr. In al zijn enthousiasme en passie voor de club knalt ie er twee in.
minteh of paixao en dan minteh op rechts
Je zou zeggen, Ivanusec met minteh en paxia er om heen. Kunnen natuurlijk ook continu van positie wisselen.
Ik ben geen fan van spelers van hun positie afhalen en al helemaal niet voor zo'n gespecialiseerde positie als spits.

Dus ik ga voor Groen!