muurschildering-10

1908.nl

Nieuws

Supporters maken muurschildering bij De Kuip

Dennis

Bij het passeren van het voorplein van De Kuip, zie je afgelopen week meerdere supporters druk bezig ter hoogte van de Willem van Hanegem-tribune. 1908.nl ging eens poolshoogte nemen.

Navraag bij de betrokkenen leert dat supporters het initiatief hebben genomen de omgeving van De Kuip te verfraaien. Het betreft hier de doorloop onder het viaduct en de grote blinde muur van de trappen die de Coen Moulijnweg verbind met het voorplein.

Supporters zijn inmiddels meerdere dagen bezig om de muren gereed te maken. De ondergrond is schoongemaakt en een witte dekkende laag is aangebracht. Komende dagen zullen de muurschilderingen worden aangebracht. Onder het viaduct zal de tekst 'Feyenoord Rotterdam' de wand sieren. Op de muur van de trappen zal een waar kunstwerk verschijnen. FSV De Feijenoorder heeft daarvoor opgeroepen om mooie woorden of citaten over De Kuip in te sturen naar muurschildering@defeijenoorder.nl

Het project is er een samenwerking tussen Feyenoord, FSV De Feijenoorder en FRFC1908. Door gezamenlijke op te trekken is de gemeente Rotterdam bereid geweest een vergunning af te geven. Het initiatief dient meerdere doelen. Naast het verfraaien van de omgeving gaat het verpaupering tegen en versterkt het de binding met Feyenoord en De Kuip. Om de schilderingen te beschermen zal de gemeente een anti-graffiti laag aanbrengen.

1908.nl houd de voortgang in de gaten en sprak met initiatiefnemer Jeroen. "Er zijn veel muurschilderingen in Rotterdam. Te weinig over Feyenoord naar mijn mening, vooral op zuid. Veel mensen lopen langs deze plek om naar het stadion te gaan dus vonden wij het een mooi idee om juist hier een toffe muurschildering te maken voor de club. De gemeente Rotterdam, Feyenoord zelf en de huurders van het pand onder de trappen vonden het eigenlijk meteen een leuk idee."

De muur aan de zijkant van de trap is 38 meter breed en ongeveer 11 meter hoog. De wand onder het viaduct is ongeveer 7 meter hoog en 46 meter breed.

muurschildering
muurschildering-1
muurschildering-2
muurschildering-4
muurschildering-5
muurschildering-10
muurschildering-9

Delen

Reacties

Misschien een idee om een afbeelding Gio v Bronckhorst met de kampioensschaal te verven
...kijk..dit kan ik waarderen...moeten ze sowieso ook doen op alle wegen die richting de Kuip gaan...mooi..en de tegenstanders weten gelijk waar ze zijn..en wie de baas is...dit is Zuid...FEYENOORD territory. .
Prachtig initiatief, kijk uit naar het eindresultaat
Heel mooi, benieuwd naar het eindresultaat!
Mooi initiatief!
Valt me inderdaad op als je in het buitenland bent dat je vaak veel graffiti ziet van de plaatselijke voetbalclub. Hier is dat minder. Zou gaaf zijn als dit een voorbode is voor meer!