Toornstra Utrecht

Nieuws

UPDATE · Jens Toornstra vertrekt transfervrij naar FC Utrecht

Van de redactie

Jens Toornstra gaat afscheid nemen bij Feyenoord en keert terug naar FC Utrecht. Naar verluidt heeft de 33-jarige middenvelder vanmorgen afscheid genomen op trainingscomplex 1908. Dat meldt het Algemeen Dagblad zojuist.

Na acht seizoenen lijkt de middenvelder te vertrekken. Slot wilde Toornstra graag bij het team houden maar gaf wel aan dat de concurrentiestrijd groter dan voorheen was. Toornstra moet in Utrecht de jeugd op sleeptouw gaan nemen. De vervanger van Toornstra, Ezequiel Bullaude, is al onderweg naar Rotterdam en tekent binnenkort zijn meerjarig contract in De Kuip.

UPDATE 10:30 - Bronnen bevestigen het nieuws ook aan 1908.nl: Jens Toornstra naar FC Utrecht - It's happening.

UPDATE 11:21 - De Telegraaf meldt zojuist dat Jens Toornstra transfervrij vertrekt naar de domstedelingen.

Delen

Reacties

Bolle van Seumeren lacht zich kapot
Snap geen basisplaats, maar echt doodzonde. Gaat je goed Jens
Respect voor jouw houding en inzet al die jaren, Jens Toornstra voor altijd een echte Feyenoorder. Tot na je actieve carrière en voor nu al het beste! Respect ook voor Feyenoord voor de exit via de voordeur.
@FTM

Kunnen jullie weer een sessie houden over de nog eventuele targets van Feyenoord?
Project Signing, een middenvelder en eventuele andere nieuwtjes uit jullie koker?
Uiteindelijk bleven er nog weinig bekende gezichten over voor Jens - buiten het feit dat z'n zitvlees teveel zou worden getest.
Jens, bedankt voor de mooie jaren en veel succes bij Utrecht.
Ik kan - en met mij velen - niks slechts bedenken over deze strijder met een echt goed hart.
Jammer maar ik snap Jens wel. Kans op speelminuten steeds kleiner en nog te goed om een paar jaar te banken.
...Jens dank je voor je doelpunten en groot FEYENOORD hart, je bent een echte aanvoerder...het gaat je goed...staande ovatie...
Dat is echt een verlies voor Feyenoord. De 100% inzet van Jens is een voorbeeld voor allen en zal gemist worden.
Maar ik gun hem nog een mooie tijd bij Utreg.
****** Jantje dit voelt gewoon echt niet goed... Ik ga Jens echt missen!
Waar ik vooral op hoop dat je komende zondag mag laten zien dat je nog heel goed mee kan in de Eredivisie.

Vorig seizoen tandem LiTo BV, maak er deze week een nieuwe tandem van ToDo NV

Geef Bas de juiste ballen die hij nodig heeft om Ajax pijn te gaan doen net als Til dat met PSV deed in de wedstrijd om de Johan Cruyff schaal.

Het ga je goed superheld
Bedankt kampioen!
Tot over een jaar of 2
@FTM Is het echt transfervrij, of is er weldegelijk sprake van een transfer met afspraken, maar dan met gesloten beurzen?

Je zou kunnen denken aan bijstelling afspraken rondom Timber waardoor bepaalde bonussen of doorverkoop lager uitvallen.
Jens, groots in ALLES, voorbeeld voor iedereen. Bedankt voor vele mooie jaren. Een standbeeld naast Coen is misschien wat overdreven, maar een mooi borstbeeld in de Kuip verdien jij zeker. Klasse Feyenoord om hem transfer vrij te laten gaan, Jens het ga je goed, voor altijd 1 van ons!!
Zaterdag allemaal 28e minuut klappen en YNWA zingen voor Mr. Feyenoord??
Veel succes en bedankt, denk dat je na alle wedstrijden en je geweldige inzet deze transfer wel hebt verdiend. Utrecht mag in hun handjes wrijven☹️ Hopelijk kom je na je carrière in het betaald voetbal weer terug bij Feyenoord 👍.
Transfervrij betekend dat de speler grotere mogelijkheden heeft bij tekengeld en salarisonderhandelingen. Een bonus die jens best verdiend na jaren trouwe en zeer gewaardeerde dienst. Het ga je goed en hopelijk tot ziens na je carriere.
Ik denk dat hij al in z’n handen mag wrijven als hij bij Utrecht hetzelfde gaat verdienen als bij ons.
Utrecht heeft ook nog wel interesse in jahanbaksh.
Die zullen ze niet transfervrij krijgen.
Ga ervan uit dat Jens nog een mooi afscheid krijgt, dat is toch wel het minste wat we voor hem kunnen doen
Volledig logische keuze van Feyenoord om Jens hierbij het respect te geven wat hij verdient. De laatste weken werd meer en meer duidelijk dat er zelfs voor zijn traditionele rol als ideale 12 man geen plek meer voor hem was door alle nieuwe aanvullingen in de selectie.

Dan moet je bij een speler die zonder morren altijd zoveel heeft betekend voor de club niet gaan zeiken over een paar ton. Bedankt Jens, heel veel succes bij Utrecht, en ik zie je na je carriere heel graag terug bij Feyenoord! Wellicht om langzaamaan de rol van Arnesen over te nemen, want de intelligentie heb je daar wel voor.
Jens "de stille kracht" van Feijenoord, wat een voetballer en wat een prof. Je deed mij altijd denken aan Wimpie Jansen net als jij een man van weinig woorden maar daden. Ik heb van je genoten. Niemand die ook maar iets slechts over je kan zeggen. Zowel in als buiten het veld.
Jens heel veel succes in je verdere voetbal carrière het ga je goed man. BEDANKT
Met alle respect voor Jens maar hem vergelijken met Wim Jansen? Kom op zeg.
Met de vergelijking van een speler van geen woorden maar daden is toch weinig mis?
Alleen een wereld van verschil qua niveau. Al begrijp ik dat ze beiden bescheiden waren en keurig in hun gedrag.
Onze club is geen liefdadigheidsinstelling, en ik kan me verplaatsen in een aantal hiervoor gestelde redenaties. Maar in deze dan toch maar een positieve speculatie: de op het oog misgelopen transfersom zou wellicht (toch) bescheiden uitvallen. De misgelopen som echter, zal in de komende jaren in een tig-voud verdiend gaan worden met het huidige nieuwe potentieel en de al bewezen krachten (Kökçü, Geertruida en Bijlow als beiden weer wat consistenter voor de dag komen enz.)

Dan getuigt het van organisatorische klasse als je iemand met 8 jaar historie en dito fantastische sportieve bijdrage op deze wijze gedag zegt. Het straalt ook wat uit naar diegene die in de toekomst wellicht ook 8 jaar blijft en dat zullen er niet veel gaan zijn. Tenminste, als het loopt zoals het wellicht bedoeld is ivm mogelijk toekomstig rendement uit deze groep.

Nogmaals we zijn geen liefdadigheidsinstelling, maar de liquiditeit van onze club is hiermee en met de afgelopen periode echt niet in gevaar. Lering is al getrokken uit het gegeven dat met een dergelijke groep zoals nu, er geen argument meer kán en mag zijn om Feyenoord op financieel gebied nóg stabieler te laten worden en die taak is oa aan Slot wel besteed. Bij deze dus succes en alle goeds aan Toornstra, it's well earned!
Helemaal mee eens, klasse van Feyenoord voor deze klassespeler! Ik zal hem missen want hij was vaak de Haarlemmer Olie van de ploeg!
Zei je dit ook toen Jens tot 2 keer toe ruim 25 procent van zijn loon liet vallen omdat Feyenoord zwaar financieel getroffen werd door COVID? De beste man heeft - uit eigen beweging - tonnen laten vallen wanneer de club het zwaar had. Ga toch weg met reacties als "geen liefdadigheidsinstelling".

Bedankt voor alles Jens en heel veel succes bij Utrecht.
Heb je het stuk van Harson07 wel gelezen??
Ok. Maar denk je ook niet dat van Seumeren hiermee het meest in z’n nopjes is? Wat had Jens het nou uitgemaakt als er nog 3 ton zou zijn betaald.
Volledig eens. Ik zou alleen 1x 5 miljoen hebben gezegd. Gewoon om te kijken of het wit om de neus werd :)
Je bent een HELD Jens. Ik ga je missen.
Transferbudget is niet gelijk salarisbudget.

Ik kan me voorstellen dat er nog wel geld in het transferbudget zit maar dat met het vertrek van Toornstra ook wat meer ruimte in de salarishuishouding is ontstaan. Dit zou natuurlijk in het beste geval kunnen betekenen dat we speler kunnen toevoegen die normaal gesproken niet binnen de begroting zou passen (hogere transfersom + hoger salaris). Of misschien kunnen we nu wel een speler halen voor een relatief lage transfersom (ervaren speler met korte contractduur) die een redelijk stevig salaris heeft.

Laten we er van uit gaan dat de club hier ook over heeft nagedacht.
Transfersvrij is prima als je ziet wat deze jongen gedaan heeft voor de club. Hopelijk keert hij na zijn carrière terug bij ons, dat verdiend hij zeker. Mooi afscheid geven in de rust van een Europees duel in een kolkende kuip!
Iemand die weet of hij ook nog een speciaal afscheid krijgt want als er 1 iemand is die een speciaal afscheid moet krijgen in een volle kuip is het deze man
Het geld wat je hier misloopt (€500.000,- tot €1.000.000,-) , verdien je terug door Zerrouki links te laten liggen.
Het is Toornstra van harte gegund wat mij betreft.
Wat een onzin reactie. Waarom moet Zerrouki hier nou weer bijgehaald worden?
Omdat er geklaagd wordt dat er geen transfersom gevraagd wordt. J kunt ook geld verdienen door het niet nodeloos uit te geven.
Het is niet nodeloos want we hebben een echte nr6 nodig. Het was gewoon weer een mogelijkheid om over Zerrouki te zeuren.
Jensie het allerbeste gegund, maar wat een onzin dat ie transfervrij mag vertrekken.. Dacht dat we klaar waren met cadeautjes weggeven..
Schande bij iedere speler die wij bij Utrecht willen vraagt die klote Van Seumeren de hoofdprijs en constant moeilijk doen en wij laten onze held gratis gaan.
Feyenoord leer nou eens!!!
Ik vrees dat ze het nooit gaan leren. Die fout maakte ze bij Jones en El Ahmadi, nu bij De Toorn en hij zal vast niet de laatste zijn
Geldt niet alleen voor Utrecht , als bv Zerrouki nog wordt overgenomen dan komt Twente wat later bij Feyenoord voor een speler aankloppen en hopla gratis de deur uit ,zo vaak gebleken en in het geval van Jens helemaal triest omdat hij nog steeds van waarde is bij Feyenoord . Maar veel succes Jens ( behalve bij 2 wedstrijden 😉)
Misschien leert Van Seumeren er iets van.
Altijd zijn beste gedaan en nooit geklaagd.
Een voorbeeld voor de jongere generatie.

Gaat je goed Toorn!
Dus Utrecht heeft met terugwerkende kracht een vast bedrag van €7.5 miljoen, daarbovenop nog een bonus in de toekomst, plus Jens Toornstra gekregen voor Timber.
Nee hebben ze niet. Toornstra staat namelijk helemaal los van Timber.
Eeeuh jawel dat hebben ze wel. Op welke bizarre manier staat dat los van Timber? Inhoudelijk klopt het 100% wat Genius aangeeft.
Niet helemaal. Ik neem niet aan dat Toornstra voor "niet" gaat spelen. Het is Sywert niet.
Nee het klopt niet want Toornstra is op geen enkele manier betrokken in de Timber transfer. Ze hebben dus Toornstra niet 'gekregen voor Timber' zoals dat daar letterlijk staat.
Binnen een paar weken veranderen situaties drastisch in het voetbal. Je kunt wel alles met terugwerkende kracht aan elkaar gaan verbinden. Dit is gewoon ver gezocht.
Waardig afscheid van Jens. Ik gun hem het allerbeste
Naar Jens toe snap ik het, vanwege zijn bla bla bla. Maar kom op, Feyenoord is een bedrijf, daar moet geld binnen komen. Hadden makkelijk een miljoen kunnen vragen en krijgen voor Jens
Een miljoen voor een 33-jarige veteraan die over zijn top heen. Droom verder
Toch altijd makkelijk als je een speler in je selectie hebt die de club kent, er al jaren rond loopt, weet hoe de lijntjes lopen, een boegbeeld naar buiten toe, goed overkomt in de media en als hij dan ook nog z'n minuten kan maken is het helemaal mooi meegenomen. Zo'n speler heeft Feyenoord nu niet meer. Zeg niet dat het noodzakelijk is maar vaak zie je dat toch wel bij de concurrentie. Feyenoord is toch een beetje een vreemdelingenlegioen en dat gaat goed zolang ze maar de punten blijven pakken....
Alles wat jij opnoemt heeft Bijlow ook.
Maar aanvoerder worden wil hij niet..........
Wat iets anders is want dan heb je ook verplichtingen naar buiten toe. Er zijn zat ploegen waar spelers intern meer invloed hebben binnen de groep dan de formele aanvoerder.
Succes Jensie! Bedankt voor alles, het ga je goed!
Wat mooi dat feyenoord hem deze transfer gunt! Hij heeft feyenoord 8 jaar lang een dienst bewezen. Keihard voor ons gewerkt, nooit lastig gedaan als hij naar de bank werd verwezen en altijd in het belang van de club gewerkt.
Een echte voorbeeldprof!

We gaan deze man nog enorm missen. Maar Jens, bedankt! Het is je van harte gegunt!
Prima zo joh. Denk dat hij toch niet meer dan 500k zou opleveren op deze leeftijd, en je wilt zo'n clubheld ook niet in de weg staan. Hij wilt gewoon voetballen en heeft zijn aankoopsom van destijds meer dan terugverdiend. Het gaat je goed held.
Jens is ooit gehaald voor 3.5 miljoen.
313 profduels afgewerkt, met 65 goals en 62 assists.
Gouden aandeel in het kampioenschap.

Jens is misschien wel de beste aankoop geweest in de afgelopen 8 jaar.
Ik vind het echt heel jammer deze nan had zijn leven aan verbonden moeten zijn. Een echt icoon 334 wedstrijden meer als van hanegem bv. Echt een gemiste kans in Nederland vinden wij het toch heel moeilijk om clubhelden te eren.
Ik ben er van overtuigd dat hij na zijn carriere iets bij Feyenoord in de opleiding gaat doen.
Ik denk dat hij veel waardevoller is in de clubleiding. Net als een Stefan de Vrij.
Zou me niks verbazen als Feyenoord nog deel van salaris ook betaald. Valt me tegen, had best wel wat mogen kosten voor Utrecht.
Is er weer teveel geld in kas of.zo.
Is Aster Vranckx niks voor ons hij is voor 6 miljoen op tehalen
Firma LiTo nu helemaal weg. Alle herstelwerkzaamheden zullen nu door een andere firma gedaan moeten worden. 😬 Succes Jens! Het is je gegund.
Dan hadden ze hem toch veel beter in de deal van Timber kunnen betrekken? Wordt geroepen dat de interesse van Utrecht al van een lange tijd is.

@FTM is Feyenoord nog bezig met een 6?
Transfervrij pffff kom op zeg wij moeten de hoofdprijs betalen voor hun spelers en wij laten Toornstra voor niks gaan.
Gaat nu niet om de club, maar om fatsoen richting Jens.
Transfervrij.. Begrijpelijk (lees salaris valt weg, en dat was best een aardig salaris begreep ik van de hond van de dochter van de buurman van Jens).
Heel erg jammer maar wel begrijpelijk.
Belachelijk. Gewoon geld vragen.
Dit vind ik echt absurd! Transfervrij, wtf man het is wel Utrecht...
Transfervrij? Zal toch niet waar zijn?
  • 1
  • 2